Jag hjärta Ischia!

13.10.2018 kl. 18:43
Untitled

 

Alltså wow vilken resa vi haft! Den här bilden summerar bäst allt som är ljuvligt med Ischia. Hav, vackra vyer och god pizza. 

Ischia är en ö nära Neapel känd för sina varma källor. Jag har tidigare rest till Capri och Sorrento och kan nu säga att Ischia helt klart blivit min favorit!

 

Untitled

 

Pizzan åt vi på min födelsedag i Chalet Primavera på Spiaggia dei Pescatori, alltså fiskarstranden i Ischia Ponte. Vi hade blivit rekommenderade restaurangen av en lokalbo och den levde upp till förväntningnarna. Jättegod pizza med havet vid våra fötter!

 

Untitled

 

Här hugger jag i bruschetta på Zi Nannini som låg nära vårt hotell. De första dagarna var det ostadigt väder och som ni ser hade restaurangen plastväggar framme för att skydda mot vinden.
 

Untitled

 

Men när vädret blev bättre hade Zi Nannini en fin utsikt över havet. Soppan med musslor var deras godaste rätt! 

 

Untitled

 

Rakt under Zi Nannini ligger hotellets beach club. Vi bodde på Il Moresco, och reste med Aurinkomatkat. Hotellet har bryggor vid stranden där man kan njuta på en solstol och bada från en simtrappa.

 

Untitled

 

Badvakten lagar också kaffe. Här en macchiato med bara lite mjölk på espresson. 

 

Untitled

 

Jag reste med min mamma som visar prov på hur man badar i medelhavet. Det var sandbotten vid hotellets bryggor och vattnet var 22 grader varmt. Ja vet! Hur härligt! De första dagarna var det ostadigt väder men de tre sista dagarna fick vi njuta av sol och värme. 

 

Untitled

 

Nice utsikt fån hotellets beach. Det medeltida slottet som syns på den lilla ön här lär vara fint att se men vi njöt så mycket av la dolce vita att vi kom aldrig dit.

 

Untitled

 

En cappucino vid hotellets pool. Il Moresco har bassänger både inomhus och utomhus och vattnet lär vara från källorna som Ischia är känt för och innehåller mineraler. Inomhusbassängen är 35 grader varm och har en massa masserande strålar så ni kan tänka er hur avslappnad man blir efter det. Och bastu och gym och allt sånt finns det också i hotellet. Perfekt plats för avslappning!

 

Untitled

 

En kvällspromenad på Spiaggia dei Pescatori. I den här ändan bor folk precis vid stranden. Det var urmysigt med italienska pojkar som spelade boll och hundar som lekte i sanden.

 

Untitled

 

Glass inne i Ischia Porto. Vid ett litet torg nära vårt hotell ligger ett café som heter Vittoria och hade jättegod glass. Härligt att sitta där på kvällssidan med en glass eller Aperol spritz och kolla på alla mänskor som går förbi.

 

Untitled

 

Också inne i stan ligger Rossopomodoro som har så här god lunch. Pastan jag åt heter paccheri, här med musslor och pecorino-ost. Så gott.

 

Untitled

 

Vi hade halvpension och åt middagen på Il Moresco. Här den legendariska svamprisotton serverad i ett bröd som säger allt om hotellets restaurang. Det var hm intressant. Maten var medelmåttig på hotellet, ibland jättegott, ibland någon skosula till fisk som simmat direkt ur frysen.

Eftersom hotellet har fem stjärnor var det ett otroligt serverande, en massa kypare som sprang omkring och hällde upp vatten och maten serverades under silverkupor som på nån gammal film. Det var också fyra rätter varje kväll. Nåjo, vi fick gott vin.

 

Untitled

 

På lördagen följde vi med på Aurinkomatkats rundtur runt ön. En bra tur i teorin men i praktiken gick allt lite fel. Vi hade helt missuppfattat tiden och kom en timme för tidigt till samlingspunkten (men tur nog fanns det ett kafe bredvid så blev en extra morgonkopp). 

 

Untitled

 

Bussen var pytteliten men med knäna vid hakorna rullade vi mot sydkusten och Sant'Angelo som ligger vid udden man ser här på bild. Lär vara jättevackert. Men vi kom aldrig dit. Sant'Angelo är en bilfri by så bussen stannade en bit utanför. Vi tog en apelsinjuice på parkeringen. Började gå ner mot byn. Då kommer först en stormvind. Sen några regndroppar. Sedan ett skyfall som hotade att helt dränka oss trots att vi hade paraplyer. Vi sprang tillbaka till en pizzeria vi just gått förbi och åt en pizza medan regnet vällde ner utanför. Alltså nu har man nu otur.

 

Untitled

 

Farväl Ischia! Du är så fin! Jag vill definitivt åka tillbaka till Ischia. 

Kategorier

Senaste kommentarer

Augusti 2019

Här hittar du mig

Januari 2019

Hitta mig på Facebook, Instagram och Pinterest!Hur jag använder min bulletjournal för att söka jobbLux Helsinki 2019Jag trodde det var onödigt att färgmatcha2019 - året då jag vill blomstra

December 2018

Jag hade en bulletjournal utan att veta om det

November 2018

Så blev jag förtjust i JeppisMina planer för Nanowrimo och ny bulletjournal

Oktober 2018

Fager Dam fyller 10 år!Jag hjärta Ischia!

September 2018

Hur jag använder min bulletjournal på riktigt!

Augusti 2018

Nya brillor!

Juli 2018

Mitt sommarlov

Juni 2018

Vad jag hatar med bulletjournals!

Maj 2018

Den tidiga sommarenVåren 2018 - nytt i min garderobHej från Borgåstudion

Mars 2018

Min första bulletjournal i storlek A6Jag överlevde en andra omgång av Gossip Girl

Februari 2018

Mars månad i min bulletjournalMina bästa tips för Madrid

Januari 2018

Sista chansen att shoppa i MujiNytt år, nya målsättningar

December 2017

God Jul och Gott Nytt År 2018De ville inte charma mig, de ville bara känna sig mäktigaFinland 100 och en blå månad i min bulletjournal400 ord om dagen

November 2017

Schh, NaNoWriMo!

Oktober 2017

I min väska - ännu mera rosaDärför tycker jag om hösten

September 2017

Den stora blogglistanI min väska - rosa och rosorSimmar och simmar lite till

Augusti 2017

September i min bulletjournalDet blev en svart bujo - och ny insta!Vilken anteckningsbok ska bli min nästa bujo?

Juli 2017

Mina bästa Hangö-tips!Sommaren som icke blev

Juni 2017

Ivern var det inget fel på när jag gjorde mitt herbarium