Åbo

02.06.2013 kl. 14:24

 

Jag har varit i Åbo några dagar, hängde på lite folk som firade doktorspromotionen. Själv var jag bara i domkyrkan för att se dem spatsera i hattar och med värjan vid midjan. Resten av tiden njöt jag som en liten pascha av ledigheten. Jössus sån fin sommarstad Åbo är! Perfekt för terrasshäng, det var underbart att sitta vid åstranden i sommarvärmen och bara se på alla som gick förbi. Hann också äta god pizza på Niska, fina middagen på Smör och så hittade jag ett litet ställe med äkta mexikanska tacos. Grädden på moset var att jag hann möta upp Kolofont, vars blogg jag läst länge men aldrig tidigare träffat. Vi åt lunch på Fontana, pratade säkert hundra kilometer i timmen. 

 

åbo bro

åbo kyrka

 

 

åbo parkering
Kommentarer (2)
Jepp, Åbo är en fantastisk stad! Pizzan ser supergod ut och de där virkade lapparna runt trädet gillade jag också :-)
Carita02.06.13 kl. 16:49
Pizzan var verkligen god, med skinka, champignoner och rucola!
03.06.13 14:05
Åh jag saknar Åbo när jag ser åbilderna! Det är helt underbart att cykla till hanken varje dag längs med Aura å! Jag hann tyvärr bara få en försmak av Sommaråbo innan jag återvände till Nyland för sommaren, men nu blir jag nog sugen att åka en sväng till Åbo snart!
Lina03.06.13 kl. 17:30
Jag kom in på Åbo Akademi i tiderna, men började istället studera på Soc&kom i Helsingfors. Ibland undrar jag hur det hade blivit om jag läst litteratur i Åbo....
04.06.13 13:32

Kategorier

Senaste kommentarer