Berlin

20.03.2013 kl. 12:26
Berlin jag

 

Blev ett riktigt fin Berlin-veckoslut, tycker jag nu börjar få ett grepp om staden. Den här gången bodde vi i Prenzlauer Berg, hängde på Kastanienallee, Auguststrasse och vid Hackescher Markt, och gjorde en liten avstickare till Neukölln som lär vara den coolaste och hottaste delen av staden. Dessutom ska det finns mysiga kvarter i Friedrichshain, men dit hann jag inte. Varsågoda, en oorganiserad bildbomb:

 

berlin alexander

 

Gjorde inte så mycket annat än bytte från spåra till S-Bahn vid Alexanderplatz.

 

 

Tog mitt bästa instagram på Hackescher Markt S-Bahnstation, men skickade först i Finland. Var för lat för att få wifi att funka. Skönt med someloma!

 

berlin hakesche

 

På  Hackescher Markt var det torg på lördagen, söta hantverk och god mat.

 

 

Finns en massa mysiga butiker och kaféer i närheten, jag köpte det här armbandet i Hackesche Höfe.

 

berlin t

 

På lördag kväll var det utgång, nattklubben Tausend bjöd på mat och drinkar och dans. Allt mycket gott, satt vid baren och kollade hur min ceviche blev klar medan jag smuttade på en iskall slo moe martini och S-Bahn dundrade ovanför våra huvuden. Perfekt. Här måste man boka bord för att alls komma in.

 

berlin stadt

 

På söndagen var det fint väder, jag tog en promenad med min mamma från hotellet på Prenzlauer Allee mot Kastanienallee och vidare till Auguststrasse. Den här restaurangen när hotellet åt vi på fredag kväll, mycket bra. Jag reste med min mamma och träffade bekanta som bor i stan, så blev ett mycket socialt veckoslut!

 

Berlin zion

 

Såg en kyrka från 1800-talet som var i sorgligt dåligt skick. Mycket vacker kyrksal men allting flagade.

 

berlin kastanien Fehrbelliner str

 

Längs Kastanienallee finns en massa trevliga barer och kaféer, det här stannade vi inte på men jag måste ta en bild på loppisstolarna.

 

berlin ball fiilis

 

Vi råkade promenera in på Clärchens Ballhaus på Auguststrasse precis när söndagens tedans skulle börja. Så underbart, människor i alla åldrar som dansade, vals i riktiga dansskor, kypare bar omkring mat, barn som sprang kring fötterna... för två år sedan var vi på efterfest på samma ställe, gillade det redan då. DDR-slitet men ack så charmigt!

 

berlin ball ute

 

Clärchens Ballhaus ligger inne på en gård, och som överallt i öst finns det inspirerande väggmålningar och grafitti.

 

berlin graffitti

 

Jag knäppte en massa bilder på grafittin. Så fina foton man kunde få i den staden, den här gången tog jag bara bilder i förbifarten men åh, möjligheterna, alla ruffiga urbana miljöer.

 

berlin boden

 

Gick på Bodemuseum, med en massa träskulpturer från 1400-talet som var uttrycksfulla och knäppa, fanns också en guldhjort med rubinörhängen. Älska kitsch.

 

berlin grotta

 

Sista kvällen åt vi på Sauvage i Neukölln. Stenåldersmat, vilket betyder inget säd och ingen mjölk. Jag tog anka med rödkål och det var gott. På vägen till restaurangen såg vi så många mysiga små barer, borde ha haft mera tid.

Kommentarer (1)
Snygg bild på dig och Berlin!
Peppe20.03.13 kl. 14:01
Tack!
20.03.13 16:34

Kategorier

Senaste kommentarer