Mexico: Playa del Carmen

19.01.2013 kl. 14:56
Mexico playa c

Ibland tog vi en billig taxi in till centrum av Playa del Carmen. Och fastnade på 5 avenyn, en gata med en massa butiker som sålde krims krams, musik överallt, från restauranger och butiker, och spelat av vandrande orkestrar, som tappert försökte kämpa för att bli hörda i kakafonin.

Mexico köp

Det mesta som såldes var trist, men jag hittade en fin blus i en affär som sålde Maya-hantverk.

Mexico alux

Lite utanför centrum finns restaurang Alux, som ligger nere i en grotta. Mycket fint, långa grottgångar med stalaktiter och miter. Lounge-stämning och god mat, lite fusion med lokala råvaror sådär.

Mexico gran

En av de sista kvällarna stötte vi på en annan trevlig restaurang: Fusion, som var alldeles på stranden. Mysigt med en kvinna som sjöng till gitarr och färggranna lampetter i palmerna och en hund som hörde till personalen och hade egna fan-t-shirts "I love Libby". Vi hade magarna fulla av all inclusive-mat och fick nöja oss med en härligt fräsch strawberry dauiqiri. Och inte hade jag någon kamera heller, så ni får se på  stadens julgran. Den var jättestor och blingig, förstås.
Kommentarer (2)
Strawberry daiquiri och värme!!!! Skulle så vilja ha det istället för den här FÖRSKRÄCKLIGA kylan! Det är så kallt också inomhus att jag inte kan dra mig att prova klänningar för kvällens fest. Kommer att bli den som jag typ snabbast kan dyka in i...
Vass som nålen19.01.13 kl. 15:39
Ugh, inomhuskylan är det värsta. Varje gång vi hamnade i ngt luftkonditioneringshelvete på resan satt vi med sjalar runt oss och hackade tänder och undrade hur alla andra satt och åt middag i ärmlösa toppar i lugn och ro. Vi var bara att kan vi få 25 grader och fuktigt pliiiis.
19.01.13 16:14
Ser ju ut att ha varit en härlig semester! Bättre än kyla och och frusna rör här hemma, om man säger så. Och blusen var jätte snygg!
Clara19.01.13 kl. 20:32
Alltså värmen var det härligaste, efter att ha småfrusit på Teneriffa hösten 2011 och småfrusit hela sommaren 2012 bara njöt jag av att ha varmt. Vi träffade några typer från Argentina och var helt att vad gör ni här, ni har ju sommar, vi är flyktingar från kyla och mörker! We need this!
20.01.13 04:25

Kategorier

Senaste kommentarer