Vinylhimlen på Fredriksgatan - Green Grass Records

Hur länge som helst har jag tänkt gå till Green Grass Records och den här veckan blev det äntligen av! Det är en liten butik som säljer second hand musik, mycket av det på vinyl.

Lite bläddrande i lådorna och jag kom hem med en hel kasse fylld med otroliga skatter, och det kostade inte ens mycket. Jag menar Doors och Beatles och Happy Mondays omg omg. Här kommer en bildbomb:

Green grass records

Green grass records

Green grass records

Green grass records

Green grass records

Green grass records

18.05.2016 kl. 15:55

Provinssi i gult och lila

Faith No More levererade. Yoga. #östermyra #provinssi15 #faithnomore Dagens klädkod #provinssi15 #teamgoldandpurple #provinsrock #greatmindsthinkalike #östermyraDagens program #oldfashionedpenna #teamgoldandpurple #provinssi15 #östermyra

 

Åkte av och an till Provinssi igår. Helt i misstag och pga great minds think alike var jag och min kompis otroligt välmatchade. #teamgoldandpurple rockade loss i lila och gult! Mycket, massor bra musik, bland annat var Tiisu igen otroligt bra live. Och Faith No More skämde bort oss med några av de bästa låtarna från Angel Dust. Och någotslags yogastil bland blommor?!? Hur som haver, bra festare, men nu har jag fått nog av desinficeringsmedel och lera för hela den här sommaren.

28.06.2015 kl. 15:23

Flow och Slowdive


På söndag kväll smet jag spontant in på Flow-festivalen, främst för att Slowdive spelade. Jag har återgått till början av 90-talet så där musikmässigt, lyssnar på Ride och Happy Mondays och Stone Roses och just Slowdive. Som hade en fin spelning, hypnotiska mattor av gitarrer och det var synd att jag hade en så himla tidig väckning att jag inte kunde stanna till slutet.

Nedan också min outfit, som är verkligt 90-tal. Jag hade totalt glömt att jag ägde en Nine Inch Nails-tischa! Städade hos min mamma för ett tag sedan och hittade min t-skjorts-samling. Rörande. Roande. En hel liten hög med 90-tal tryckt på mjuk trikå. Prag. Världsutställningen i Sevilla. The Cure. Leningrad Cowboys och Röda arméns kör på Senatstorget. Dem ska jag nu använda och/eller göra mig av med, har fått nog av prilliga samlingar.
 

12.08.2014 kl. 11:09

Dagens långa fladdriga kjol

 

Idag hade jag på mig en lång vintagekjol jag köpte på Mekkomania igår. De har riktigt bra urval, den här är finsk tillverkning och från 70-talet tror jag. Och så blev det av att för första gången använda magtröjan jag köpte på American Apparel i när jag var i Stockholm i januari.

Har känts tveksamt att använda den med alla skandaler kring företaget, förstås var det först efter att jag shoppat där som jag insåg hur konsekvent sliskiga annonser de haft. American Apparel finns ju inte här i Finland så här syns de inte. Men idag kom den då fram i alla fall, passar så bra ihop med min långa kjol. Och så har de visst reagerat på kritiken också med omorganisering i ledningen. 

Hade en riktigt skön morgon idag, jag diggar stort Drifters' Collective som sjöng för oss i studion idag. Så bra musik. 

11.07.2014 kl. 17:41