Jag överlevde en andra omgång av Gossip Girl

26.03.2018 kl. 18:46

Kanske det bästa med streamingtjänster är att det går att se om gamla serier. Riktigt sluka en gammal favorit. Av någon orsak har jag varit trög med att se om Gossip Girl trots att jag gillade serien när den kom.

Men nu har jag gjort det gott folk. Sett alla 6 säsonger av Gossip Girl. Jag har tröskat mig igenom hundratals avsnitt med hemliga intriger, karaktärer med hemlig agenda, lyxiga fester och maskerader, och helt osannolika kärkekspar.

Här är några visheter jag kommit fram till (inga stora spoilers jag lovar men ni har väl alla redan sett serien).

  • Säsong 1&2 är bäst för då går alla fortfarande i high school. Det här är det klassiska Gossip Girl - tonåringar som lever lyxliv, syndar och skvallrar.
  • Säsong 5 är riktigt riktigt underhållande trots att handligen vid det här laget har blivit totalt snurrig. Bland annat ska Blair gifta sig med en prins och det vill en ju se.
  • När slutade de alla på college? Varför? I säsong 3&4 studerar de flesta av huvudkaraktärerna men i säsong 5 är de plötsligt alla i arbetslivet och det nämns inte ens varför de slutade studera.
  • Säsong 3 funkar helt klart sämst eftersom alla blir kvar i New York trots att hela säsong 2 handlade om hur de kämpade om en plats på Yale. Det kändes så platt sedan när ingen av huvudkaraktärerna började på Yale.
  • I slutet får vi veta vem som skrev den anonyma bloggen Gossip Girl - när jag första gången såg serien tyckte jag slutet var logiskt. Nu när jag sett om serien hittade jag en massa ställen där det inte alls hängde ihop att den som är Gossip Girl är det.

Puh nu är jag alldeles matt. Så mycket intriger och diadem. Vad ska jag se på nu?

Kommentarer (2)
Tycker det sku ha varit mycket snyggare att inte alls avslöja vem som var Gossip girl - i synnerhet när hen som muka var det kändes som ett påtvingat "shit vi måste hitta på nån, nå vi tar den där". Inte alls trovärdigt o gav dålig eftersmak på annars rolig underhållning!
Jii26.03.18 kl. 20:43
Det var sååå mycket som inte kändes trovärdigt i de sista säsongerna... jag tror de hittade på vem som skulle vara Gossip Girl först i sista säsongen, för före det så fanns det tusen ställen där det inte hängde ihop.
26.03.18 20:49
Nu blev jag lite sugen på att kolla igenom dem igen!
Emzi02.04.18 kl. 08:37
Gör det! Så kul att kolla serien på nytt. Blev helt fascinerad också av att se hurdana kläder och väskor som var mode när Gossip Girl gjordes, i ett skede har de gigantiska handväskor till exempel.
10.04.18 10:10

Kategorier

Senaste kommentarer