Mina bästa tips för Madrid

06.02.2018 kl. 17:37
Untitled

 

Sista veckoslutet i januari tillbringade jag med en kompis i Madrid. Vilken ljuvlig stad! Jag blev verkligen positivt överraskad.

 

Untitled

 

Centrum av Madrid är rätt så kompakt, vi hade hotell på Gran Via och kunde promenera överallt. Vi hade sån tur med vädret också, var soligt hela tiden.

 

Untitled

 

Finns massa bra matställen lite överallt, så är inte värt det att jag tipsar om något visst ställe. Vi hittade många bra tapasbarer i stadsdelen Malasana.

 

Madrid

 

Frukosten åt vi på Gran Clavel nära vårt hotell, churros med kakao var lite väl mäktigt men måste ju testa det en gång i livet!

 

Untitled

 

Förstås ville vi ha öl! På The Stuyck fanns det både öl och mat, supergott. Vi for också till ett mikrobryggeri, Fabrica Maravillas.

Shopping hittade vi också i stadsdelen Malasana. Calle de Fuencarral var en stor shoppinggata med en massa kedjor, jag gick in på Muji och shoppade lite pennor.

 

Untitled

 

På en sidogata till Fuencarral - Calle Hernán Cortés hittade vi till Kilombo vintage, åh borde ha köpt örhängen där.

 

Untitled

 

Mer unika affärer hittade vi ett stycke norrut, på Calle Corredera alta de San Pablo. Calle de Velarde har en massa vintagebutiker, de var riktigt bra och billiga.

 

Madrid

 

En mysig gata vi gick längs var Calle de Santa Isabel. Butiker, kaféer, tapasbarer - vanligt liv. Men på söndag var sedan det mesta stängt!

 

Untitled

 

Där hittade vi också en härlig saluhall som hette Mercado Anton Martin. Riktigt old school saluhall med all slags mat, men också små matstånd. Här ser ni också mitt resesällskap Johanna.

 

Untitled

 

Söndagsmarknaden Rastro var bra! Flera gator fylls av torgstånd där det säljs allt från billiga t-skjortor till hantverk och praktiska vardagsgrejer.

 

Untitled

 

På sidogatorna fanns det också en massa antikviteter som det var kul att se på. Rekommenderar.

 

Untitled

 

Den här gången mäktade vi inte med Prado, räcker liksom med ett museum under en weekend. Vi besökte Reina Sofia, med modern konst. Den mest berömad tavla här är Picassos Guernica. Efter det behövdes en kaffe i solen.

 

Untitled


Alla berömda ställen som Chocolateria San Gines, eller saluhallen Miguel där det finns en massa små matstånd, var proppfulla med folk. Antar att de som bor i förorterna kommer in till centrum på veckosluten för att strosa och njuta.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Kategorier

Senaste kommentarer