Ivern var det inget fel på när jag gjorde mitt herbarium

28.06.2017 kl. 12:14
Untitled


Jag har gått igenom lådor med gamla skolböcker som funnits hos min mamma. När jag tog fram mina gamla herbarium så rasslade det jord ur dem.

Jag hade visst förstått att roten ska med, men inte lyckats skaka av all jord... men ivern går det inte att ta fel på när jag bläddrar i de här två häftena. Massor med blommor och blad har pressats, torkat och en del till och med fått namn och plats där den plockats uppskrivna.
 

Untitled


De här böckerna inspirerade mig så enormt när jag var liten. I "Linneas årsbok" står det om att göra herbarium. Det kanske var bra att ingen vuxen och klok sade något om mitt pressande av växter.

Att jag fick helt enkelt vara ivrig och glad och inte behövde känna någon press att göra på ett visst sätt.
 

Untitled


Sedan blev jag också en ivrig fågelskådare och lärde mig en hel hop fågelarter. På bild en trastunge som nyss hoppat ur boet och piper förvirrat i en björk. Precis som med mitt herbarium så har det aldrig varit någon ordning på mitt fågelskådande. Bara en massa entusiasm, och intresse, och spanande på sommarstugan.

Och så har jag förstås ringt en massa gånger till Naturväktarna i radion för att få veta mera.
 

herbarie


Men nu kan jag inte göra det för ska själv jobba med programmet de följande veckorna, och sitta där i studion och svara i telefon och säga "hallå hallå" och reda ut vad lyssnarna vill fråga av experterna. Och försöka förmedla något av entusiasmen kring natur som jag kände som barn vidare till lyssnarna.

Lova att lyssna på torsdag kväll, och ring in om ni har något klurigt att fråga!

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Den där Linneas årsbok hade jag också som barn och jag gjorde också herbarium! Var dock alltid missnöjd med hur fult allt blev, var aldrig nöjd med min handstil t.ex., så projekten blev aldrig särskilt långvariga. Dina ser ju ännu snygga och och påsatsade ut, är imponerad!

Och hördu STORT GRATTIS till jobbet, så jäkla roligt!
linnea p.28.06.17 kl. 12:50
Jag var jättenöjd med mina herbarium som barn. Men nu när jag tittar på dem... finns fina sidor men sen också såna där jag tejpat fast någon brun blomma och skrivit med vinglig handstil. Men kanske lika så bra att jag saknade självkritik då och bara var nöjd med mina skapelser.
28.06.17 13:31

Kategorier

Senaste kommentarer