Jag startade en bulletjournal och undrade om jag gått med i en sekt

31.01.2017 kl. 10:48

Bullet Journal

 

Jag har startat en bulletjournal! Eller bujo som det förkortas ibland.

Efter att ha köpt en turkos Leuchturm 1917 och börjat peta in datumen i januari månad och några to do-listor enligt den modell som visas på den officiella bulletjournal-sajten, så fastnade jag totalt i bujovideon på Youtube.

Och fick spatt.

Tanken var att få lite mera ordning på min anteckningsbok med bujo-systemet. Jag har i många år haft anteckningsböcker med to do-listor, anteckningar från möten och seminarier, handritade tidslinjer som ger bättre perspektiv än min egentliga kalender, sånt.

Men när det går att göra så mycket mer med en bulletjournal!

Skriva alla rubriker med perfekt kalligrafi! Rita en sol bakom ett moln om dagens väderrapport lovar halvmulet! Göra spreads med inspirerande citat! Instagramma de vackra sidorna och göra flip through-videon för Youtube!

Jag brinner av lust att göra en egen bujovideo och förklara precis hur utmärkt mina system med listor och lappar är - charmen med en bulletjournal är att man kan ta det ursprungliga systemet och lägga till sina egna små förbättringar.

Men jag borde först sköta de viktiga ärendena som jag skrivit upp i min turkosa bok. Och den är inte alls så snygg som i Youtube-videona. Alla i de där videona använder en svart tusch i sin bujo, jag har skrivit med blyertspenna och blå kulspetspenna och med ful handstil. Plus nästan allt är superprivat och går inte att visa på sociala medier.

Kanske jag någon dag har lite mera tid och kan göra en simulerad bujo där jag visar mitt system utan att avslöja vad jag har på min riktiga to do-lista. Känner mig annars också sugen på att vlogga. Ska se!

Så här efter en veckas användning ger jag klart godkänt till bujosystemet.

Med innehållsförteckning, multipla tidslinjer, idélistor, tydliga och strukturerade to do-listor så har jag en bättre överblick över allt jag ska göra.

Jag hoppas bujon ska ge mig kraft att orka ta itu med evighetsprojekten som jag alltid skjuter upp. Som att uppdatera min Linkedin. Gah. Linkedin. Blä.

Men en turkos stadig anteckningsbok, det är najs. Så om jag skriver grejer i den först så orkar jag säkert sätta samma grejer på Linkedin också.

Kommentarer (3)
Jag är i princip helt samma situation! Allt ser så snyggt och simpelt ut på internet och sen när en själv försöker göra en snygg rubrik liknar ens handstil den en hadde på lågstadiet :(
Hen som i höna31.01.17 kl. 16:30
Ja precis! Ibland lyckas jag skriva någon rubrik snyggt, och så övermannas jag igen av min usla handstil :D
01.02.17 11:43
Jag har inte precis gått efter någon manual, eller system, utan gjorde min i december så som jag ville ha den.. sedan har ja gjort ändringar till hur jag ville att februari skulle se ut. Det sker ändringar hela tiden. :) bulletJ är och ska vara roligt, släpp tankarna om att det ska va si eller så... den ska ju vara privat och charmig för dig!
Malinbanan31.01.17 kl. 20:49
Hinner säkert bli ännu många ändringar - och nu när jag ritade in februari vågade jag redan använda lite snygga tuscher och inte bara blyerts. Tror jag gör så att en del liksom ingångssidor är lite mera fancy med washitejp och snyggt tuschad rubrik, medan de dagliga to do-listorna får se ut hur som helst.
01.02.17 11:46
Haha, bekanta känslor! Jag har använt bujo-systemet i drygt ett år och har hittat en stil som passar mig. Det roliga är ju att man snabbt kan ändra sig då man vill!
Frida01.02.17 kl. 01:10
Det är faktiskt ganska kul att pröva alla små knep jag plockat upp från Youtube - som att sätta washitejp på kanten av en sida så det är lätt att hitta den. Med tiden kommer jag väl på någon egen stil att ha bujon.
01.02.17 11:48

Kategorier

Senaste kommentarer

Februari 2017

Sweetie darling, det är Ratatas instagram!Poddfest och den duktiga flickans revanschI min väska - blått, grönt och björkfärgatMin första textilkonstfie på DesignmuséetSå dekorerade jag min bulletjournalJag träffade Sandra Beijer!

Januari 2017

Jag startade en bulletjournal och undrade om jag gått med i en sektSommarväskan på prov i Gran Canarias solGran Canaria och ArguineguinKusama och prickarnaNyårslöftet - för ett roligare 2017!

December 2016

Nyåret blir lite annorlunda i årNågra vårnyheter på väskfrontenFeministiskt julmys och nyårsintervjuGår det att starta om karriären efter 40?Den stora insiktenJulpyntet står framme

November 2016

Perfekta filmer att se samtidigt som The CrownBra saker - Gilmore Girls och rolig postDen vackra hösten

September 2016

Svart trumpetsvamp och syrliga äpplen

Augusti 2016

Hurra för tantväskanFester och vitlackade naglarSista sommarnjutningen

Juli 2016

Mitt sommarlovSparrispasta

Juni 2016

Tour de BorgåDet är svårt att inte kritisera sig självJunisemestern i bilderInspiration kring innergårdarSommarens festfide och Fridas fina foton

Maj 2016

Radiotips: dokumentär om Stella ParlandStäddagen på lördag - här ska det säljas skorTur och talang, illusionen om den lätta framgångenVinylhimlen på Fredriksgatan - Green Grass RecordsLilla sommarenBoktips:My life so far av Jane Fonda

April 2016

Tankar om poddar och radions framtidNär jag hänger mig åt riktigt grisig tröstshoppingTips för dig som vill resa till Capri