Boktips:My life so far av Jane Fonda

05.05.2016 kl. 18:26

Jane Fonda

Jag läser på nytt Jane Fondas självbiografi. Riktigt sträckläser och slukar. Den känns som en helt ny bok, så mycket har hänt i mitt liv sen jag läste den första gången för tio år sedan.

Jane Fonda berättar mycket öppet om sitt liv med alla skuggsidor och triumfer. Hon talar om bulimi, om svårigheter med att uttrycka känslor, om politisk aktivism, om jobbet som skådespelare, om sin mammas självmord, om att själv bli mor, om att hitta sin egen röst.

Det är en bok som får en att fundera och hitta kontaktytor till sitt eget liv.

Första gången jag läste boken skrev jag på min gradu, jag gick i terapi för att få bukt med den omöjliga huvudvärken som plågat mig hela min studietid, jag kände att jag stod på randen till att fixa livet och hitta mig själv men i själva verket hade jag en lång väg kvar.

En väg som jag kommit vidare på sen dess. Och nu upptäcker jag nya nyanser i Jane Fondas berättelse. Ser allt med helt andra ögon.

Men läs du också My life so far. Jag tror alla kan hitta en liten bit av sig själv någonstans på sidorna.

Kommentarer (1)
Åh jag slukade också den för 10 år sedan, i början av studietiden. Var på skidsemester, men ville egentligen bara sitta inne i stugan och läsa. Tack för påminnelsen, det känns som om det är dags att läsa den på nytt!
Marie10.05.16 kl. 20:47
Lönar sig verkligen att läsa den på nytt!
18.05.16 17:08

Kategorier

Senaste kommentarer