Några doser höstmys

23.11.2015 kl. 19:32

Den vackra hösten är ohjälpligt över och den dystra hösten har tagit över. Ni vet, solig oktober byts mot regnmörker och novembertunga moln. Här kommer ändå några små mysögonblick som fastnat i min Instagram.

 

Untitled

 

Cafe Strindberg är löjligt dyrt. Men värt det, om  du inte går dit varje dag utan sparar det till säg en ledig förmiddag när vädret är riktigt ruskigt. Då kan du låtsas för en liten stund att du är i Paris, skoja med kyparen, knapra på en bakelse och låta cappucinon sjunka ner i en lugn takt.
 

Untitled

 

Podipanna. Eller borde jag stava det pudipanna? Det är liksom en mjukare pyttipanna. En podipanna. Huvudingredienserna är potatis, grönkål och smetana. Resten är vad du råkar hitta i köket. Obs potatisen får gärna vara kryddig ungspotatis (koriander, chili, spiskummin annat gott) som du lagat stora mängder av dagen före och nu värmer upp i stekpannan med lite annat gott. 

 

Untitled

 

Jag har varit skeptisk till det här med restaurangdag i november och december. På lördagen tog jag en cykeltur runt Helsingfors centrum och tyckte synd om de stackare som stod på Kaserntorget med en liten grill. Torget var helt tomt, det såg så ödsligt ut och jag undrar om de sålde ngt alls. Men i Klockriketeaterns foaje var det liv och rörelse, Cafe Bagdad med asylsökande som kockar drog folk. Jag skulle ta en kaffe, sen såg hönan god ut och jag tänkte ändå ta mat, sen började det plötsligt välla in en massa folk och bildas kö så jag tog bara en kaffe i alla fall. Mörkt, starkt kaffe med kardemumma - gott och värmande. Idén med Cafe Bagdad värmde också.

Kommentarer (1)
Podipanna låter ju helt fantastiskt!
Sandra16.01.16 kl. 09:25
Vet inte om det är så fantastiskt :) men det är mysig vardagsmat.
16.01.16 17:52

Kategorier

Senaste kommentarer