Vad får märkesväskan kosta?

28.10.2015 kl. 21:37

Untitled

En liten ögonblicksbild från nyhetsdesken där jag suttit och kvällswebbat idag. Jag har en ny väska! Har varit sugen på en bucketbag ett tag redan, Louis Vuitton har haft några fina modeller.

Så långt räcker inte riktigt min budget, men Marc by Marc Jacobs på rea kunde jag satsa på. Stockmann har en del väskor på rea nu. 

Vad är du förresten beredd att betala för en väska? De dyraste jag har köpt har kostat någonting på sexhundra euro. Det har varit tusen euros väskor på 30 procents rea, min lila Mulberry Alexa till exempel.

Mer än så kan jag inte. Egentligen kan jag inte ens betala så mycket nuförtiden. I takt med att märkesväskorna blivit dyrare har jag blivit snålare. Ett par tre hundra går an, sen börjar jag grimasera.

Och obs då kanske jag köper en väska i året, så här i oktober för att det är födelsedagsmånaden. 

Hur mycket ids du betala?

Kommentarer (4)
Jag skulle kunna tänka mig betala strax under 150 euro. Jag använder oftast bara en väska åt gången vilket såklart ökar slitaget och gör att väskan sällan håller längre än ett par år, vilket i sin tur gör att det känns onödigt att lägga mer pengar på väskan. Sedan är jag kanske lite skeptisk till hållbarheten trots allt. Håller de dyra väskorna faktiskt så mycket bättre än de billigare? (Snygg väska förresten! har i flera år varit sugen på en bucketbag men tycker de oftast är opraktiska då de sällan har dragkedja)
Amanda29.10.15 kl. 09:42
Jag tror det är materialet som påverkar mest hur väskan håller. Det går inte så där ett i ett att dyrare alltid skulle vara mera hållbart, så där har du rätt i att vara skeptisk. De väskor jag har som är gjorda i stadigt läder har alla hållit bra, oberoende av pris. Alexan jag nämner är still going strong efter många år och flitig användning. Men så har jag haft en del märkesväskor och plåmsor i mer ömtåliga material, typ satintyg och tunna lädersorter, som snabbt blivit smutsiga.
29.10.15 10:22
Min dyraste väska är en Mulberry Bayswater (ca 1000 eur), men den fick jag i julklapp. Den har hållit otroligt bra, är ett riktigt "gediget hantverk", som Mulberryna oftast är. Däremot skulle jag inte sätta tex 700 eur på en Louis Vuitton i konstläder bara för att få en väska från Vuitton, sätter jag så mycket pengar på nen väska ska det vara kvalitet.
Tror min mentala gräns går där vid 500-600 eur, men då ska det nog vara någon väska jag verkligen verkligen vill ha.
Som bäst funderar jag om jag ids sätta 370 eur på ett par Primeboots, ytlig och trendfixerad som jag är ;)
Pia29.10.15 kl. 10:48
Då har vi ganska mycket samma gräns!
31.10.15 10:56
Min dyraste väska var ca 200 euro, och skulle jag inte haft 100 euros presentkort skulle jag inte ens ha köpt en såpass dyr väska. Normalt är de dyraste väskorna jag köper ca 80 euro. Alla mina pengar går nämligen på skitdyra jackor och undekläder i stället, så är inget spara pengar -helgon direkt.
Sabrina04.11.15 kl. 12:53
Så intressant! jag ger inte så mycket kärlek åt mina väskor utan ser dom mera som bruksföremål, därav lägger jag inte mer än 50€ till helt max 150€ på en väska. Tycker de märkesväskor jag haft faktiskt gått mer sönder, men det kan också bero på att det harmar så mycket mer eftersom förväntningen är högre. Därav köper jag oftast billighetsväskor som sen, konstigt nog, håller en evighet.
Pia05.11.15 kl. 09:06
Jag tycker en vardagsväska är bra att satsa lite mer på eftersom det gör vardagen lite gladare om den är fin. För att inte tala om vilken glädje det är att ha en väska som är både fin och praktisk.
07.11.15 18:13

Kategorier

Senaste kommentarer