Onda cirklar

26.04.2015 kl. 12:22
tumblr_nmsn25NwY11qedh9lo1_1280

 

Anne skrev för en tid sedan om att vara öppen och prata ut om ångest och svårigheter. Jag började fundera på hur många av bekymren i mitt liv gått i onda cirklar. Ett litet problem har lett till ett annat och så är allt ett enda trassel.

Ibland önskar jag att mitt liv skulle gå att pressa in i ett Silminnäkijä-program. Eller en intervju i Anne och Hannah.

Ni vet så där att man har en sjukdom eller en livstragedi som man kämpat sig igenom med hjälp av sina kära.

Men så är det nu inte. Istället har jag haft femtielva små bekymmer som såsar sig in i varandra. Så i väntan på att jag har all tid i världen och kan skriva den där jättestora romanen i 6 delar som förklarar allting ordentligt ska jag inte i bloggar och sociala medier hojta så mycket om mina ångestar.

För det blir ändå bara en förminskad och förvrängd historia, och så berörs så många andra mänskor av mina bekymmer dessutom att nej nej.

Det här gäller nu bara sociala medier, och medier i allmänhet, om vi ses över en kaffekopp kan jag berätta allt.

Kommentarer (1)
Jo, det räcker med att man har någon att ventilera hos. Man behöver ju inte göra det inför hela världen, om man nu inte tycker man kan bidra till att hjälpa andra ta sig igenom motsvarande svårigheter.
håkan26.04.15 kl. 13:22
Jag tycker det viktigaste är att vara försiktig med att säga något negativt om andra människor. Måste finnas goda skäl och man ska vara beredd att ta konsekvenserna.
27.04.15 19:02

Kategorier

Senaste kommentarer