Den perfekta buljongsoppan med ägg

15.04.2015 kl. 10:43

buljongsoppa

Om det har kommit grön rök och blixtar ur en höghuslägenhet i Tölö så är det jag som experimenterat med den perfekta buljongsoppan. Jag har pocherat ägg. Jag har lagt i chili och ingefära i små bitar, i stora bitar. Jag har prövat att lyfta i och ur ingredienser i oilka ordning. 

Här kommer resultatet av experimenten:

Koka vatten, lägg i en halv buljongtärning, chili, vitlök och ingefära i så där halvstora bitar. Nejlika och kryddpeppar kan du också lägga i, hela alltså. Låt det koka ett slag. Lyft ut kryddorna.

Lägg i grönsaker - typ kål som du strimlat med en osthyvel och ärter, eller som i bilden morot du strimlat med potatisskalare och lite rödlök. Obs inte för många sorter på en gång. Och det ska vara smala strimlor som inte behöver koka mer än tre minuter.

Så äggen! Knäck ett ägg i en stor slev ovanför kastrullen och lägg ägget försiktigt i kastrullen med sleven, så det pocheras direkt i buljongen. Dregla lite över hur gott det kommer att bli. Lägg i ett till ägg i andra ändan. Obs rör inte om eller så, allt ska vara stilla, stilla.

När äggen blivit vita små kulor med perfekt gul gegga inuti, servera. Drick all den glödheta buljongen. Känn hur virus och bobbor skrämda springer iväg.

Kommentarer (1)
Haha! alla recept borde vara skrivna såhär, enormt mycket mer inspirerande än en lista på ingredienser och "gör så här" i sjutton steg
Pia15.04.15 kl. 11:06
Tackar :)
16.04.15 11:17

Kategorier

Senaste kommentarer