En självständighetsdag i kameraförrådet

07.12.2014 kl. 14:16
Självständighetsdag 2014

 

Så här såg det ut när jag och Eva Frantz igår gjorde ett modereferat där vi riktigt synade alla klänningar på slottsbalen. Vi syntes ingalunda i bild, det var våra finska kolleger på andra sidan väggen som hade kamerona på sig. Hela modesändningen gjordes egentligen för den finska sidan, vi bara hakade på med vårt svenskspråkiga referat.

Det här var allra första gången som Yle har haft en webbstream för kläderna. Jag tycker det var en bra ide att samla ihop de klädintresserade framför en skild sändning.

Det är ju så paraoxalt med självständighetsmottagningen. Å ena sidan är det den enda chansen för finländska designers att riktigt visa vad de kan för en stor publik. Men å andra sidan är kläderna och hur gästerna ser ut verkligen inte det viktigaste på festen. 

Sändningen gick förbi i ett huj, jag vet inte när tiden skulle ha gått så fort. Efteråt stannade vi kvar en stund och gjorde en lista med några favoritklänningar. Jag tyckte det var fint att se så många klänningar med mönster.

Sedan tog vi en taxi till Kämp för att skåla för Finlands självständighet och träffa folk som varit på slottet.

Kolla också in intervjun med utrikeskorrespondenten Anna-Lena Lauren och fotografen Niklas Meltio, som vår kollega på slottet Kia Svaetichin gjort.

Kategorier

Senaste kommentarer