Sådant jag borde glömma

01.10.2014 kl. 20:00

Har idag mest funderat på hur svårt det är för mig att tänka på den finlandssvenska journalistiken på ett konstruktivt och vuxet sätt.

Varför kan jag inte glömma slutet av 90-talet. När jag klev in på Soc&kom som en omogen och förvirrad 20-åring och tog allting på alldeles för stort allvar. Jag borde glömma det. Praktiken på viktig nyhetsredaktion där alla var väldigt stressade och stränga. Föreläsarna som talade om hur man måste kunna ta det. Borde lägga allt i en låda och gå vidare.

Jag borde gå med i hela hashtag-bevara-HBL-grejen.

Men jag kan inte.

Istället tyngs jag av den där klumpen av osmälta känslor från femton år tillbaka.  En boll av skräck mitt i solarplexus. Som är helt onödig och inte har något att göra med vad som händer idag.

Jag borde glömma och gå vidare.

Kanske imorgon.

Kommentarer (2)
Hur menar du då? 90-talets eko menar jag. (Har också svårt att glömma saker från forntiden men det är kanske inte så du menar, men, ibland så dyker liksom grejer från +20 år tillbaka i tiden upp i huvudet och så mår jag bara DÅLIGT. Så jävla poänglöst!)

Har irriterat mig på bevarahbl-taggen. Det är ju fler som berörs! Men såklart, bevara även Hbl för den delen.
linnea p.01.10.14 kl. 22:31
Njaaa inte så att det skulle dyka upp tydliga minnen, mera bara någotslags känslobagage som sitter där och pöser. Luddigt och meningslöst. Jag har de senaste åren satsat på att göra allt det jag är mest rädd för, och det har kännts bra att ta sig an utmaningar. Men igår med allt snack om uppsägningar gick luften på något sätt ur mig. Och istället för att känna empati för dem som väntade på besked blev jag bara alldeles kall.
02.10.14 07:48
Ah, jag tror jag förstår, typ att det kan kännas skrämmande att vara inom samma bransch inom samma minoritetsgrupp, även om en inte är direkt berörd. Sjukt modigt det där förresten att göra det en är rädd för, är djupt impad. Fortsätt med det! Tror du vinner typ omätbara massor på det, faktiskt, och önskar jag hade samma sisu. Heja!
linnea p.02.10.14 kl. 19:48

Kategorier

Senaste kommentarer