vad jag drömmer om och vill göra ganska snart i mitt liv.

29.09.2014 kl. 20:59

Rubrik lånad av Elsa.

 

- Gå till ögonläkaren för en ordentlig check up och sedan skaffa nya glasögon som ser snofsiga ut. Tänker mig kanske bruna metallbågar.

- Gå till frissan och få snyggt hår. Har tid bokad till 14.10., hurra! Tills dess tänker jag leka struts och snurra upp håret med nålar.

- Resa till Milano under modeveckorna och ta bilder på folk och sälja in illustrationer till italienska modetidningar och skriva underbara resereportage om det vackra folket och var de helst dricker sin morgoncappucino.

-Skaffa en dator som fungerar. Och printer och photoshop och hela hoiton. Och bli av med det gamla skrot jag har nu. Och så vill jag ha en bra systemkamera, som är lätt att använda och dessutom filmar video.

- Hitta en viktig fråga jag skulle orka engagera  mig i. Kanske det går om jag hittar något tillräckligt litet. Något som har att göra med miljö men inte är så stort att jag blir uppgiven och bokar en totalt miljöförstörande solresa.

- Ordna en riktigt stor fest för alla jag känner. Har inte orkar med fester på länge för det har varit allt så sorgligt de senaste åren. Önskar mig gladare tider.

- Skaffa en LP-spelare och bara lyssna på psykedeliska skivor, allt från Doors till Stone Roses.

- Städa mitt hem. Och att det skulle hållas städigt ett litet tag så jag kunde mysa med doftljus och krukväxter.

- Lära mig ordentligt det där med podcasts, både komma igång med att lyssna på andras och skapa den ultimata podcasten själv. Eller inte ensam men med kompis. Få in det på itunes och soundcloud. Skapa allt som behövs runt omkring också - blogg, some-flöde, lanseringfest, bilder och en hel liten värld.

- Slänga och ge bort kläder och alla obekväma par skor som jag hade någon idé med för tre år sen.

- Skaffa Spotify.

- Gå på sunkig bar på Vasagatan och stå utanför och röka fast jag egentligen inte alls röker.

- Börja rita igen. Och den här gången mera ambitiöst, bättre, råare, göra färdiga bilder, riktigt kämpa till slutet.

- Delta i Poetry Slam. Ordnas ett denna vecka i Ekenäs och är så besviken på att jag igen inte hinner förbereda något, blir väl inte ens av att gå dit. Men ni ska gå, var så himla fint förra året.

Kommentarer (5)
Hurra! Bra att skriva upp drömmar.
Lisa29.09.14 kl. 21:42
Verkligen bra att skriva upp vad man vill.
30.09.14 10:25
Härlig lista! Mina drömmar går väl ut på att få nån sorts vardag i gång efter mer eller mindre kaotiska veckor efter flytten. Och så dröm nummer ett så klart: redigera manuset färdigt och skicka in. Bara längtar till det!
Kugge29.09.14 kl. 21:49
Det låter som fina drömmar!
30.09.14 10:25
Åh vad härligt inlägg. En sak som är högaktuell i Finland är det här med kärnkraftsverksplanerna i Pyhäjoki, hemska saker.
Måste också gå igenom garderoben snart och rensa bort en hel del.
Ida30.09.14 kl. 09:38
Energifrågor är något som jag tänkt att jag kunde sätta mig in i bättre. Jag har gjort en del grejer om kärnkraft och vattenkraft på Yle den senaste tiden, och tycker att jag vill veta mera.
30.09.14 10:27
Vilken bra och konkret drömlista! Mina drömmar är alltid så abstrakta och då blir det så svårt att uppnå på nåt vis. Skall försöka skriva en konkret lista jag också :)
Hanna30.09.14 kl. 11:57
Så har det brukat vara för mig också, alldeles för abstrakta tankar. Eller så är jag en "realist" och vågar inte tänka på vad jag egentligen vill för det kunde ju vara orealistiskt och misslyckat osv. Har i flera år ren pushat mig själv att skriva ner drömmar, också de knäppaste, och få dem så konkreta som möjligt.
01.10.14 19:44
Hänger gärna med till Vasagatan, vet en lagom sunkig bar där!
Jii02.10.14 kl. 20:13
He he, det tänkte jag just! Vi måste kolla upp ett lämpligt datum.
03.10.14 16:56

Kategorier

Senaste kommentarer