Någonting mellan realist och drömmare

10.09.2014 kl. 14:27

 

Precis som många andra har jag funderat över det här med yrke, karriär och vad-ska-jag-nu-göra-av-mig-själv under de senaste veckorna. Höst och nystart, ni vet.

Jag planerade ett blogginlägg med titeln "Back to reality" ( ibland tänker jag i blogginlägg) och hade någon idé om att jag nu ska se på min frilanstillvaro med nyktra ögon.

Men det gick ju inte alls. Jag blev för deppig. Ramlade rakt in i min gamla dåliga vana att förminska mig själv och i förväg besluta att allt är dååålit och det går dååålit.

Alltså äh. Så kan jag ju inte hålla på.

Att drömma för mycket är förstås inte bra det heller.

För fyra år sedan var det meningen att jag skulle jobba som illustratör, och lite i smyg ville jag skriva den stora romanen, men på riktigt jobbade jag som fastighetsmäklare. Skulle hela tiden alldeles just skicka iväg teckningar men bara först lite fixa den här mässan och det här köpet och så bara gick tiden.

Insåg till slut att jag hellre är rakryggat och ärligt en fastighetsmäklare än wannabe-något annat.

Sen gick det som det gick, jag tog mig i kragen och började söka de där frilansjobben som illustratör, men alla ville bara att jag skulle skriva för dem istället. Så jag beslöt mig för att pröva på att jobba som frilansjournalist och det har jag gjort i några år. Och det är osäkert förstås men jag försöker ta vara på de bra stunderna.

Idag hade jag en bra dag. Såg en räv på vägen till jobbet. Kände mig fräsch i orange tröja och ny kjol. Min grej om ungdomsgarantin som jag gjorde igår funkade bra, och jag fick tag på justitieministern trots att hon hade späckat program.

Så att. Ska inte grubbla för djupt på mediebranschen och samarbetsförhandlingar. Jag vill förstås tänka över de sakerna och göra grejer om dagens arbetsliv etc men det ska vara konstruktivt och inte på grubbelnivå.

Och samtidigt ska jag se till att jag gör saker på riktigt och inte bara drömmer om sen nångång.

Sen nångång har en tendens att skjutas upp och skjutas upp.

Läs förresten Peppes tips på hur man slutar förminska sig själv: Vad skulle Calle göra? Det är så klockrent, för Haglund han gör och jomar inte.

 

Kategorier

Senaste kommentarer