Ett foto i timmen: Torsdag

24.08.2014 kl. 16:35

Nu i torsdags tog jag ett foto i timmen och här är resultatet. Var en hektisk dag med mycket av allt, morgonen var jag sidekick i Morgonöppet och på kvällen hade jag tandskötare i stan.

Efter 5:

Åker med taxi till jobbet och märker att det är massor med rök när vi närmar oss Böle. Ber chauffören köra närmare, så jag kan knäppa en bild av brandbilarna. Så svårt att veta i de här situationerna vad man borde göra. Känns grisigt att springa efter olyckor, men oproffsigt att inte göra det.

Efter 6:

Halv sju börjar sändningen, jag är i studion tillsammans med Ted Urho. Alltid lika kul att få snacka med honom i radion. Vi tar en gemensam selfie för att lägga upp på Facebook.

Efter 7:

Kiri Korvenoja kommer till studion för att tala om välgörenhetsprojektet Team Mongolanssi.

Efter 8:

Under de långa nyheterna efter åtta förbereder jag den intervju vi ska ha med Erik Söderblom som är verksamhetsledare för Helsingfors festspel. Det mesta som kommer i sändningen skrivs in i programmet inews, men jag gör också anteckningar på papper.

Efter 9:

Jag tar hissen upp till fjärde våningen, på torsdagar har vi veckomöte där. De andra dagarna i veckan har Yle Huvudstadsregionen ett dagsmöte nere på redaktionen där man talar om dagens sändning och vad som ska göras till nästa dag, på veckomötet ser man lite längre in i framtiden.

Efter 10:

Jag sätter igång med att skriva ut morgonens intervjuer. Jag sitter på Julies plats, eftersom hon är i Grekland och semestrar.

Efter 11:

Lunch runt runda bordet i sossun, och sedan fyller jag min kopp med kaffe.

Efter 12:

Jag testar att Luci liven funkar, ringer kytkis och reserverar kanal 11 för nästa dag när jag ska intervjua Cheek-fans live utanför Olympiastadion.

Efter 13:

Jag har fått upp en text om Team Mongolanssi på webben. Samtidigt har Jonas som gör morgonnyheterna rett ut vad som hände i branden, och det har gått riktigt illa.

Efter 14:

Jag promenerar hem genom Centralparken.

Efter 15:

Snabbt pit stop hemma, jag kastar i mig gårdagens pasta. Så dålig matdag det här. Ett foto i timmen borde väl bestå av vackra rätter, outfits och annat idylliskt, inte sorgliga nyheter och gårdagens mat.

Efter 16:

Jag testar konstens natt-appen som Erik Söderblom pratade om i morgonens intervju, och upptäcker att Bo Kaspers orkester uppträder på Luckan. Jag hinner smita in en lite stund på vägen till tandskötaren. Så himla fint.

Efter 17:

Efter att ha blivit grundligt putsad mellan tänderna tar jag en sväng via Akademen. Köper Journalisti och Styleby och sedan dör jag nästan av trötthet när jag står på Herkkun och köar med min cola och salami och tapenade.

Efter 18:

Kommer hem och laddar kaffekokaren inför nästa morgon. När jag har morgontur brukar jag koka dubbeldos och ta hälften med till jobbet, för att slippa dricka automatkaffe.

Efter 19:

Dags att knäppa på jättetv:n jag köpte av min bror. Den kan inte banda och jag har inte hunnit hämta hem min dvd-spelare som blev kvar hos min mamma efter putkiremppan, så jag ser på vad som råkar komma. Vilket är Downton Abbey. Jag fattar ingenting, så länge sen jag senast såg på serien.

Och så fortsätter jag att slöse på tv och äta nattmat efter åtta, och far i säng vid nio.

Så såg det ut torsdagen den 21.8.2014.

Kommentarer (1)
Att komma i säng klockan nio för att man har en tidig morgon har alltid varit ett ouppnåeligt mål för mig, men du tycks ha tillräckligt med disciplin då du ser så pass pigg ut kl. 06.
håkan24.08.14 kl. 17:05
Ha ha, inte klarar jag av det vanligtvis heller! Behövs nog fasan för att moka drömjobbet för att jag på riktigt fara så tidigt i säng. Och så somnar jag förstås inte genast, jag brukar göra så att jag inte tittar på klockan efter 21.30 och så mumlar jag för mig själv "klockan är säkert bara tie" när den är god knows what.
26.08.14 20:12

Kategorier

Senaste kommentarer