Om att inte missförstås i sociala medier

23.07.2014 kl. 17:25

Pust den här hettan. Jag har klippt ett par gamla strumpbyxor till improviserade cykelshorts att ha under klänningen. Gjorde min promenad hem genom centralparken avsevärt bekvämare.

Vi hade en riktigt intressant intervju med en kommunikationsforskare i dagens sändning, vi talade om det här fallet där polisen skämtade lite väl frejdligt på facebook. Och det var så skönt att höra henne säga att våldtäkt inte precis är något lämpligt ämne att skoja om. Och att myndigheter måste vara noga med att det de skriver på sociala medier inte kan missförstås.

Så skönt för jössus vad det finns mycket folk på internätet som inte kan uppföra sig, som inte förstår vad som är sakligt, som tycker extremfeministerna tar över världen, tycker det är bara bra att polisen skämtar, alltså jag blir alldeles matt. 

Jag håller med henne om att myndigheter ska ta det försiktigt med humor och ironi. Att skämta offentligt är alltid svårt, folk kan missförstå, man borde inte få sparka neråt, det kan bli så fel. Ironi är speciellt svårt. Snäll humor och att vara personlig på ett bra sätt, det är en konst.

Kommentarer (2)
mitt problem in a nutshell. ironi och sarkasm misstförstås så himla lätt. 90% av alla som känner mig vet att ta allt jag säger med en hink salt men sen finns det alltid nån som på riktigt tror att jag är typ antikristus. nu har jag lite bestämt att jag bara ska skriva om katter och kärlek om jag nu måste skriva nåt på fb. :D
biffen23.07.14 kl. 19:05
Nå men du skämtar ju mest om dig själv och det är sympatiskt :) Är också häftigt att skämta rått, att liksom kunna balansera på den där slaka linan och dra till med grejer som är rojsiga men samtidigt coola, så där som du gör. Jag antar att många skämtar på fb och twittan för att verka häftiga. Polisen gick bara för långt när de började skriva om våldtäkt huumorimielessä, det funkar inte. Och lite annat också om en myndighet försöker vara rolig än om, till exempel en trettinånting årig grafiker från Lovisa skämtar om sina egna ragg.
23.07.14 21:12
Jag som jobbar på en semimyndighet måste säga att jag inte riktigt förstår varför en myndighet måste försöka vara rolig och humorististisk. Allt i världen måste väl inte garneras med humor för att vara intressant o läsvärt? Tycker precis som du skrev att myndigheter ska ta det försiktigt med humor i synnerhet med ironi, o koncentrera sig på att vara sakliga. Stenåldrigt säkert, men hej, allt här i världen måste inte vara prutthurtigt! Hoppas polisen (o andra) lär sig av fallet.
Jii23.07.14 kl. 22:25
Hoppas verkligen de lär sig. Håller helt med dig om att myndigheter borde kunna klara sig utan en massa dåliga skämt.
24.07.14 18:51