Äppelblom och nässelrisotto

26.05.2014 kl. 11:01

 

Hemma igen efter ett veckoslut på stugan. Jag odlade morötter, rödbetor och sallat jag köpt på Tikau men det med ärter får min bror reda ut. Äppelträdet började blomma precis just igår. Puh vad det var hett hela veckoslutet!

Jag hann laga nässelrisotto, den här gången blev det riktigt lyckat. Nässelrisotto gör du på precis samma sätt som sparrisrisotto. Först ska du koka upp nässlorna, fem minuter räcker. Spara kokvattnet. Sedan sätter du igång med risotton som normalt - steker upp lite lök och vitlök, steker riset och häller i en skvätt vitt vin eller vermouth.

Sedan lägger du till nässelvatten, en buljongtärning och de hackade nässlorna. Så fortsätter du som med alla risottorecept, häller i mera hett nässelvatten an efter och lägger till riven ost när det är klart. Vi hade pecorino-ost, det passade jättebra till nässlorna. Vi åt det med rökt braxen vi köpt i fiskbutiken i Sjundeå. Braxen är så gott.

Kategorier

Senaste kommentarer