Muffe

14.05.2014 kl. 22:32

Diskussionen om Nelonens Muffe Hellberg-sketch bara fortsätter. Paula Salovaara twittrade om saken ikväll, vilket ledde till en hel lång twittertråd där åsikterna gick isär om huruvida sketchen är rolig och harmlös eller inte. Basse skrev ett bra blogginlägg om saken, läs gärna det. 

Så där personligen tycker jag det är oerhört viktigt att inte vara för naiv. Att en sketch eller film går att tolka på ett välvilligt sätt betyder inte så mycket.

Frågan är om den alls kan öka på fördomar. För det finns mänskor där ute som väldigt gärna skrattar åt en sketch som får deras fördomar att verka okej. Som lite vänligt stryker dem över huvudet och säger att så, så, inte är det så farligt om ni tycker det är humor med finlandssvenskar som får på käften.

Uppmaningar jag för övrigt struntar heligt i för de handlar om att tysta ner och förminska:
Slappna av!
Ta det det med humor
Var inte så känslig
Du borde tåla att höra lite mindre smickrande saker om dig själv

Jag tycker det är så oerhört viktigt att vara närvarande och engagerad i det här enda livet vi har på jordens yta, och jag vill så gärna bli mera öppen med vad jag tycker och tänker, att det absolut sista jag vill göra är att slappna av och ta distans.

Puss!

Kommentarer (1)
Ja! Återigen levererar du jättebra tankar som jag med vill skriva under på!
linnea p.15.05.14 kl. 00:14
Jag står till tjänst :)
15.05.14 07:29

Kategorier

Senaste kommentarer