Om maktspel och ängslan

18.01.2014 kl. 14:19

 

Blev en lite längre arbetsvecka en normalt, har varit fem dagar på Yle plus bokat lite andra frilansgrejer på kvällarna. Igår  åkte hela redaktionen, alltså alla som gör huvudstadsregionens nyheter och Morgonöppet, ut till Nouxskogarna för att göra något hemligt. Så bara vi som är inhoppare var på plats och jag hade till och med någotslags webbansvar på eftermiddagen. 

Har blivit en hel del grejer under veckan, bland annat har jag gett karriärråd åt TaDaM-ungdomar (ni kan ju få jobb på radion!) och åkt ut och tittat var det byggs cykelleder.

Och så hann jag skriva en kolumn, om ett visst slags paranoia som jag lärt mig känna igen. I kolumnen skriver jag bara om sådana fall jag stött på det i journalistjobbet, men det har varit annanstans också.

Det är alltid så likadant, det är mest frapperande. Alltid samma metoder och sätt. Vet inte om jag får fram det i kolumnen tillräckligt bra, det är så svårt att få fatt på och beskriva.

Jag har blivit mer och mer uppmärksam på den här typens misstänksamma maktspel, försökt teoretisera vad det handlar om, för att inte låta mig smittas. För att inte låta andra göra mig mera osäker än vad jag är.

Nej nu vill jag tänka på gladare saker. Hoppas det här året ska bli roligare och lättsammare än de två senaste. Nästa kolumn ska handla om regnbågar, enhörningar och hallonsnår i aftonsol. Typ.

Kategorier

Senaste kommentarer