Nyårslöftet

30.12.2013 kl. 20:16

I år hände det så mycket utanför bloggen och jag bloggade så lite att det inte känns klokt att göra ngn årsresume baserad på vad jag bloggat.

I ett skede var jag till och med säker på att jag skulle sluta blogga helt, för det skrämmer mig att mitt yrkesliv och det jag fjantar omkring med i sociala medier närmar sig varandra. Jag kunde tänka på hur jag har NYTTA av att blogga. Och ni vet hur det är med nyttiga saker - det vill man ju inte göra.

Men känslan så här inför nyåret. Är bra. För i år var det något som äntligen lossnade. Jag spräckte bubblan. Tog många steg framåt. Efter att i flera år ha varit efter med allting, började det röra sig åt rätt håll. Det har inte varit så lätt och roligt hela tiden, tvärtom har det här varit ett ganska tungt år. Men att det gått framåt!

Jag levde i så många år ett liv som i princip var bra, i teorin, men som kändes klaustrofobiskt och konstigt. Jag kände inte igen mig själv. Visste inte var felet egentligen låg. Fattade att jag borde jobba med något annat än att förverkliga min mammas dröm om att sälja semesterbostäder utomlands, men hur jag skulle hitta något annat jobb visste jag inte.

Jag visste inte vad jag skulle göra, så jag gjorde allting. Jag har trasslat mig framåt, shoppat, bloggat, skrivit oändliga mängder dagbok, sökt alla jobb som finns, hoppat på olika projekt, blemmat, gått på bloggfester, minglat, networkat, frilansat, bara kört på och kört på och varit mer självisk än jag egentligen vill för ibland måste man bara, för att spräcka den där vallen, köra på lite extra.

Det allra svåraste, som jag knappt alls orkat blogga om men fyllt dagböckerna de senaste åren, är alla känslor av skuld och skam. Varje gång jag lyckats med någonting har de funnits där, som på beställning. Varför gjorde jag inte det här tidigare? Varför kunde jag inte rycka upp mig snabbare?

Hur många gånger jag än försökt intala mig själv att man inte ska gråta över spilld mjölk, hellre sent än aldrig, så har det suttit som en propp.

Kanintegåbrafördåärdetbevispåattjagärenlatfuck.

Men i år hade jag då ett tvåmånaders vikariat på radion, och det gör att jag nu inte har en så faslig panik. Livet går vidare, och för en gångs skull känns det som mitt liv. Jag väljer saker. Glider inte bara med. Bra eller dåligt, så är det ett liv. Och att ha nya fräscha grejer på cv:t, det känns bra.

Mitt nyårslöfte är att bli bättre på att lära mig folks namn och på att lyssna på andra mänskor. För när jag blir stressad är det så lätt att skygglapparna kommer på. Och då ser jag bara en svart liten tunnel framför mig och pratar alldeles för mycket.

Kanske jag till och med ska börja skicka födelsedagsgratulationer på facebook. Jag har alltid varit legendariskt dålig på att komma ihåg födelsedagar, så jag har blivit alldeles konfys av att fb berättar åt mig när alla mina hundra närmaste bekanta har födelsedag.

Jag ska försöka bli bättre på sånt. Uppmärksamma andra och vara nyfiken. Finns ju inget att förlora på det. 

Kommentarer (1)
Låter bra, Fager Dam. Förverkliga din egen dröm. Se folk omkring dej, i den mån du orkar.
Men framför allt, plocka fram det du själv är!
Gott 2014!
tankar från tallmo30.12.13 kl. 20:33
Jag ska uppmärksamma och lyssna på folk, men lovar inte att vara snäll eller tro på allt de säger. Jag har blivit ganska bra på att fatta när jag blir utnyttjad och måste börja säga nej. Gott 2014 till dig också!
30.12.13 20:46

Kategorier

Senaste kommentarer

Augusti 2019

Här hittar du mig

Januari 2019

Hitta mig på Facebook, Instagram och Pinterest!Hur jag använder min bulletjournal för att söka jobbLux Helsinki 2019Jag trodde det var onödigt att färgmatcha2019 - året då jag vill blomstra

December 2018

Jag hade en bulletjournal utan att veta om det

November 2018

Så blev jag förtjust i JeppisMina planer för Nanowrimo och ny bulletjournal

Oktober 2018

Fager Dam fyller 10 år!Jag hjärta Ischia!

September 2018

Hur jag använder min bulletjournal på riktigt!

Augusti 2018

Nya brillor!

Juli 2018

Mitt sommarlov

Juni 2018

Vad jag hatar med bulletjournals!

Maj 2018

Den tidiga sommarenVåren 2018 - nytt i min garderobHej från Borgåstudion

Mars 2018

Min första bulletjournal i storlek A6Jag överlevde en andra omgång av Gossip Girl

Februari 2018

Mars månad i min bulletjournalMina bästa tips för Madrid

Januari 2018

Sista chansen att shoppa i MujiNytt år, nya målsättningar

December 2017

God Jul och Gott Nytt År 2018De ville inte charma mig, de ville bara känna sig mäktigaFinland 100 och en blå månad i min bulletjournal400 ord om dagen

November 2017

Schh, NaNoWriMo!

Oktober 2017

I min väska - ännu mera rosaDärför tycker jag om hösten

September 2017

Den stora blogglistanI min väska - rosa och rosorSimmar och simmar lite till

Augusti 2017

September i min bulletjournalDet blev en svart bujo - och ny insta!Vilken anteckningsbok ska bli min nästa bujo?

Juli 2017

Mina bästa Hangö-tips!Sommaren som icke blev

Juni 2017

Ivern var det inget fel på när jag gjorde mitt herbarium