Engagerad och närvarande

18.11.2013 kl. 15:00

Den senaste tiden har mina drömmar blivit sanna.

Det kommer stunder, då jag fyllls av en känsla, som jag i många år bara kunde känna i mina drömmar, i sömnen, i vilda drömmar om fester i Berghäll och hotell på havets botten.

Och jag kunde aldrig fatta hur jag skulle hitta den känslan i verkliga livet, jag sökte känslan på fel ställen. Jag trodde det handlade om: att ha många vänner, att festa, kanske att jobba med något "kreativt".

Men nu, finns känslan där, i verkliga situationer. Och äntligen förstår jag vad jag alla de där åren längtade efter: att vara engagerad och närvarande.

Att göra saker med hjärtat. Att möta människor, verkligen lyssna på dem. Ha jobb som känns viktiga och meningsfulla.

Kommentarer (2)
Ach ja exakt! Och då blir man ju nyfiken på vad som är annorlunda nu till skillnad från då?
Jud.ratata.fi19.11.13 kl. 19:24
Alltså lång story och det mesta har jag glömt bort. Jag har tappat kontakten med den mänskan jag var som 24-åring. Kommer ihåg fakta, men inte hur jag tänkte. Varför ville jag bli grafisk designer? Hänga på Teatteri och Kalle? Ha all världens pissiskläder? Alla drömmar som fanns på ytan, som handlade om vad jag trodde att jag ville eller tänkte att jag borde vilja, dem har jag glömt. Men de där några gångerna jag drömde om att leva på riktigt, det minns jag. Ingenting var riktigt på riktigt, det är väl vad det handlade om.
19.11.13 23:10
Åh vad fint! Bra att tänka på det där med yta vs djup. Alltså fejk vs äkta. Roligt att höra!
Ida21.11.13 kl. 21:24
Jo fast det här blogginlägget är förstås bara ytligt och skrapar på ytan. Nåjo, allt hinner man inte med.
21.11.13 21:44