Kvinnor i start ups

02.11.2013 kl. 08:22

Jag var i torsdags och plockade upp oktobernumret av Forum, där jag skrivit om uppstartsbolaget Kiosked, som arbetar med interaktiva bilder. 

Jag intervjuade inte bara VD Micke Paqvalén utan ocskå deras designchef Charlotta Turku. Paqvalén ser det som viktigt att ha en jämställd arbetsplats, och eftersom jag visste vi skulle diskutera det i intervjun tyckte jag det skulle vara bra att visa upp en kvinna som jobbar på Kiosked.

Tyvärr finns inte biten om jämställdhet i nätversionen av artikeln, så ni måste läsa själva papperstidningen om ni vill se den biten. Paqvalén säger bland annat att ett företag inte har perspektiv på vad som händer i världen om där bara jobbar 40-åriga manliga ingenjörer. Peppe länkade här om dagen till några bra texter om kvinnor i startups, av Nina Åkestam bl.a.

Själva artikeln blev också bättre av att ha två röster, VD:n kunde tala om de stora linjerna och designchefen om tekniska detaljer. För fotona fick vi låna hattar och skor av Kioskeds samarbetspartners, jag tycker det är kul att jag fick riktigt glittriga Minna Parikka-skor på Forums pärm!