Fager Dam fem år: 2013

16.10.2013 kl. 19:45

Jag började året med två veckor på stranden i Mexiko. Eller nåja, stranden, hotellet var en kilometer långt och vi bodde med min mamma längst bort och fick åka golfbil till beachen. När jag kom hem hittade jag på fredagsfashion, jag skulle göra en modeillustration till bloggen varje vecka. Det föll ihop någonstans i vecka fem. Hade inte lust och inte tid heller. Ratata fick ett nytt bloggverktyg, och jag började använda tabellfunktionen för att mixa bilder. Under sommaren övade jag på att använda systemkameran, och hann läsa mycket. Fager Dam har blivit lite mer filosofisk i år, märkte jag när jag scrollade igenom gamla inlägg. Jag har skrivit om de tankar mitt jobbsökande fött, om böcker jag läst och om att hitta sina drömmar.

 

Hälsningar från Playa del Carmen

Publicerad 15.01.2013 kl. 20:20

Hola chicos! Jag rymde till Mexico för ett tag. Passade samtidigt på att ta en total internet-detox. Så himla skönt. Återkommer med bilder och sånt bara jag hunnit packa upp.
 

Prada hösten 2013

Publicerad 22.02.2013 kl. 12:46

 

 

 

 

 

Antitalents

Publicerad 29.05.2013 kl. 15:56

På lördag morgon deltog jag i Ida- Lina Nyholms videoverk Antitalents , som var som ett slags Idols men tvärtom, alla skulle göra något de är dåliga på. Det första jag tänkte på var - blockflöjt.

Jag minns med fasa altblockflöjten jag kämpade med i Steinerskolan. Den skulle smörjas in med fett och det var ett konstant dåligt samvete över att träflöjten skulle torka och spricka.

I Antitalents spelar jag på en blockflöjt i rosa plast, jag hade lyssnat på Danmarks eurovisionslåt före för att få inspiration. Trodde först jag inte skulle få ett enda ljud ur pipan, men uppe på scenen kickade plötsligt muskelminnet igång och fingrarna hittade sina platser som av sig själv. Det lät förstås för jävligt. Jag var på jakt efter en melodi men hittade aldrig riktigt fram.

Men ändå, det var så skumt, tydligen har jag lärt mig något på musiktimmarna i skolan. Jag var inte alls så genomusel på blockflöjt som jag trodde.
 

Sagan om nån

Publicerad 29.07.2013 kl. 20:05

Ingen ville städa köket, men nån måste städa köket. Så alla ropade ”kom nån och städa köket!”. Nån kom, sur och vresig, och städade köket, för nån måste städa köket.

(Den här sagan bemöttes av en förvirrad tystnad. Tydligen alldeles för metafysiskt för en 3-åring.)

 

Alltings början

Publicerad 01.09.2013 kl. 21:37

Idag kämpade jag mig äntligen till slutet av Alltings början. Jovisst, den är bra, men men. Jag slungades rakt in i de sena tonåren, när förhoppningarna och besvikelserna var som störst. Och huvudpersonen i boken, hon lever det som då var mitt idealliv. Innefester och jobb som krönikör genast efter gymnasiet. Att jo.

Gymnasietiden var fin, jag är tacksam att jag inte hade trassliga affärer med vuxna män som hon i boken, lika så bra. Jag var betydligt mer oskyldig, gick på klassfester, skvattrade om Monthy Python med bästa kompisen, hängde utanför öde hus med mina konstskolevänner och pratade om framtiden.

Men abivåren och mellanåret efter det var en frontalkrock med verkligheten, ingenting lyckades särskilt bra. Studentskrivningarna gick så där, inträdesförhören riktigt uselt och jag var inte ngn succé precis på mitt första jobb som dekorationsmålare. Kanske det är normalt.

Och så läser jag den här boken om en 19-åring som bara är fabulös som fanken och känner av den där taggen av besvikelse som trots allt fortfarande sitter där. Fast jag vet att det bara är en på miljonen som lever det fantasilivet.