Fager Dam fem år: 2010

15.10.2013 kl. 10:39

Jag började året på blogspot men hoppade över till ratata så fort det var möjligt. Det kändes kul att vara på en finlandssvensk portal. Jag började gå på bloggfester, och lärde känna en massa nya mänskor. Jag gick omkring på den första bloggprisgalan i december 2010 och bara förundrades över hur smarta och roliga bloggare jag fick träffa. Det var mycket shopping och mode på bloggen, samtidigt var jag trött på att ha så mycket saker hemma och började sälja saker på loppis. Och så hann jag spela Farmville. Det ska vi inte tala om.

 

Dagens: mammas lilla skata

Publicerad 06.04.2010 kl. 14:38

Jag sålde på Valtteri tillsammans med min mamma, och hjälpte henne också med att städa skåpen och välja ut vad som skulle säljas. Förstås dök det upp några godbitar som jag fick! Finast: den champagnefärgade Burberry(!)-halsduken jag har på mig idag. Passar finemang till min blårutiga Mango-trench. Visst är det fint med mammor!
 

 

A bag lady in Space

Publicerad 04.05.2010 kl. 13:08

Tittade igår kväll på "Djävulen bär Prada", och kunde inte låta bli att undra varför jag alltid ser ut som Andy före hennes makeover, vad jag än sätter på mig.

Men den observante läsaren såg säkert Pradaväskan i förra inlägget - joo jag har varit i Pradas famösa, hemlighetsfulla, borde-vara-svår-att-hitta outlet i Montevarchi!

Tricket är att det inte står Prada någonstans utanför, istället heter det "Space" och man måste gå runt fabriksbyggnader med en massa tillbommade portar innan....

 

...man kommer in på området och ser det här framför sig. Först ett kafé (of course, finns alltid mat i Italien!) och bakom skymtade jag en skylt med siffror som gjorde mig alldeles sjuk i magen.

Hade hört om alla möjliga nummersystem och att bara så och så många ryms in på en gång.

Men det var bara att promenera in. Jag fick en liten nummerlapp, man behöver inte bära omkring på sina uppköp utan ger dem alltid till någon expedit och sedan får man dem på nytt i kassan bara man berättar vilken nummer man har.

Nu tog jag förstås inga bilder inuti, jag var rädd för att Pradapolisen skulle ta mig till Pradafängelset eller något om jag halade fram en kamera.

Det första jag såg när jag kom in var en vägg av Pradaväskor i alla färger.

Det andra jag såg var den perfekta bruna drömvardagsväskan med guldbeslag och både lång rem och korta handtag. Kääääk! Jag köpte ju nyligen en brun vardagsväska! En ny vardagsväska var absolut det sista jag skulle köpa!

Men sen när jag sett mig omkring ett tag såg allting helt annorlunda ut. Jag insåg att det mesta faktiskt var tråkigt, eller smaklöst, eller inte min smak. Miu Miu-väskor fanns det mycket färre av än Prada, och till slut blev jag så blasé att jag tyckte den här modellen var så där bla (nu skulle jag ge min högra arm för den).

Tittade länge på några toppar med mosaik-mönster - dem var jag totalt obsessed av ett tag, men nu tyckte jag inte alls om dem i verkligheten.

Så sen köpte jag den bruna vardagsväskan. Så här går det tydligen alltid för mig - först hittar jag en kiva kompromiss och bara en kort tid efter THE THING. Vad lära vi härav - köp aldrig kompromisser.

Ut kom jag med en stor påse. Så nöjd. Kände mig som en landsvägsrövare som just rånat en hertig.

 

Mikko & jag

Publicerad 14.08.2010 kl. 12:57


Hjälp, ska jag faktiskt skaffa Mikko Alatalo-glasögon?

Mikko Alatalo var min första idol. Men är det här att ta idoldyrkan för långt? Borde jag inte hellre sitta backstage med Air och dricka Evian medan de spelar romantiska ballader på luta för mig?
 

Klädgalan

Publicerad 02.12.2010 kl. 10:20

 

 

Juldekorationer

Publicerad 05.12.2010 kl. 12:08

Jag har satt upp julpynt. I FarmVille. Räknas det?
 

Kategorier

Senaste kommentarer

Augusti 2019

Här hittar du mig

Januari 2019

Hitta mig på Facebook, Instagram och Pinterest!Hur jag använder min bulletjournal för att söka jobbLux Helsinki 2019Jag trodde det var onödigt att färgmatcha2019 - året då jag vill blomstra

December 2018

Jag hade en bulletjournal utan att veta om det

November 2018

Så blev jag förtjust i JeppisMina planer för Nanowrimo och ny bulletjournal

Oktober 2018

Fager Dam fyller 10 år!Jag hjärta Ischia!

September 2018

Hur jag använder min bulletjournal på riktigt!

Augusti 2018

Nya brillor!

Juli 2018

Mitt sommarlov

Juni 2018

Vad jag hatar med bulletjournals!

Maj 2018

Den tidiga sommarenVåren 2018 - nytt i min garderobHej från Borgåstudion

Mars 2018

Min första bulletjournal i storlek A6Jag överlevde en andra omgång av Gossip Girl

Februari 2018

Mars månad i min bulletjournalMina bästa tips för Madrid

Januari 2018

Sista chansen att shoppa i MujiNytt år, nya målsättningar

December 2017

God Jul och Gott Nytt År 2018De ville inte charma mig, de ville bara känna sig mäktigaFinland 100 och en blå månad i min bulletjournal400 ord om dagen

November 2017

Schh, NaNoWriMo!

Oktober 2017

I min väska - ännu mera rosaDärför tycker jag om hösten

September 2017

Den stora blogglistanI min väska - rosa och rosorSimmar och simmar lite till

Augusti 2017

September i min bulletjournalDet blev en svart bujo - och ny insta!Vilken anteckningsbok ska bli min nästa bujo?

Juli 2017

Mina bästa Hangö-tips!Sommaren som icke blev

Juni 2017

Ivern var det inget fel på när jag gjorde mitt herbarium