Poetry Slam i Ekenäs

06.10.2013 kl. 15:00

Romeo var den enda som inte läste från papper, och blev genast min favorit.

Jag har blivit fascinerad av det här med estradpoesi. Jag tycker ju mera om att uppträda framför publik än att skriva, så det kanske skulle vara något för mig? Till den här veckans Poetry Slam i Ekenäs hann jag inte förbereda någonting, men for i alla fall dit för att spionera. Några observationer:

  • De flesta läste sina dikter från papper. Jag hade fått för mig att estradpoesi skulle vara som i 8 mile, väldigt intensivt predikande med blicken i publiken men istället fick jag se blyga småkillar vika upp en skruttig papperslapp ur bakfickan. Härigu.
     
  • Killar ja. Om jag nu inte räknar fel var det fem män och två kvinnor som deltog i tävlingen, jag missade open mike-delen så jag vet inte hur fördelningen var där. Också förvånande, jag har blivit van vid att mest kvinnor sysslar med litteratur.
     
  • Jag hade inte riktigt förstått att Poetry Slam skulle vara så mycket tävling, med poängräkning och finaler. Det var kul, gjorde att det blev fart på kvällen, konferenciern Olivia var hur skicklig som helst. Och med många rundor behövs det flera dikter, det hade jag inte heller fattat, att det ska vara nytt material i varje varv.
     
  • Folk var så sjukligt bra. Okej jag klagar på läsning från papper men inte var det stelt för det. Särskilt vinnaren Lotta Palmgren var kusligt duktig, hon hade olika röster hon använde, och väldigt bra material om småstadsliv. Så att jååå alla fantasier om att vara superestradpoet utan övning, glöm det.
Kommentarer (2)
Jag såg dig när du kom in i aulan. Tänkte hälsa, men så kom jag på att det kanske är konstigt eftersom jag bara sett dig via bloggen tidigare. Tack för superfina ord! Nästa gång tar du med egna dikter. Hörde att datum för år 2014 redan prickats in.
när det börjar07.10.13 kl. 18:28
Man ska alltid hälsa på bloggare! Bra om det blir fler Poetry Slam, harmar att jag inte hann till den här gången.
07.10.13 19:17
Nå då skall jag väl också hälsa nästa gång jag ser dig. Hoppeligen på Poetry Salmmet i Ekenäs om ett år. Om inte förr.
Situationsdiktaren07.10.13 kl. 21:40
Hälsa, hälsa!
07.10.13 22:01