Skrivarambitioner

27.09.2013 kl. 19:52

Jag besökte idag det fina nya kaféet i Sanomahuset och läste Gloria, som innehöll en riktigt bra artikel om att byta yrke lite senare i livet.

Riina kommenterade bra på mitt inlägg om författardrömmar, att hon vill forma kortare berättelser och hitta en egen stil. Så ska man förstås göra, ha små steg mot målet. Skrivarambitioner. Problemet med författardrömmar är att det är en titel + dröm, då blir det så stort, som en glashal bubbla, det ska liksom vara en hel publicerad fantastisk bok innan en enda sak du gjort räknas, och så ger man upp efter en halv sida.

Fast förstås. Drömmarna behövs också. Siktet mot stjärnorna och allt det. Båda behövs! Små ambitioner och stora drömmar. Ett mål att sträva mot och steg på vägen.

Grejen i Gloria talade om just det jag sysslat med de senaste åren: är man osäker på om man vill byta inriktning i arbetslivet lönar det sig att frilansa ett tag först, pröva på deltid. Med många små steg och försök har jag fått en bättre bild av vad jag kanske vill göra. Jag kommer ingenstans med att sitta ensam hemma och fundera på vad som skulle kunna passa mig, jag måste få pröva på, stå där och försöka hyra ut en femrummare eller fixa layouten för en hel tidning för att fatta vad jag kan.

Jaha jaha, ska jag sluta blogga då och på riktigt riktigt på riktigt sätta igång med riktiga skrivarambitioner? Har lovat 10 000 tecken till Forum för ekonomi och teknik. Snart. Ehe.