Skördetider är sköna tider

08.09.2013 kl. 19:15

 

Jag hade en plan: åka till landet lite av och an och sedan fara på hippa gatloppis i Berghäll. Så kom vi på fredagen ut till stugan och det var paradiset. Sommarväder, med en sol som fick hjärnan att stänga av och säga glugg. Det var så varmt att jag och mamma kunde ligga på en klippa med bara handdukar runt kroppen och njuta.

Och skörden, otrolig. Trädgården var en djungel, det bara sprätte av tomater och  koriander och spända små zucchinin och äpplen som ploppade ner bland hallonsnåren, som förstås innehöll de sista mumisga hallonen, och så rader och rader av sallad och dill.

Vi skakade ner två korgar med övermogna plommon och har välfungerande magar. Vilket är tur för stigarna var kantade av svampar, jag hittade obscena mängder brunsopp och orkade inte ens plocka alla kremlor och soppar som tittade fram i skogen. Nu har jag en korg med riskor att förvälla och salta, hejdå.

Kommentarer (1)
Vad är det där lila/rosa? Ser gott ut i alla fall. Skördelycka! :)
http://carloine.blogspot.com08.09.13 kl. 20:18
Plommon! Vi har två gamla träd som är så höga att man måste skaka ner plommonen på en pressu.
08.09.13 21:15

Kategorier

Senaste kommentarer

Augusti 2019

Här hittar du mig

Januari 2019

Hitta mig på Facebook, Instagram och Pinterest!Hur jag använder min bulletjournal för att söka jobbLux Helsinki 2019Jag trodde det var onödigt att färgmatcha2019 - året då jag vill blomstra

December 2018

Jag hade en bulletjournal utan att veta om det

November 2018

Så blev jag förtjust i JeppisMina planer för Nanowrimo och ny bulletjournal

Oktober 2018

Fager Dam fyller 10 år!Jag hjärta Ischia!

September 2018

Hur jag använder min bulletjournal på riktigt!

Augusti 2018

Nya brillor!

Juli 2018

Mitt sommarlov

Juni 2018

Vad jag hatar med bulletjournals!

Maj 2018

Den tidiga sommarenVåren 2018 - nytt i min garderobHej från Borgåstudion

Mars 2018

Min första bulletjournal i storlek A6Jag överlevde en andra omgång av Gossip Girl

Februari 2018

Mars månad i min bulletjournalMina bästa tips för Madrid

Januari 2018

Sista chansen att shoppa i MujiNytt år, nya målsättningar

December 2017

God Jul och Gott Nytt År 2018De ville inte charma mig, de ville bara känna sig mäktigaFinland 100 och en blå månad i min bulletjournal400 ord om dagen

November 2017

Schh, NaNoWriMo!

Oktober 2017

I min väska - ännu mera rosaDärför tycker jag om hösten

September 2017

Den stora blogglistanI min väska - rosa och rosorSimmar och simmar lite till

Augusti 2017

September i min bulletjournalDet blev en svart bujo - och ny insta!Vilken anteckningsbok ska bli min nästa bujo?

Juli 2017

Mina bästa Hangö-tips!Sommaren som icke blev

Juni 2017

Ivern var det inget fel på när jag gjorde mitt herbarium