Let's go shopping

01.07.2013 kl. 23:18

 

Jag måste genast se The Bling Ring, för jag brukar gilla Sofia Coppolas filmer. Och den är bra, och skrämmande, för det finns inget vett i det huvudpersonerna gör, men samtidigt är det allt så logiskt ändå. För jag kan känna igen det där suget: suget efter saker, fart, coolhet. Filmen handlar om några tonåringar som rånar kändisar, det är baserat på en sann historia. De hänger på sig Chanel-väskor och går ut på klubbar och skryter med hur de varit i Paris Hiltons hem.  Filmen håller sig skoningslöst i den där ytliga världen där narcissismen härskar.

Jag började tänka tillbaka på min egen bling-tid, när jag hängde i diverse vip-rum runt staden. Hur själva tomheten i festandet var lockande. Jag hade då på riktigt ett spännande liv, med bra studieplatser och coola jobb men allt det kändes så överväldigande. Det var mycket enklare att sätta sig i en guldfåtölj med ett par spetsiga pumps på fötterna och låta tiden gå.

Kommentarer (1)
Visst kändes livet lätt när man bara gled mellan krogarna. Ansikts vippen funkade och man gled in på de viktiga och riktiga partyna. Tomhet var nog det man närmast upplevde, så sant. Såhär efteråt kan man bara konstatera att andra val skulle kanske varit att föredra... Men visst har man ju gjort kul grejjer också, som att bjuda en hel bardisk med folk på drinkar. :-)
Mats06.07.13 kl. 14:30
Nåjo, kul har man också haft :)
11.07.13 21:37

Kategorier

Senaste kommentarer