Poesi & prosa

17.04.2013 kl. 19:23
Untitled

 

Jag läser just nu flera böcker samtidigt. Viktigast är "Århundradets kärlekssaga" av Märta Tikkanen. Som med några få ord lyckas berätta om en svår relation. Det är väldigt sällan jag vill läsa poesi, den här boken är det stora undantaget. För det är så enkelt. Avskalat. Och tänkvärt. Varför har jag aldrig själv skrivit så? Varför fastnar mina egna försök att skriva poesi i den där väldiga snödrivan av pretentioner som ligger likt lik på marken medan månen trasar sönder molnen?

 

Untitled

 

Samtidigt läser jag "Eat Pray Love", som är en bok jag motvilligt kommit att älska. Den är inte stor litteratur, mera som en pratig blogg. Jag är förstås en snobb som bara vill tycka om stor litteratur. Ahem. Men mycket klokskap finns också här. Läser just nu om hur hon mediterar i en ashram i Indien.

Kommentarer (1)
Det är nyttigt att läsa, vare sig det handlar om poesi eller lättsamma chic-lit. :) Har du sett filmen Eat Pray Love, och kan säga om boken än bättre eller sämre? :)
http://carloine.blogspot.com17.04.13 kl. 21:10
Jag gillar filmen! Men boken ger mer, till exempel i stycket om Indien berättar Gilbert om meditation. Boken handlar mer om det inre och går mer på djupet än filmen. Så jag skulle säga att filmen och boken kompletterar varandra väl.
18.04.13 10:44