Poesi & prosa

17.04.2013 kl. 19:23
Untitled

 

Jag läser just nu flera böcker samtidigt. Viktigast är "Århundradets kärlekssaga" av Märta Tikkanen. Som med några få ord lyckas berätta om en svår relation. Det är väldigt sällan jag vill läsa poesi, den här boken är det stora undantaget. För det är så enkelt. Avskalat. Och tänkvärt. Varför har jag aldrig själv skrivit så? Varför fastnar mina egna försök att skriva poesi i den där väldiga snödrivan av pretentioner som ligger likt lik på marken medan månen trasar sönder molnen?

 

Untitled

 

Samtidigt läser jag "Eat Pray Love", som är en bok jag motvilligt kommit att älska. Den är inte stor litteratur, mera som en pratig blogg. Jag är förstås en snobb som bara vill tycka om stor litteratur. Ahem. Men mycket klokskap finns också här. Läser just nu om hur hon mediterar i en ashram i Indien.

Kommentarer (1)
Det är nyttigt att läsa, vare sig det handlar om poesi eller lättsamma chic-lit. :) Har du sett filmen Eat Pray Love, och kan säga om boken än bättre eller sämre? :)
http://carloine.blogspot.com17.04.13 kl. 21:10
Jag gillar filmen! Men boken ger mer, till exempel i stycket om Indien berättar Gilbert om meditation. Boken handlar mer om det inre och går mer på djupet än filmen. Så jag skulle säga att filmen och boken kompletterar varandra väl.
18.04.13 10:44

Kategorier

Senaste kommentarer

Augusti 2019

Här hittar du mig

Januari 2019

Hitta mig på Facebook, Instagram och Pinterest!Hur jag använder min bulletjournal för att söka jobbLux Helsinki 2019Jag trodde det var onödigt att färgmatcha2019 - året då jag vill blomstra

December 2018

Jag hade en bulletjournal utan att veta om det

November 2018

Så blev jag förtjust i JeppisMina planer för Nanowrimo och ny bulletjournal

Oktober 2018

Fager Dam fyller 10 år!Jag hjärta Ischia!

September 2018

Hur jag använder min bulletjournal på riktigt!

Augusti 2018

Nya brillor!

Juli 2018

Mitt sommarlov

Juni 2018

Vad jag hatar med bulletjournals!

Maj 2018

Den tidiga sommarenVåren 2018 - nytt i min garderobHej från Borgåstudion

Mars 2018

Min första bulletjournal i storlek A6Jag överlevde en andra omgång av Gossip Girl

Februari 2018

Mars månad i min bulletjournalMina bästa tips för Madrid

Januari 2018

Sista chansen att shoppa i MujiNytt år, nya målsättningar

December 2017

God Jul och Gott Nytt År 2018De ville inte charma mig, de ville bara känna sig mäktigaFinland 100 och en blå månad i min bulletjournal400 ord om dagen

November 2017

Schh, NaNoWriMo!

Oktober 2017

I min väska - ännu mera rosaDärför tycker jag om hösten

September 2017

Den stora blogglistanI min väska - rosa och rosorSimmar och simmar lite till

Augusti 2017

September i min bulletjournalDet blev en svart bujo - och ny insta!Vilken anteckningsbok ska bli min nästa bujo?

Juli 2017

Mina bästa Hangö-tips!Sommaren som icke blev

Juni 2017

Ivern var det inget fel på när jag gjorde mitt herbarium