PK och tonårsrevolten

18.02.2013 kl. 12:00
jag börjar gymnasiet

 

Jag har tyckt det är trist att vara politiskt korrekt. Att det är tråkigt och tamt och mesigt. För tjugo år sedan. Jag var tonåring, läste Dostojevski och Nietzsche, tyckte det var kul att svänga på alla argument till sin motsats, revolterade genom att tänka fel och dumt.  Som man gör.

Idag är jag vuxen och ansvarsfull och tycker inte längre det är särskilt kul att skämta bort allvarliga saker som jämställdhet, främlingsfientlighet och ekonomiska orättvisor.

 

Kommentarer (1)
Så som jag ser det får man på riktigt skämta om det mesta, det är frågan om hur och när som blir frågan. och om man just skämtar bort viktiga ämnen och med humor bekämpar andras rätt till åsikt, så då är vi på både obehagliga och farliga vatten. Tycker för övrigt också bra om dina mer samhällsinriktade blogginlägg!
smilla18.02.13 kl. 13:12
Hear hear, stor skillnad på skämta OM och skämta BORT. Tack för de goda orden! Jag plågas av dåligt samvete över alla samhällsviktiga texter jag får betalt för att skriva som ska lämnas in alldeles strax. Som jag borde skriva på nu. Som nu. Nu nu.
18.02.13 13:47