Snälla flickor tar det lugnt

15.09.2012 kl. 12:26
Jag har den senaste tiden funderat över frasen ta det lugnt. Som jag tidigare sett som ett gott råd, välvilja, ett tecken på att jag kanske borde ta det lite lugnare.

Men nu undrar jag. Är det bra att ta det lugnt och hoppas att saker ordnar sig? Och som Tankar från Tallmo kommenterade på det här inlägget, tro på att den rätta kommer emot när det är dags.

Eller borde vi sluta upp med att vara så himla lugna?

Jag har märkt att man måste ta tag i chanser för att de inte ska glida förbi. Ringa den där killen som kanske är den rätta. Dubbelkolla att allting är okej med köksplanerna. Tjata tjata för att få jobbsaker ordnade.

Ett ta det lugnt kan kännas riktigt otäckt. Får ibland det rådet när jag är ivrig och taggad och då undrar jag vad det är med folk. Är det jag som gnäller för mycket, eller finns här ett subtilt förtryck? Snälla flickor ska ta det lugnt och vänta och inte hetsa upp sig?

Jag vill leva med lust och passion, inte försiktigt krypande.

Gallträsket. Doften av äppel. Höst.  (Taken with Instagram)

En lugn kväll vid Gallträsk
Kommentarer (3)
Jag tror på att man ska vara ivrig, inspirerade och pushande när man vill att någonting skall hända. Dedär med att ta lugnt handlar väl mer om att man inte ska stressa i situationer där du vet att du inte kan påverka situationen, och de kommer väl såna perioder i alla processer oberoende om de handlar om arbetsprojekt eller kärlek. Ofta sitter jag t.ex. på kvällen och stressar över ogjorda saker, eller att något går för långsamt, men då försöker jag tänka att just nu i denna sekund finns det ingenting som jag kan göra för att påverka. Så det gäller väl att pusha, pusha, pusha, låta det mogna i lugn och ro och sedan pusha, pusha lite till.
Jud.ratata.fi15.09.12 kl. 12:58
Du tog upp en bra poäng med att man måste ta det lugnt när man inte kan påverka situationen. Jag tänker på hur kvinnor för hundra år sen inte alls kunde påverka sina liv på samma sätt som idag. Har det lett till att kvinnor väldigt gärna säger till varandra att ta det lugnt, finns det någonstans kvar en känsla av uppgivenhet och maktlöshet? För det är just av lite äldre kvinnor jag på senaste tiden fått flera ta det lugnt, och i såna situationer då det verkligen skulle vara bättre att pusha på. Sen måste man ju vila och rela ibland också förstås :) och inte vara en stalker och ringa den där söta killen fem gånger om dagen, allt med måtta.
15.09.12 13:19
Jag tror int riktigt på det där med nätdejtande. Visst går det säkert träffa någon som det klickar med, men det är nog främsta bara ett forum för att träffa människor i mångfalld. Man kan inte tvinga fram den där drömpartnern från en kornig bild i webbläsaren. :) Tror du har hittat tråden då du nämnde att ta chanser och vara spontan i vardagen. Man måste våga mera, flirta och visa att man är intresserad. Själv är jag ej där ännu. Ser bara fundersamt på då någon "kollar" in mig, och förstår ej själv att reagera i situationen.
håkan15.09.12 kl. 13:45
Nej man kan inte bli kär i en nätprofil, nätdejtandet är bara ett sätt att träffa många nya mänskor på en gång. Händer ju ingenting om man bara sitter hemma och glor i väggen. Just nu har jag mkt på gång och träffar folk irl, men det är inte alltid så, Och du bekräftar vad jag länge misstänkt: finska män är inte så framåt att man kan lita på att killen tar alla initiativ.
15.09.12 14:01
Du ska leva! Med passion. Ta det lugnt när du tröttnar.
minna lindeb15.09.12 kl. 21:11
Tack, det känns bra att höra.
16.09.12 11:27