Positivt och negativt

24.09.2012 kl. 18:45
Jag brukar ibland slå knut på mig själv med att fundera över allt tjafs som sägs om positivt och negativt tänkande. Ni vet, det är inte bra att vara för gnällig och se allting i svart. Men den här tron på att positiva tankar skulle besegra allting som en del predikar är... läs hos Malin, hon säger det mycket bättre än jag. Det är prilligt!

Samtidigt tror jag en liten dos extra optimism kan vara bra. Men den måste vara baserad på något äkta och verkligt. Inte en massa "le på och lek allt är jättebra ha ha ha".

I senaste Optio fanns en artikel som visserligen handlade om hur man blir en bra chef, men samtidigt slog huvudet på spiken genom att konstatera att ett bra självmedvetande är viktigt.

Jag tycker en känsla för vad man verkligen vill och kan är oändligt mycket viktigare än att ha ett bra självförtroende. Att ha mål och mening i livet är viktigare än att vara på gott humör. Realism är viktigare än optimism.

Enda problemet är att fatta vad som är realistiskt, vad jag verkligen vill och kan, vad meningen med livet är. Enda pyttelilla problemet. Details.