Petra Pan sover i en rosenhäck

01.10.2012 kl. 12:53
Om filmen Bachelorette i amerikanska Elle.  (Taken with Instagram)

Det här citatet ur Septembernumret av amerikanska Elle har fastnat i mig. Kommer ur en intervju om filmen Bachelorette. Jag har på senaste tiden tänkt mycket på det där med... prinsessor. Hur bekvämt det är att glida in i en prinsessroll. Hur jag länge tyckte det var helt oskyldigt, men på senaste tiden sett det som... ett sätt att gömma sig. Undvika ansvar. Aldrig växa upp. Vara en evig flicka med fingret i en förvånad mun. Vänta sig allting och göra ingenting.

 Alldeles för länge tyckte jag det var något... oädelt i att sträva för att åstadkomma saker. Att det var  finare att bli upptäckt som Anne skrev om här. Jag kan inte fattta det idag, visst är det ju coolt att riktigt satsa på en sak och jobba för att uppnå den?
Kommentarer (2)
Det finns en hel massa underliga kvinnoroller, det du beskriver tycker jag inte om och tycker inte heller att det stämmer in på mig. Tvärtom, har alltid tyckt att det är ädelt att sträva efter något. Tror det kommer av att ha sysslat med idrott och alltid varit ambitiös, sen är det en annan sak att allting inte lyckats.. Inte tycker jag heller att du precis bara väntat på att bli upptäckt ;-) du har jobbat! Sen har jag iofs av någon anledning alltid tyckt om inledningsfrasen till Eagles (annars inte alls min musiksmak) sång "Lyin' Eyes": "City girls just seem to find out early How to open doors with just a smile" -sen blir det värre, men som en helhet hör väl sångtexten till dom mer tänkvärda. Har visst fått Grammy eller ngt. Om en kvinna som valde den"enkla" vägen.. http://www.youtube.com/watch?v=5-NlR54PqLw
Vass som nålen01.10.12 kl. 16:23
Nå joh, hade som tur bra lärare på Soc&kom som inte tolererade prinsessfasoner. Fattade ganska snabbt att inget händer om man inte satsar. Sport hjälper säkert också med att göra en mera målmedveten!
01.10.12 17:34
Bra formulerat! Jag var sjukt frustrerad när klasskompisar fick sommarjobb på sina föräldrars arbetsplatser, men så här i efterhand känns det jäkligt bra att säga att jag skapat det jag har helt på egen hand.
Peppe01.10.12 kl. 17:29
Känns alltid bättre om man fixat något själv och inte bara flytit med.
01.10.12 17:35