Galan i Instagram

Kommer det på LinkedIn? #seriösförfest #bloggpriset2012

Vi började kvällen hemma hos Ida-Lina. Till vänster Linnea som startade Blemma och har den ypperliga Bon Bon här på Ratata. Jag tror jag blir ivrigare att Blemma nu när jag träffat en del av gänget irl, hittills har det svävat så i det internäta.

Här kommer @henrikahki !

Sen spårvagn till Korjaamo. Nålen hade coolaste mössan.

fiilis

Pajkvinnan var där med sin syster. Vi var så där crrrrazy.

Gosh. @karinhautamaki

Smilla hade Louboutins hon köpt av Nio till fem-Sandra. Så. Snygga. Gnnnh.

Typ scary

Programmet var fantastiskt, med nakna mänskor på scenen och kuslig musik och masker.

Jee hedersomnämnande!

Och Blemma fick Juryns hedersomnämnande! Eftersom jag gjort mkt lite på sajten stod jag längst bak i raden och tog bild på Linnea.

Det vackra folket

Sen var det efterfest på Adams, jag talade med de här skönheterna, Ragnar och Emilia. Fast snart märkte jag att halva gänget liksom fattades och luskade ut att resten var på We Got Beef.På Beefen var det fest tills allting snurrade bort. Catariina i fiilis och Ted med sin namne.
06.12.2012 kl. 17:24

Min galafideBloggprisgala då igår. Jag hade en klänning av R/H, den var så bekväm att det nästan var som att gå på gala klädd i pyjamas. På huvudet hade jag min mormors hatt från 50-talet.

Hatten överlevde

Den kommer med en lite scarf, jag har alltid antagit att det är ett flor och testade igår att ha duken liksom svept runt hatten. Det funkade alldeles bra, var som att gå omkring med en egen personlig Instagramdimma. Men nu när jag tänker efter är det säkert meningen att ha scarfen kring halsen eller ngt. Min mormor brukade förvara kläder som hela outfits, till exempel kjol och kavaj och matchande scarf på samma hängare.
06.12.2012 kl. 16:57

Blir ingen mask för mig

Okej det var kanske inte så smart att boka en byggare hit för att sätta upp badrumskrokar just idag. Tyckte igår att jag ska kämpa och försöka ta fram kontaktlinser, men eh, det borras och ett fint lager damm lägger sig över badrummet och jag vill inte ha det i mina ögon.

Så jåå helt kiva tema med maskerad men mitt liv är lite för komplicerat just nu.
05.12.2012 kl. 12:26

Bloggprislistan

Är en svag, svag mänska. #villharosalaptop

Vad heter du och hur gammal är du?

Jag heter Helena och fyllde 37 i höst.

Vad kännetecknar dig? Frisyr, gångstil, längd, humor?
Håret hänger liksom med trots mitt totala ointresse för det, och jag stirrar drömmande någonstans i horisonten så bli inte förvånade om jag går in i en lyktstolpe. Har jag en bra dag tar jag det med humor.

Varifrån är du och var bor du just nu?
På riktigt uppvuxen i Esbo och Grankulla men i själen en Wiborgare. Bor i Helsingfors.

Hur bor du? I ett eget hus ute på landet eller i en överprisad etta inne i stan?
I en rymlig Tölölägenhet som jag desperat försöker tömma på onödiga saker. Kalla mig hamster.

Vad sysslar du med, har du jobb eller skola, möjligtvis bådeoch?
Jobbar för brödfödan med fastigheter, men frilansar dessutom som journalist och illustratör. Kämpar ständigt med att kombinera de här sakerna på ett vettigt sätt.

Vad har du tidigare jobbat med eller studerat?
Jag har så jättefin utbildning att jag blir förvånad när jag tänker på det. Först Soc&kom journalistutbildningen, sedan magisterprogram som hette Elektroninen kuvajournalismi. Vi hade kurser på taik. Vi lärde oss webbdesign. Jag skrev en gradu om layout och paparazzibilder. Jag borde ha Finlands snyggaste blogg, inte trycka upp suddiga bilder från Instagram.

Vad gör du till fritids, vad är dina hobbyn?
Sover, läser, ser på tv eller Yle Areenan när det blir tid över.

Civila status? singel/sambo/gift/barn/hund?
Singel.

Vad vill du förmedla med din blogg? Diskuterar du viktiga frågor, skriver om din vardag, en drös vackra bilder?
För länge sedan, i ett avlägset förflutet när jag inte renoverade och jobbade med fem saker på en gång hade jag en blogg med vackra bilder och outfits och inspiration. Oh well.

Vad tänkte du göra på Bloggpriset, festa huvudet av dig eller hem tidigt?
Hoppas på att få prata med så många roliga bloggare som möjligt, så jag far inte tidigt hem. Vi ses ikväll!
05.12.2012 kl. 11:00

Galadressen som avslöjar allt

Jag sitter här och ser på fotot jag tog av mig själv i min galaklänning igår och undrar om den är snygg. Eller om jag är snygg snarare, för vi talar nu om en klänning som inte lämnar mycket över till fantasin.

Min slutsats: den som hittade på termen "ridbyxlår" och att det är något man borde dölja var en idiot. Så här ser en kvinna ut, och varför skulle det vara fult med lår och bak och hela paketet?

Speciellt som männen, de flesta av dem, verkar  tycka det är hur snyggt som helst. Jag litar på deras omdöme mer än mitt, av otaliga damtidningar uppmjukade sinne.

Men jag har för säkerhets skull skaffat en klänning med ärmar. Jag tycker om mina armar irl, men inte vad som händer när en vinterblek överarm liksom trycks upp mot kameran och sväller under den dubbla effekten av perspektiv och blixtljus. Där tar min vilja att vara en förkämpe för naturlig skönhet slut.
04.12.2012 kl. 12:12

Bloggpriset

Börjar peppa inför galan.

Jag har äntligen en plan för hur jag ska klä mig på bloggpriset i morgon. Hann igår till och med lägga fram accessoarer så där vackert på min sovrumsbyrå. Fiilis!
04.12.2012 kl. 09:27

Konsten imiterar livet

Vi hade photoshoot för Studentbladet ikväll, jag tror det blir riktigt bra. Fabulous och angstigt. Som min höst har varit.  Den där känslan när jag efter att ha snackat i radion och haft kul åker hem och hittar två ester som står och fnissar bredvid en cirkelsåg i min hall. Den känslan.

Skorna måste synas!
Så bra par.

02.12.2012 kl. 22:09

Bloggpriset

Om jag är peppad inför galan? Heh, typ nej. Funderar mest på om jag ska försöka mig på kontaktlinser eller bara ge upp med temat helt och hållet. Jag har använt dem senast nån gång i... mars? Och så har jag en klänning jag kanske vill ha men den är någonstans i en låda högst uppe i ett skåp och borde lite fixas dessutom.

Rött läppstift och gott humör lovar jag att ta på mig i alla fall, det ska bli kul med fest!
01.12.2012 kl. 12:41

Den eviga mångsysslaren

Testar färger.
Nu gäller det att gumma och färglägga.

Ikväll målade jag en bild som kanske ska i Studentbladet, om det passar helheten. Och funderade på om det här med modeillustrationer är något jag ska satsa på. Jag har i åratal pratat om att illustrera, funderat på stilar och sätt att måla, försökt hitta tid för det men bara lyckats sälja enstaka bilder.

Förra hösten skulle jag satsa, verkligen satsa och sälja mig själv som illustratör. Men så var alla bara att "jå kiva bilder kan du skriva nånting för oss?".  Så jag har skrivit en massa artiklar och det där med att verkligen specialisera sig flög ut genom fönstret än en gång.

I höst har jag skrivit lite om mode och får plötsligt stajla shoots, och det är hur kul som helst men någonstans längst bak i hjärnan ropar en liten röst neeeej inte ett till yrke!

Men jag har en idé: tänk om det skulle gå att göra alla de här sakerna på en gång? Jag menar, varför inte?
30.11.2012 kl. 20:19

Kipple

Veckans fråga: hinner jag packa upp allt jag satte undan inför stambytet fortare än jag producerar nytt kaos? Vad händer om jag inte lyckas med det? Kommer alla konstiga små påsar och lappar och strumpor att sakta men säkert föröka sig tills jag bara har smala små gångar kvar mellan kylskåpet och badrummet och min säng? Blir alla saker jag har till slut bara.... kipple?

JR - Kipple is useless objects, like junk mail or match folders after you use the last match or gum wrappers of yesterday's homeopape. When nobody's around, kipple reproduces itself. For instance, if you go to bed leaving any kipple around your apartment, when you wake up the next morning there's twice as much of it. It always gets more and more.
Pris- I see.
JR - There's the First Law of Kipple, "Kipple drives out nonkipple." Like Gresham's law about bad money. And in these apartments there's been nobody there to fight the kipple.
Pris - So it has taken over completely. Now I understand.
JR - Your place, here, this apartment you've picked - it's too kipple-ized to live in. We can roll the kipple-factor back; we can do like I said, raid the other apartments. But -
Pris - But what?
JR - We can't win.
Pris - Why not?
JR - No one can win against kipple, except temporarily and maybe in one spot, like in my apartment I've sort of created a stasis between the pressure of kipple and nonkipple, for the time being. But eventually I'll die or go away, and then the kipple will again take over. It's a universal principle operating throughout the universe; the entire universe is moving toward a final state of total, absolute kippleization.


Citatet hittade jag här och det kommer från Phil Dick's "Do Androids Dream of Electric Sheep?", boken som Bladerunner baserar sig på.

Jo nee kommer inte att ha fritidsproblem på en lång tid. #stambyte #kipple
Godmorgon.
Här funderar jag över min outfit till Bloggpriset. #not #stambyte
30.11.2012 kl. 12:12

FestmodeIda har fixat modeller och jag kläder för modegrejen i Studentbladets decembernummer. Jag hittade så många fina par skor att jag inte vet vilka jag ska välja!
29.11.2012 kl. 13:20

Snygga killar sökes

mode inspis

Just nu borde jag ivrig fundera över outfits för bloggpriset, men istället planerar jag modeuppslag till Studentbladet. Är mycket inspirerad. Nu behöver vi bara en snygg man att modella för oss, kontakta Ida om du känner någon lämplig kille.
28.11.2012 kl. 13:55

Prioritera mera

På tal om stress. Jag undrar ibland hurdan värld vi lever i, när så många har svårt att hitta rätt takt i livet. Jag hade själv problem med det under studietiden, eftersom det var svårt att hitta sommarjobb måste jag jobba under terminerna så jag hade alltid för mycket eller för lite att göra. Och så tyckte jag dessutom att det var viktigt att hinna festa. Och trodde jag hade tid att se på alla bra filmer på bio. Och kände mig så duktig när jag såg på gamla avsnitt av Nanny dubbade till tyska. Det där sista fattar jag inte alls idag, varför betalade jag för kabelkanaler?

Sen dess har jag lärt mig att prioritera hårt, och den här hösten har det verkligen behövts, med stambytet och allt. Jag har i första hand satsat på att göra lägenheten beboelig, så har jag förstås skött de jobb som måste skötas, men också försökt hitta tid för att sova, vila ut och se kompisar ibland.

Det betyder att jag fortfarande inte har köpt något nytt kylskåp (det gamla funkar ju, är bara felsvängt och saknar en bit av handtaget), inte ens funderat på att skaffa en tv och jag får ett ordentligt tamburskåp först i januari. Att sova är viktigare än att ha fina skåp.

Tillfällig inredning i tamburen, i väntan på ordentligt skåp. Och att jag orkar ta itu med Ikea-pusslet längst bort.

Igår skapade jag en tillfällig inredning i tamburen. Har köpt skoskåp på Ikea som nu väntar i sin pafflåda vid ytterdörren på att någon ivrig mänska kommer och hjälper mig med att peta ihop det.
28.11.2012 kl. 12:07

Tisdagens teknikstress

Här är gårdagens tisdagssnack, om cannabis och teknikstress. När jag stod i studion kändes det plötsligt inte alls mera så farligt att köpa nya apparater. Inte som hela världen. Men det där med att man måste kasta bort, måste köpa nytt, att tvingas in i en konsumtion som inte intresserar mig, det är dumt.
28.11.2012 kl. 11:33

Kitch

Fick vänta ett tag men ser fint ut. #Kitch

Kitch på Georgsgatan har sina bra och dåliga sidor. Till exempel ikväll fick jag vänta ett tag (typ halvtimme) på min hamburgare med getost, men när den kom var den så god att allting var förlåtet. Och: Pepsin kom från flaska, inte kran, det uppskattar jag.

Det bästa med Kitch är läget, strax bredvid Lilla Teatern. Där jag ikväll såg Den förälskade terapeuten, en musikal skriven av Claes Andersson. Den var verkligen bra. Otroligt bra, rolig, sorglig, tänkvärd och fin musik!
27.11.2012 kl. 22:02