LCMDF

lcmdf band


Igår kväll var jag med Nålen på Tavastia för att se härliga LCMDF. Vilken fiilis! De vet hur man tar publiken.
 

lcmdf jag ig

 

lcmdf wino


Dj-duon Wino 4ever festar loss, musiken gillades.
 

lcmdf beverly


Jag vet inte hur den här penalen har dykt upp hos mig men den är kul som sminkpåse.
 

lcmdf skor


Nya skor! Tizziania på Fredriksgatan har utföräljning, jag säger bara, skynda att fynda!

07.02.2013 kl. 18:07

Mexicominnen

Min kusin var här igår och kollade på foton från min resa till Mexico. Hittade många fina bilder jag inte lagt upp på bloggen tidigare, visst ska vi titta på dem? Jag tror enskilda bildtexter är överflödiga.

Tänk all inclusive-hotell med snäll personal på Yucatan-halvön de två första veckorna i januari. 25 grader varmt och fuktig luft som får håret att glänsa. Tid att läsa alla de där böckerna som hängt i bokhyllan i flera år. Tid att gå längs stranden och förundras över att ett hav kan var så genomskinligt och turkost.

mexico prommis

Mexico stol

Mexico fot

Mexico nachos

Mexico poolfot

04.02.2013 kl. 18:05

Läckert på modeveckan: Minju Kim

Minju kim 3

Roligast hittills på Stockholms modevecka är Minju Kim som vunnit H&M Design Award. Jag hoppas på att få se valda delar av accessoarerna i H&M i höst. Och kanske någon av de stora fluffiga jackorna i karamellfärger. Läckert! Läs mer om kollektionen hos Agnes B. och H&M.
31.01.2013 kl. 21:15

Hälsningar från hamsterhemmet

Untitled

Jag kämpar fortfarande med att befria min lägenhet från onödiga saker och hemska högar av jag vet inte vad. Jag vet verkligen inte vad. Problemet är inte att jag skulle ha för många par skor, eller för mycket böcker, allt det har jag under kontroll. Jag har sålt bort massor med handväskor och skänkt påsvis med kläder till Fida. Problemet är alla konstiga små saker som inte riktigt hör hemma någonstans.

En penna.
En plastpåse.
Ett spänne.
En knappnål.
Ett kvitto.
En handske.
En påse salt.
Ett par simglasögon.
Ett kakel.
En bordduk.
En rulle målartejp.
En sladd.
En ljusstake.
En tom syltburk.

Varifrån kommer allt det här, och varför flyter det omkring som drivved på ett oroligt hav?
31.01.2013 kl. 10:01

Marimekko i Stockholm

marimekko-aw13

Bildkällor här, här och här.

Marimekko har visat sin höstkollektion på modeveckan i Stockholm. Smart drag att visa på utländska modeveckor, blir betydligt mera internationell press på det sättet. Agnes B tycker Marimekko är gulligt och Finland ett sjukt coolt land. Marcella Mravec tycker mönstren kunde vara mera mode och mindre heritage. Och Style.com... tyvärr ingenting, Marimekko har inte kvalat in bland de märken de rapporterar om från Stockholm.
30.01.2013 kl. 19:52

Klaus Haapaniemis sagomotiv

kh popup

Tog en sväng på stan idag och hittade en underbar pop up-butik i Kiseleffska basaren. Klaus Haapaniemis fantastiska sagomotiv på dynor, sjalar, muggar och allra härligast: saxar. Funderar seriöst på att köpa saxarna. Måste skynda mig, butiken håller öppet till slutet av februari!
29.01.2013 kl. 19:01

Dagens neurosdjur

Untitled
29.01.2013 kl. 14:57

MaelstromIstället för att göra något förnuftigt som att till exempel sova, googlade jag igår natt fram den otäckaste tv-serien någonsin. Maelstrom av BBC från 1985, som utspelade sig i Norge. Jag minns inte mycket av serien, men kan aldrig glömma en av karaktärerna: en ung kvinna som trodde hon var sin mamma.Allting utspelade sig på en mörk ö där dottern sprang omkring i vita klänningar i omodern 60-talsstil. Hon imiterade sin döda mor, identifierade sig totalt med modern, lyssnade inte på vad de andra sade. Jag hoppades så på att hon skulle hitta sig själv igen, men istället slutade serien på hemskaste möjliga sätt: självmord. Hon sprang in i ett brinnande hus, in i ett rum med en docksamling, porslinsdockor som såg ut att gråta när elden fick dem att smälta.Hon såg en syn, sin mor, och skrek efter hjälp men det var försent, taket rasade och hon dog i elden, brann upp tillsammans med alla dockorna.Jag började tänka på det här med vita klänningar, maktlöshet, kvinnobarnet som inte vill växa upp, dockorna som stirrar stelt. Vilket obehag slutet på Maelstrom väcker, med galningen som de andra låter brinna bort, bränn bara häxan.

Läs förresten Linneas blogg Häxbrygd, hon skriver bra om Eurovisionslåten Marry Me och det har blivit en ordentlig diskussion. Hur viktig är texten i en Eurovisionslåt eller attityderna i en tv-serie? Viktiga tycker jag, hur mycket det än är underhållning och skoj och ironi blir man i längden påverkad av vad man hör och läser.PS. vet inte om mina stapplande försök att göra giffar på gifsoup uppfyller nyårslöftet bättre bilder, men låt gå.
28.01.2013 kl. 20:46

Bambi lyser i mörkret

bambi eflex

Jag hittade en fin reflex till min nya väska i Kiasmas butik. Den är designad av Paola Suhonen. Fanns massor med fina designreflexer att välja på, jag tog en gul bambi eftersom den matchar de gula metalldelarna på min Mulberry.
27.01.2013 kl. 20:26

Headerverkstaden hälsar

Untitled

Snart är det dags att laga ett nytt sidhuvud till den här bloggen. Jag vet inte vad jag ska hitta på! På mellandagarna fixade jag ett sidhuvud till Idas blogg, Too Many Parties. Jag gjorde ett porträtt av Ida med blommor i håret.

Untitled

Jag började med att printa ut en massa foton från hennes blogg som jag ritade av. Sen gjorde jag den slutliga bilden utgående från mina skisser. Det blir så konstigt stelt om man ritar av direkt från ett foto. Sen färglade jag blyertsteckningen med akvarellfärger.

Passa på att följa med Idas blogg om ni inte redan gör det, hon har rymt med hippiena och ska spela teater utanför Philadelphia!
26.01.2013 kl. 17:15

Fredagsfashion: Marimekkos glassfärger

mari ff 2

Jag var inne på Marimekko idag och petade på nyaste vårmodet. Jag fastnade för klänningen Suklaajätski, och scarfen Matilda i laxrosa. Det hör ett bälte till klänningen, men jag skulle stajla den så här utan ngt bälte och med handväskan jag hade med på Mexicoresan.

Mexico strandbag

Den är av Marimekko men ett loppisfynd, en riktigt perfekt handväska för strandsemester. Tycker väskan är lite för liten att ha till vardags, men riktigt bra storlek för ett par solglasögon och reseplomsan.
25.01.2013 kl. 20:01

Dagens uniform i ny spegelLyckans dag, har fått mitt nya tamburskåp och kan äntligen säga att remppan är klar!  Och fick med detsamma en ny plats att fota suddiga dagens outfit-bilder på. Jag har ungefär bott i den här stickade klänningen från cos de senaste dagarna. Så varm och skön att jag inte vet vad som är poängen med vanliga kläder.

Ett grått spegelskåp hittade hem. Sned bild pga svårt få 290 högt skåp in i ett Instagram.

Har köpt ett grått skåp med spegeldörrar nertill, och redan ivrigt fyllt den med saker. Underbart. Lovade jag förresten att det skulle bli bättre bilder på den här bloggen? Krfhhm. Ska se om jag hinner fixa lite fredagsfashion. Ngt roligare än mitt ylletält.
25.01.2013 kl. 18:28

Mitt nyårslöfte

Jag har bara ett nyårslöfte: bättre bilder.

Jag ska använda systemkameran (måste hitta den först), editera mera, fota mera. Pröva olika foto-appar på mobilen så det blir variation i Instagramdimman. Jag ska testa att videoblogga. Promise! Och gör jag illustrationer ska de vara hujsigt mycket bättre än något jag gjort tidigare. Funderar på en modeillustration i veckan här på Fager Dam. Vill ni se det?

Och så ska jag förstås satsa på en läcker bloggdesign när ratata-bloggarna förnyas om en vecka. Så taggad på det, kommer att bli tusen gånger roligare att blogga här!
25.01.2013 kl. 10:01

Operation Lipstick

Mexico pias bok

Jag hann läsa mycket under Mexico-resan, bland annat Pia Heikkiläs bok om Afghanistan. Jag har kännt Pia några år, hon har jobbat som krigskorrespondent i Afghanistan och som reporter för engelska Al Jazeera.

Alla storyn om ursnygga soldater som hon skrattande berättat över skumvin när hon kommit på Finlandsbesök har hon vävt ihop till en klassisk chick lit-roman. Som är rolig men också innehåller en hel del allvar, krigets verklighet som man inte drar så där på en fest. Boken har kommit ut på Random House i Indien, där Pia bor idag och går att beställa på nätet.
24.01.2013 kl. 16:44

Blomspiration

blomfonster

Jag har gjort små framsteg i projekt avhamstra lägenheten. Tänker jobba hemifrån den här veckan, så hinner jag plocka och sakta ta fram lägenheten under högarna. Köksfönstret har jag piggat upp med blommor från närbutiken.
23.01.2013 kl. 15:15