Kafétipset - YobotFår snart döpa bloggen till Fager Instagram, lämnar riktiga kameran hemma så ofta nuförtiden. I alla fall, på Runebergsgatan nära operan finns en ny charmig youghurtbar som heter Yobot.Man får välja vilken smak man vill ha på sin frozen yogurt och sätta på godis eller nötter, och så betalar man enligt vikt. Jag valde igår vaniljsmak med kokos, mandelflarn och några punchpraliner. Mkt gott.

Kaffe har de också. Mkt glad att jag hittade stället, finns så uselt med kaféer i Bortre Tölö.
20.04.2012 kl. 15:04

Kiasmas kafé

kiasmakaffe

Var på kaffe på Kiasma idag. De får en stjärna för bordsservering och en till för bekväma stolar.
19.04.2012 kl. 15:50

Mexikanskt på Mamma Rosa

Åt lunch på Mamma Rosa vid Tölö torg idag. Borde ha tagit siken, men jag fick ngt fel (kallt, vill ha ohälsosam mat) och beställde istället hönstortilla. Det var helt ok, men inte så mycket mer. Note to self: beställ inte mexikanskt på Mamma Rosa.

Borde jag ändå köpa nya glasögon? Ser sneda ut på det här fotot.
08.02.2012 kl. 18:39

Party

Har ätit i ett köpcentrum i går kväll. Fancy. Hade svårt att hitta bord, så det blev Namu i korvhuset. Förvirrad personal och man fick pudra näsan i köpcentrets centraltoalett komplett med fnittriga tonåringar. Men maten var god, asiatiskt.

Hann också med fördrink på Glöd och efterdrink på Teatteri. Spännis. Försökte komma på något annat ställe än Teatteri att gå till, men fantasin tog slut och det var kallt så dit gick vi.
05.02.2012 kl. 11:28

Kaffe på Marimekko

Har ett nytt favoritkafé, Marimekkos kafé i Kämp Gallerian. Sköna soffor och trevliga tidningar att bläddra i, kollade in det nya magasinet Revs idag. Kafét har bara ett aber: lite för dyrt, de säljer en del absurda saker som ekologiskt te för 6.90. Euron. Kolla noga vad du beställer!

Annars är det mycket fint på väg till Kämp, Furla och COS ska öppna butiker. Det gillar jag.

(Och jo jag har blivit hooked på kaffeprodukter med chokosås och grädde. Det är kallt som i Saurons armhåla, jag förtjänar grädde.)
31.01.2012 kl. 17:33

Kakao och annat gott

Hade planerat att jag i år inte skulle tänka så mycket på vad jag äter, och istället satsa på intellektuella ambitioner. Mind over matter, liksom. Nu undrar jag om det var så klokt.

Till mitt försvar kan jag säga att de på café Aalto har ordentlig kakao, sån som är mera bitter än söt. Och riktig vispgrädde. Som är proppfull med kalcium och nyttiga A-vitaminer. Och i macaronen fanns det jordgubbssylt, bär är rena supermaten inte sant.

Ja ja. Ska äta hälsosamt i morgon.
18.01.2012 kl. 18:37

Vapiano och Moneyball

Åt en pasta på Vapiano i går. Det var gott, och stort plus för att de sålde cola i glasflaskor. Tycker inte om att dricka cola som kommer från en kran, jag vill ha ordentligt med kolsyra i bubbeldrickan.

Sen kom den vassa nålen och vi flyttade över till cafésidan. Jag pratade mycket. Ni vet, fredag kväll, farten sitter i. Beställde en glögg, men den var alldeles för söt så jag orkade inte dricka den till slut.Vi såg Moneyball, riktigt bra film. Jag var skeptisk till att se en film om baseball, men det gjorde ingenting att jag inte fattade bollsnacket. Filmen handlar om pengar mer än annat, men också om att klara sig i arbetslivet. Och så är baseballspelarnas uniformer läckra, det måste jag medge.
14.01.2012 kl. 11:22

Rönnvik martini

Hade mycket på gång i går. Efter att ha lärt min brorsdotter plocka svarta vinbär (Nej, man ska inte sätta löv i korgen. Man ska sätta bär i korgen) kom jag äntligen i gång med att bli en riktig stadsmänska: jag for till A21 för en drink med några vänner. OCH jag hade heels på mig. Härligt att komma ut ur gummistövlarna!

På bilden poserar jag med en Rönnvik martini, godaste cocktailen jag druckit på länge. Smakar hjortron och svartpeppar. Rekommenderas!
10.08.2011 kl. 08:48

På cafe Ada

På vägen hem från Hangö hann jag och mamma med en kaffe på fina café Ada i Ekenäs.

Så vackert att sitta under äppelträdet. Är en helt annan stämning i Ekenäs om man jämför med Hangö. Mera idylliskt.
01.08.2011 kl. 19:56

På Strindbergs terass

Strindberg har öppnat igen! Här sitter jag och väntar på mitt kaffe. Och blir fotograferad, antar det var en journalist som var i farten för han fotade massor. Stora nyheter det här att Fager Dam går på kaffe.

Här låtsades jag fota min mamma för att få en paparazzi-bild av Ben Zyskowich (säkert felstavat). För jag måste ju visa att Strindbergs terass är precis som förr. Ben är på plats.
12.07.2011 kl. 19:27

Ciao! Café på Kiseleff

Jag har tidigare berömt Ciao!Café i Gräsviken, gissa min glädje när de öppnat en ny i Kiseleffska basaren vid Senatstorget. Här är kaffet visserligen lite dyrare, de tar 2 euro för en espresso och 2,50 för macchiaton på bilden. Men kaffet är riktigt gott och värre priser har jag sett.

Åt lunch där i går, fick en fräsch sallad. Tallrikarna var lite knepiga bara.

Men hur nån ska hitta till kafét fattar jag inte. Finns så många kaféer på Kiseleff! Ciao ligger på andra våningen, så att man passerar två andra kaféer på vägen dit. Dessutom syns den inte ordentligt mot ljusgården. Eller ser ni kafét på bilden?
22.06.2011 kl. 16:47

Sallad på Mbar

Åt så här fin lunch på Mbar idag. Salladens pris beror på hur mycket den väger, vilket låter oroväckande dyrt, men det var billigt. Tror jag betalade 7 euro för sallad och cappucino. Cirka gurka. Gott var det också.
15.06.2011 kl. 14:40

Kafé-tipset

Ett litet tips; i Gräsvikens köpcentrum finns ett kafé i italiensk stil, Ciao! Caffé. Jag åt lunch där idag, en mozzarella-panini och gott kaffe därtill. De tar bara 1,50 för espresson, det är bra. Och så har de god glass.

Var på ett seminarium på Sundholmsstranden, var det förr fanns ett kolkraftverk. Tycker om estetiken i de gamla industribyggnaderna.
10.05.2011 kl. 15:45

Farang

Var igår kväll på Farang, thairestaurangen i Konsthallen. Tog en meny med en massa små rätter. Och eftersom de hade en lång lista på cocktails, måste jag smaka på en Lady Boi. Gin, ingefära, mynta, lime och gingerale lät gott.

I like my Lady Boi!

Vi fick en lapp som beskrev alla rätterna. Allt annat var vansinnigt gott utom den nästsista, kalvkind med mynta var just så äckligt som det låter. Men sen kom en god sorbet som tröst.
11.03.2011 kl. 15:21

Söndagshäng

Trodde att jag stött på en flash mob när jag kom till Centralgatan kl 11.55 idag. Fullt med mänskor som bara stod blickstilla mitt på gatan. Insåg sedan att de alla väntade på att Stockmann skulle öppna.

Det gjorde jag förstås själv också. Champagnebaren på åttonde våningen testades idag. Var mkt nöjd, bra service och jag fick hett vatten med honung i när jag bad om det. Har *lite* ont i halsen.
27.02.2011 kl. 15:55