It's the big game hunters that bag the elefants, not guys like us!

Som vanligt när jag grubblar över jobbsaker tänker jag i Wall Street-citat. Ni vet filmen från 1987 med Charlie Sheen. Idag borde jag besluta just vilka finlandssvenska modedesigners som jag ska intervjua för Forum. Tänka tänka. Vill att det ska bli coolt och fäshön.
21.08.2012 kl. 10:46

Den högsta kasten och Paris Hilton

lande carina

Har varit en hel del snack om autofiktion och Knausgård de senaste åren. Henrik Jansson påminde så påpassligt i en kolumn i Husis (får nån månad sen) om Carina Rydberg, som verkligen bredde på med avlöjanden och riktiga namn redan 1996. En hämndbok, om den sortens olyckliga kärlek som mest handlar om att tillfredställa andra behov. Och om författarrollen - advokaten hon suktar efter är en musa, det säger hon rakt ut.

Det konstiga är att jag tyckte den här boken var urtrist när jag försökte läsa den på 90-talet. Undrar varför. Då läste jag å andra sidan inte så mycket skönlitteratur, jag studerade för fullt och efter 1000 sidor konsthistoria vill man liksom inte ha hämndlysten autofiktion på kvällen.

lande paris

Annars har jag bläddrat i gamla veckotidningar på landet. Det här numret av amerikanska Elle från 2004 kan jag aldrig kasta bort. Stort reportage med Paris Hilton. Summerar början av 00-talet perfekt.
20.08.2012 kl. 13:49

Veckans trädgårdskatastrof

lande sallad

Medan vi var borta från sommarstugan hade en virvelvind kastat omkring ämbar och blomkrukor och porten till trädgården. Så köksträdgården var full med klövspår och små ynkliga salladsrester.

lande porten

Måste tydligen binda fast porten. Den hålls oftast stängd av sin egen tyngd men nu stod den vidöppen när vi kom.

lande fin

Men lika så bra att någon har ätit av salladen. Blev lite lättad av att det inte fanns mer än vi hann äta under veckoslutet.
19.08.2012 kl. 19:15

Höstens stora fasa

Jag borde börja nätdejta. Borde hitta någon lämplig bild där jag har en spegelmin. Borde skriva hurtig, smårolig text om hur treeevlig jag är. Borde orka skriva klyftiga meddelanden till en massa vilt främmande karlar. Borde sitta varje kväll med en långsamt kallnande tekopp framför mig och le tappert och undra när det är artigt att fara hem. Borde tänka positivt och tro på att den rätta finns där bakom ett suddigt litet foto. Borde borde. Fasiken.
18.08.2012 kl. 20:50

I have a recurrent dream, every time I lose my voice

Söndagens konsert har fastnat. Jag har inte lyssnat så mycket på Björk de senaste åren,
nu sjunger hon i mitt huvud varje dag. Jag nynnar på låtarna mest hela tiden.
Finns ingen annan artist som på samma sätt berör mig, sångerna känns personliga och sanna.
15.08.2012 kl. 18:17

Helsinki Design Open

helsinki open tak

Jag var igår på vernissage för en utställning jag tycker ni alla ska gå och se på. Det är inte bara själva utställningen som är intressant, platsen är framförallt unik. Järnhuset på Centralgatan är idag Nordeas lokaler som bara privatbankens kunder kommer in i. Synd, eftersom platsen designades av Alvar Aalto för att vara kafé och öppen för alla. Nu håller de öppet för publiken i tre dagar. Gå dit!

helsinki open manet

Finast på själva utställningen var de här lamporna av Saas Instruments. Jag borde ha filmat, här skulle det ha varit läge för videoblogg. De rör nämligen på sig, långsamt och hypnotiskt som maneter.

helsinki open artek

Så gillade jag också Arteks monter för de hade ställt fram gamla och slitna pallar. Varför är slitna objekt så mycket vackrare än nya?
15.08.2012 kl. 11:16

Flow söndag

flow sö jag

Bra musik: Björk! Det blixtrade och rykte om scenen. Bokstavligen.
Dagens outfit: RGB
Noterat: Såg en dokumentär om nattklubben Tresor i Berlin i filmgaraget. 1990 var en helt annan tid, då gällde gömda källare och smuts, idag champagnetält och bekvämlighet. Började tänka på hur macho popkulturen var då, och på hur tidningen City länge känts passé för att de hållit fast vid den attityden.

flow sö skorflow sö matflow sö mangoldflow sö bjrkflow sö fiilis
13.08.2012 kl. 11:01

Flow lördag

flow lö jag

Bra musik: Roberto Rodriguez, Irene Kostas & Kristiina Männikkö, Richie Hawtin.
Dagens outfit: Allting blir bra i en guldtröja
Noterat: Anka avslöjade hur Radio X3M instagrammat trots det dåliga nätet: hon har sprungit fram och tillbaka till presstältet där det finns fungerande signal. Jag som trodde hon hade en egen antenn i ryggsäcken!

flow lö ikflow lö ankaflow lö bingoflow lö djflow lö boll
12.08.2012 kl. 13:46

Flow fredag

flow fre fide

Bra musik: Siinai + Moonface, A$ap Rocky, Gracias
Dagens outfit: Allting som är nytt och glänsande
Noterat: Unga män med snurrmustasch. Gulligt.

flow fre glasflow fre graciasflow fre ljus
11.08.2012 kl. 10:53

Radiosnack & shopping

radio 001 lodrät

Började min dag med att ratta till Böle där jag fick prata med den sköna Eva Frantz om hur kul det är att gå på Flow.Jag drabbades av akut perfektionism i studion och tyckte allting jag sade borde vara fruktansvärt briljant och roligt. Riktigt så bra gick det inte förstås, men men, avgör själv.Sen gick jag på stan, för jag har för första gången någonsin kommit ihåg att skaffa Flowarmbandet i förväg. Gör att få i en liten kiosk bakom Glaspalatset.

jacka

Och lite shopping. Bland annat denna vindtygsjacka från Max Maras outlet. Färgen är perfa, mörk orange och matchar  dessutom min nya COS-klänning.

Ikväll har jag kokat 14 flaskor svartvinbärssaft och är myge myge trött. Ska tidigt i säng så kanske det fixar sig imorgon.
09.08.2012 kl. 20:50

Ska prata om Flow

flow tanja 650

Så här kul hade jag med Tanja på förra årets Flow.

Imorgon 8.40 ska jag prata om Flow i Rado Vegas Morgonöppet, som visst hörs bara här i huvudstadsregionen. Börjar vara riktigt taggad, jag har youtubat artister som jag inte hört om tidigare och sökt klädinspis på Hel Looks.

Riktigt lika inspirerade outfits som tidigare år blir det inte, eftersom jag sitter här i Esboskogarna med bara de nödvändigaste kläderna jag har. Eller nåja. I mitt fall inbegriper det nödvändigaste ganska mycket. Vi får se.
08.08.2012 kl. 13:33

Helsinki Fashion Village

idrot 014

Var på stan igår och hann kolla in modetorget som just nu pågår på Senatstorget. Rätt så litet och mest sådant jag sett förut, men säkert ett kul sätt för de turister som kommer till stan att bekanta sig med finska designers.
07.08.2012 kl. 18:03

Bokpärmen jag inte kan glömma


Finns få böcker som fascinerat mig så mycket som Susan Kuronens "Pääministerin morsian". Ni vet, skandalboken om hennes förhållande med statsministern. Fotot på pärmen är särskilt fängslande. Jag tycker de båda ser olyckliga ut. Slitna. Sårbara. Själva boken är skriven alldeles för tidigt, allting är alldeles för öppet.

Nu ska jag skriva skriva en artikel som ska vara färdig i morgon. Laters.
07.08.2012 kl. 14:19

Ett veckoslut som Goldfinger

Clara martini

Hann med en snabbvisit i Hangö, Clara ordnade 30-årsfest. Hon bjöd på en massa god mat och pornstarmartinis, och så drog vi ut på stan.

Clara naglar

Fick låna härligt nagellack, jag var så till mig att jag fyllde Instagram med bilder på mina gyllena naglar. Lacket heter Peridot och är av Chanel.

Clara beach

For på söndagen till Plagen, var jätteskönt att sola och simma men så gjorde vi misstaget att beställa en sallad på strandkaféet. Har tidigare fått bra service där, nu tog det en timme att få en liten sallad.


Sen kom jag hem, eller inte mitt riktiga hem för det är inpaketerat, men hit till Esboskogarna hos min mamma, och kokade rödvinbärsgele hela kvällen. Knepigt att göra, måste dricka en espresso för att inte schabbla alla turer. Först kokar man saft, som sen ska kokas upp på nytt, och sen kommer sockret, och så ska det kokas litet till... Av 4 kg bär blev det 11 burkar gele. Brukar bli jättegott, är mkt nöjd med söndagens arbete.
06.08.2012 kl. 11:54

Slirade in på COS


Jag tittade igår på det här avsnittet av Gossip Girl och fick ett akut behov av höstmode. Helst lite tillknäppta kläder som Blair Waldorf brukar ha. Skor i glänsande lack och klänningar i sobra höstfärger. Så när jag var inne i stan en sväng köpte jag den här klänningen på COS sommarrea, den blå färgen matchar mina glasögon perfekt.

Jag är redo.
02.08.2012 kl. 21:47