Mellanrapport

Tror jag ska satsa på grå bänkskiva, ljusgröna och gröna kakel i schackrutigt mönster, ekskåp, och så kanske ljsublått kylskåp av Smeg. Hej hej, ska rusa vidare.
03.09.2012 kl. 12:12

Färginspiration

Drömmer om en riktigt mättad färgskala. (Taken with Instagram)

En minut är jag rädd för att dra på med för mycket färg. Nästa är jag rädd för att göra allting för färglöst och mäh. De här bilderna beskriver bäst vad jag srsly vill ha. Till vänster Glorian Koti,  till höger från Sköna Hem. Stämningen! Färgerna!

(Och jo jag fotar eftersom jag inte har ngn skanner kopplad till min dator. Gah, nomadliv och tekniksvacka. )
02.09.2012 kl. 17:27

Brun eller vit bänkskiva?

kokle plan

Jess. Igår natt sade jag Heureka! Den här planen vågar jag tro på. Om det går att förverkliga med de skåp köksfirmorna har att erbjuda är en annan sak, det får jag se imorgon. Det höga skåpet är tänkt att dölja rören med, som de smäller upp i det hörnet.

Och så tänker jag sätta kylskåpet på ett annat ställe än förr. Vilket ger mig en ursökt att köpa nytt kylskåp. För dörren är svängd åt fel håll. Vilket är bra. Får köpa mina drömmars ljusblåa Smeg.

kokle vit

Men färgerna borde jag också fundera på. Sugen på gröna kakel, om jag  hittar tillräckligt snygga. Frågan är - brun eller gräddvit bänkskiva?

kokle brun

Help. Säg vilket som är snyggare. Jag hittade en bra kall brun som matchar min tapet, men kanske det blir fräschare med vitt...

färger 1

Här är bilder från början av sommaren, kaklet är av Pukkila men färgen går inte riktigt att uppfatta. Hela fotot är så gult. Jag ska be att få en provbit i morgon, antingen är det här kaklet härligt äppelgrönt eller så är det bara grällt och hemskt.

kokle inspis

Till slut några inspirationsbilder jag limmat i mitt häfte. Vill ha den här färgvärlden. Och stilmässigt en kombination av 60-tals modernism och slarvig second hand. More is more är mitt motto, men jag ska hålla mig till bara några färger för att det inte ska bli för virrigt.
02.09.2012 kl. 15:30

Köksplanering på gång

Nu ska det planeras (Taken with Instagram)

Fick den här veckan veta de exakta måtten på mitt kök och borde nästa vecka producera en köksplan så veckoslutets program är klart. Var just till Sello och köpte ett stort anteckningshäfte på Marimekko, som jag ska fylla med skisser.

Urheilukatu 24 B 23 pohjakuva2012


Problemet: de har satt rören i ett hörn i köket. Den svarta kuben till vänster på bilden. Hjälp liksom, ändrar på alla planer.

Kvik foresta (Taken with Instagram)

Var inne på Kvik idag, gillar den här skåpdörren.  Har bokat tid hos dem och Isku på måndag, här ska planeras!
31.08.2012 kl. 20:26

Tömmer huvudet på bla bla bla

Försöker tömma mitt huvud på bla bla bla

Jag har de senaste åren försökt pröva på så många nya saker som möjligt och utmana mig själv i arbetslivet. För det mesta är det roligt, men ibland blir jag så trött. På allt bla bla bla i mitt huvud. På alla chanser jag missat för att jag tyckt att bla bla bla.

Till exempel har jag alltid älskat blanka blaskor men det har inte liksom rymts in i min värld att jag skulle kunna jobba för en veckotidning. Första terminen på journalistutbildningen sade jag med en liten och darrande stämma till överläraren att jag skulle vilja skriva för Månadsjournalen. En svensk tidning som skrev om kultur och kändisar. Men jag vågade uttala tanken högt bara den där ena gången, för inte finns det finlandssvenska motsvarigheter, och inte kan jag skriva på finska, och inte kan jag skriva så där bra, och bla bla bla

bla bla

bla bla bla bla

bla

bla

bla bla bla

bla bla

bla

Sen lyfte jag på huvudet några år senare, funderade en stund på att söka jobb som grafiker på någon riktigt fin tidning. Men helst skulle man ha ordentlig utbildning som grafiker, och så skulle man vara jättekreativ, och trendig, och inte var jag nu riktigt någondera och bla bla bla

bla bla

bla bla bla bla

bla

bla

bla bla bla

bla bla

bla


Jag praktiserade på radion ett tag och gillade det massor, fick höra att jag hade en bra radioröst. Men jag tyckte jag absolut borde göra kulturradio och helst om bildkonst, för jag har studerat konsthistoria som biämne, och är bra på att rita och bla bla bla

bla bla

bla bla bla bla

bla

bla

bla bla bla

bla bla

bla

Nu försöker jag glömma alla underliga teorier om vad som skulle vara tryggt och säkert och liksom förnuftigt. Försöker släppa tanken på att det skulle vara pinsamt att skylta med orealistiska drömmar. Eller jättehemskt att medge man gjort fel val. Jag ska sluta upp med att försöka sy ihop livet till en tät liten säck utan en enda synlig söm. Vara öppen för nya idéer. Och tömma huvudet på allt onödigt bla bla bla bla bla bla som rasslar omkring där uppe.

31.08.2012 kl. 11:07

Dagens accesoarer: Miu Miu och Furla

Dagens
(Taken with Instagram)

Svarta och glänsande acceossoarer gällde idag. Lackskorna av Miu Miu är så bra och bekväma att jag ständigt funderar på ersättare - de har redan en rejäl skråma som jag reparerade med Eri keeper. Furlas portföljväska har jag använt i några år, mycket bra när jag ska ha broschyrer och kontrakt och sånt med mig.
30.08.2012 kl. 17:04

Köksplaner

Kom äntligen igång med min inspispärm. (Taken with Instagram)

Jag har äntligen kommit ikapp mig själv och hittat tid för att fundera på nytt kök. Och så kom jag igång med min inspirationspärm. Här ser ni hälften av den. Tyvärr har jag inte varit särskilt inspirerad, tycker allting jag ser i inredningstidningar är trist.

Jag har fått fina nya röda rör #positivttänkande #kök #stambyte  (Taken with Instagram)

Men planeras måste det. Så här ser det ut i mitt kök just nu. Ehe. Inspiration eller inte, nästa vecka ska jag ha en färdig plan.
29.08.2012 kl. 15:04

Dagens accesoarer: Ash och Prada

Dagens (Taken with Instagram)

Som ni märker har jag inte kommit över min aversion för dagens outfit-bilder. Men dagens väska och skor vill ni väl se? Jag har tagit fram Pradan igen. Min finaste finaste väska som jag aldrig tänker sälja.

Och skorna ja, nya. Sorry. Beställde dem på Yoox i allra sista ändan av sommarrean och de var så fina att jag inte kunde skicka tillbaka. Trots att jag shoppade ett par Parikka medan jag väntade på paketet från Yoox.

Nya skor. Ash köpta på Yoox.

Så här såg de ut i torsdags - gråa skor och färgade strumpbyxor är så nice. Kanske en 8 centimeter klack och mycket bekväma, funkar som vardagsskor.
28.08.2012 kl. 15:32

Design med flyt

Taken with Instagram

Jag hade ärende till stan idag och passade på att se "Design med flyt", en utställning med finlandssvenska formgivare som bara är öppen den här veckan. Mysigt ställe på skeppet Relanders grund, ankrat utanför Kronohagen.

Själva utställningen var så liten att jag behövde ett förstoringsglas för att se den. Vågade inte heller ta foton. Sakerna har ställts fram i en presentbutik där de säljer lakan med fyrmotiv, och hon i kassan bevakade varje rörelse jag gjorde. Riktigt stirrade ut mig, ni vet hur det är i små presentaffärer.

Men fina saker var det.
28.08.2012 kl. 13:21

Om att hitta sitt drömjobb

Nu har jag spammat Catariinas kommentarfält med samma fråga två gånger så jag måste ta upp den här också. Det här med att komma på vad man vill jobba med. Hur lång tid ska det ta?

När jag gick i gymnasiet verkade det så enkelt. Jag var bra på att teckna och lite halvbra på allting annat så det var klart att jag skulle rita eller designa efter gymnasiet. Eller kanske läsa konsthistoria.

Och så har jag strävat på och faktiskt gjort en hel del: layout, nyhetsgrafik och illustrerat ett par böcker. Men ingenting har någonsin lett vidare till något annat, ingenting har riktigt varit rätt, och just nu tar jag paus från allt som har med grafisk design och illustrationer att göra.

Jag kan liksom inte fatta vad som hände. Har jag inte jobbat tillräckligt för att nå min dröm? Var det någonsin min dröm? Ville jag på riktigt bli grafiker?  Eller har jag hallucinerat alltihopa bara?

Under det senaste året har ingenting blivit klarare för mig. Jag skulle ta mig i kragen och verkligen söka frilansjobb och fick sådana också - men mest som journalist. Och så hjälper jag fortfarande till på familjefirman med att sälja hus i Italien och hyra ut lager och sånt. Så jag har en massa jobb och klarar dem bra och ibland är det alldeles kul. Men vad jag vill, vad jag skulle trivas med i längden. Det vet jag inte, inte alls.

Och det blir inte bättre av att fundera. Jag har under årens lopp gjort upp en massa planer som verkat förnuftiga och fina på pappret men de har alla smulats sönder i verkligheten. För mycket förnuft, det tror jag är problemet. Jag gör inga stora planer just nu.

Dessutom lever jag i en djup teknologisvacka, allt är sönder eller nedpackat någonstans där hemma medan de bygger nytt badrum. Bor hos min mamma. Så jag pillrar på med det här och det där. Hoppas att jag ska få nya insikter.
27.08.2012 kl. 19:21

Tumblar igen

Dagens inspirationsskor. (Taken with Instagram)

Dagens inspirationsskor. Gillar färgkombinationen.

Jag har börjat väcka liv i min Tumblr, inspirerad av Ytligheter. Märkte för en tid sedan att Eleonore Nygårds blogg blivit bred och mest består av Instagram och tyckte att jag vill också.

Jag vet inte om hon använder Tumblr, men jag märkte att det är svinlätt att koppla det till Instagram och mobilblogga på två sekunder. Och så var det bara att välja ett nytt tema med grid som gör att bilderna fyller hela datorskärmen.

Så har jag ocskå städat bort lite från min Tumblrblogg, i ett skede använde jag den för att spara länkar och satte upp en massa skräp från Youtube. Roligast av det som blev kvar: alla festbilder. Har brukat länka till roliga bilder efter bloggfester.

Jeps, hade visst några riktiga jobb att göra idag också.
27.08.2012 kl. 10:06

Konstens natt


Började på Lilla Teatern med live talk show,  här syns Peppe och Anne på scen med webmaster Pekka Strang i bakgrunden. Jag twittrade så att fingrarna glödde. Fick ångest av att se Mikael Reuter i publiken och mina tweets på storskärm. Vilken lättades när Claes Andersson kom upp på scenen och var så klok och god och bitskt rolig dessutom.

Hann också se utställningen Boutique på Amos Anderssons museum. Gillar starkt Katja Tukianens dockor.


Och Minna Parikka-skor, härigyy.

Det blev några öl i gott sällskap också. Kvällen var mycket roligare än jag vågat hoppas. Jag som hade tänkt stanna hemma! Ska sluta hitta på såna absurda idéer.
24.08.2012 kl. 15:51

Under tiden på Jorv

bu

Dagens finaste - hälsade på en ny liten brorsdotter som föddes igår.
22.08.2012 kl. 21:44

Konstens natt med Anne&Peppe

Eftersom jag gör nästan vad som helst för att slippa match.com (aka hell on earth men också enda vettiga stället att söka karlar på) letar jag efter en dejt för konstens natt på twitter. Om inte annat så roar jag mig själv.

I alla fall, med dejt eller utan, ska jag gå och kolla Peppes och Annes snack med Claes Andersson på lilla teatern. Och livetwittra från salen. Ska bli kul!
22.08.2012 kl. 13:38

Nya Parikka!

parikka love 011

Att packa in alla svarta klackar när jag evakuerade undan stambytet var en dålig strategi. Hela sommaren har jag gillat glassiga, småklumpiga skor. Men höstvindarna har fått mig att sukta efter just precis motsatsen: sylvassa svarta klackar. Vilket jag hittade på Minna Parikka med en ordentlig rabattlapp på.

parikka love 001

Nu måste jag bara lura nån kille på dejt med mig. Är det här inte riktiga dejtskor? Hjärta hjärta och så den farligt smala klacken.
21.08.2012 kl. 19:03