Nytt hår

Hösthåret (Taken with Instagram)

Började dagen med att gå till frissan och fixa hösthåret. September är min favoritmånad, jag älskar klara höstdagar och hela den där känslan av att börja på nytt. Har också många idéer för bloggen, men de måste vänta tills jag skrivit klart en artikel om serviceinnovationer. Det blir en riktigt rolig grej, har fixat bra intervjuer.
11.09.2012 kl. 18:59

Dagens: Minna Parikka och Furla

Dagens (Taken with Instagram)
Parikkas Thelma-skor hör till favoriterna, så bekväma. Kräver färgade strumpbyxor tycker jag.
11.09.2012 kl. 15:08

Dagens: Bally och Timberland

Dagens (Taken with Instagram)
Tog en rask promenad kring Gallträsket i stadiga höstkängor. Satte nycklarna och telefonen i en liten festväska för att ha ens lite glamour. En kall äppeldoft i luften.
10.09.2012 kl. 20:52

Minna Parikka love

parikka love 002

Vill så mycket sätta på mig de här svinhöga klackarna. Men måndag kväll i Esboskogarna är det inte riktigt läge. Nöjer mig med att lägga upp en bild. Måste hitta på något skoj till veckoslutet så jag kan använda dem.

Jag har använt skorna en kväll på stan, de var bekväma men jag fick hoppa som en vitsvanshjort för att inte förstöra klackarna. Man fattar inte hur många olika typer av stenläggning det finns i stadin förrän man drar på sig tunna läderklädda klackar.
10.09.2012 kl. 19:04

Veckoslutets skörd

Dagens skörd (Taken with Instagram)

Det här veckoslutet har jag sovit, hållit reda på en viljestark två-åring och plockat svamp. Zucchinin var riktigt god, lagade den i ugn med svampfylllning. Nu, peppa inför veckan.
10.09.2012 kl. 11:33

Läs Cissi Wallin!

En bloggare det lönar sig att följa med är Cissi Wallin, hon ger karriärtips som verkligen fungerar. Och har på senaste tiden behandlat ett ämne jag själv känt mig sugen att skriva om.

Det här att kvinnor så ofta är undergivna. Det finns förstås också män som är onödigt passiva, men kvinnor tror jag lättare faller in i undergivenheten för det finns alla gamla bilder som lockar till det. Prinsessdrömmarna. Ta hand om mig-fantasierna. Vad skulle lilla jag.

Det här är ett alldeles för stort ämne för ett litet blogginlägg, så jag skriver säkert om saken på nytt. Och jag tycker det är viktigt och värt att diskutera. Jag har själv varit tvungen att lämna  bort en massa lilla jag-dumhet för att klara mig i arbetslivet, kruxet är att det inte fungerar i verkliga världen. Alls.

Men läs först Cissi Wallin, här om att ta makten över din makt och här om att veta sitt värde.
08.09.2012 kl. 08:19

Stockmanns 8 våning

Stockas champagnebar. Perfekt mesta att hänga några timmar med läsning och anteckningar.  (Taken with Instagram)

Stockmann har skapat en hel restaurangvärld på 8 våningen som annars är ganska määh, men champagnebaren i mitten kan jag rekommendera. Det är förstås dyrt och smörgåsarna är pyttesmå cocktailbitar, men de har bordsservering!

Jag hade några extra timmar på stan (nackdelen med att bo i Esbo, lönar sig inte alltid att fara hem) idag och tillbringade (så heter det, inte spenderade) dem i världens mjukaste stol. Fick till och med lite jobb gjort.
07.09.2012 kl. 20:32

Cafè Talo

Jag tänker recensera caféer, restauranger och barer här på bloggen under hösten. Jag kommer aldrig riktigt på vart jag ska gå så det blir alltid samma krogar. Vill ha en ändring på det. Om du har tips på trevliga ställen där man kan hänga med sina kompisar eller kanske gå på dejt, skriv en kommentar!

Cafe Talo i Berghäll.  (Taken with Instagram)

Först ut: Cafe Talo i Berhäll. Tog en kaffe där idag, kändes som ett litet finlandssvenskt Berlin.
Plus: mysig stäming, kul inredning, bra kaffe, utmärkt service.
Minus: dåligt upplyst wc med roskisen någonstans långt borta. Vi kvinnor har behov som cafè Talo inte kunde uppfylla.
06.09.2012 kl. 17:42

Granna träd vid Gamla kyrkan

Taken with Instagram

Sneddade genom Gamla kyrkans park idag och blev imponerad av stickgraffitin som finns på träden där. Alla helt olika, inspirerande att se så mycket kreativitet!


Taken with Instagram

Annars har jag nu beslutit mig för ett kökspaket från Isku. Helt matt av det här att fundera ut hur jag ska ha det.
05.09.2012 kl. 15:48

BlemmaNu ska vi glömma jämmerdalen som heter köksplanering för ett tag. Finns så mycket annat jag hellre sysslar med. Som att läsa Blemma, nättidningen som igen kickat igång efter en sommarpaus. Intervju med Anne Hietanen, tips, filmer, mode och mer. Kolla ni också!
04.09.2012 kl. 20:24

Danskt kök?

Fick nyss höra att danskar är bra på att sälja hög kvalitet till billigt pris. Så jag borde välja Kvik. De hade en mer realistisk hylla för mikron också. Ångrar jättemassor att jag inte såg på flera möjligheter på sommaren.

Edit: I Kviks offert  tydlingen inget diskskåp alltså vad heter det nu torkskåp? Borde jag dubbelkolla? Åh det här är så tråkigt.
04.09.2012 kl. 16:04

Snackat som i StrömsöI höst ska jag snacka var tredje tisdag i Morgonöppet, här kan ni höra hur det lät idag när jag och Ted Urho möttes. Det gick som i Strömsö, vi myste och dansade och drack bubbliga energidryckor i studion.

 Jag ska vässa knivarna nästa gång.
04.09.2012 kl. 12:23

En färgkombination

Nnnghhh jag blir alldeles trött av att tänka på vilka koppar jag vill ha var och hur breda skåp en tallrik ryms in i och olika material och så ska man betala för eländet också. Vuxenlivets fasor.

isku colors

Men färger är kul att se på. Här en möjlig kombination jag kollade på hos Isku. Musgrå bänkskiva, två olika gröna kakel, ek, och så lite blå corian för att representera drömmarnas kylskåp från Smeg.
03.09.2012 kl. 21:27

Kakel ohoj

Köksplanering på Teatteri (Taken with Instagram)

Plockade upp provbitar på kaklet. Och wow så mycket snyggare än vad jag kom ihåg! De har så fruktansvärt gul belysning i Pukkilas affär i Finno att man ser ingenting. Serien är Pukkilas Harmony och de passar fin-fint i mitt kök.
03.09.2012 kl. 17:51

Dagens accesoarer: No Brand och Furla

Dagens (Taken with Instagram)
Släpar på min trohäst från Furla för att få plats med allt köksplanerande och följer alla hipsterregler på fötterna: upprullade buntar, granna strumpor och skor köpta i Berlin. De är förövrigt av usel kvalitet, allting liksom lossnade på dem genast. Har fått föra två gånger till skomakaren och jag köpte dem i mars. Men nu är de fina.
03.09.2012 kl. 17:29