Våren 2013 är här

catwalk 2013 c

Modeveckor är på gång ute i världen, jag surfade runt på Style.com igår och kollade efter snygga grejer.

Lite otippat att jag fastnade för svarta kläder i Marnis visning. De hade annars en massa snygga rutmönster, men det är något med silhuetten jag gillar  här.

Prada hade inspirerats av Japan, kändes fräscht.

Christopher Kane - det här är så pervot på något sätt. Ändå tycker jag om det. Sockersöt skir schiffong med strass, och så aggressiva svarta streck, fascinerande.

Läderbyxor - ha ha nä det ska jag inte skaffa. Men är de här från See by Chloé inte mumsiga? Tjinuskiben. Mjukt och tunt läder måste det vara. Härligt slappt, inte alls så där rockigt som läderbyxor brukar vara.
26.09.2012 kl. 10:11

Morgonsnack och morgonkaffe X 2

Morgonmål numero deux croissant cafe au lait oh la la (Taken with Instagram)

Jag  snackade i Morgonöppet i morse, den här gången med Peter Barmer. Vi talade om skolmat, jag blev så hungrig att jag köpte en croissant på vägen hem. Och skummade mjölken för att lyxa till det. Tidig väckning betyder två morgonmål i min värld.
25.09.2012 kl. 10:42

Positivt och negativt

Jag brukar ibland slå knut på mig själv med att fundera över allt tjafs som sägs om positivt och negativt tänkande. Ni vet, det är inte bra att vara för gnällig och se allting i svart. Men den här tron på att positiva tankar skulle besegra allting som en del predikar är... läs hos Malin, hon säger det mycket bättre än jag. Det är prilligt!

Samtidigt tror jag en liten dos extra optimism kan vara bra. Men den måste vara baserad på något äkta och verkligt. Inte en massa "le på och lek allt är jättebra ha ha ha".

I senaste Optio fanns en artikel som visserligen handlade om hur man blir en bra chef, men samtidigt slog huvudet på spiken genom att konstatera att ett bra självmedvetande är viktigt.

Jag tycker en känsla för vad man verkligen vill och kan är oändligt mycket viktigare än att ha ett bra självförtroende. Att ha mål och mening i livet är viktigare än att vara på gott humör. Realism är viktigare än optimism.

Enda problemet är att fatta vad som är realistiskt, vad jag verkligen vill och kan, vad meningen med livet är. Enda pyttelilla problemet. Details.
24.09.2012 kl. 18:45

Minna Parikka till Alexandersgatan

Dagens inspis (Taken with Instagram)

Jag har nyligen upptäckt Minna Parikkas fb-sida, och fått veta att de ska öppna en ny större butik på Alexandersgatan. Firar det med en bild på de första Parikkorna jag någonsin köpte.

Företaget har också rekrytering på gång, synd att jag inte har erfarenhet av internationell marknadsföring för  d r ö m j o b b e t.
24.09.2012 kl. 14:50

Kreativa jobb och kreativa hobbyn

Jag måste också dela med mig av Minna Lindebergs inlägg om vilken brist på respekt hon möter som författare.

Och ni kan läsa i kommentarerna mina erfarenheter. Jag har funderat mycket på skillnaden mellan kreativt jobb och kreativa hobbyn. För det är stor skillnad. Så fort det finns deadlines eller pengar eller helt enkelt bara en sjujäkla massa ambitioner inblandade, är kreativitet inte så där avslappnande lätt och skoj. Inte hela tiden i alla fall.

Målar jag söta rådjur på ett kort jag ska ge till mamma kan jag drömma mig bort och ta det lugnt med eventuellt klottande. Ska jag fylla ett hål i en tidning måste det vara färdigt en viss tid oberoende av min fiilis. Och bra dessutom. Till och med de roligaste jobben brukar ha sina stunder då det inte är kiva, problem man måste stånga sig igenom. Eller så kan jobbet vara kul just därför att det är svårt och utmanande.

Allt jag skriver är förstås enormt självklart men jag har mött mänskor som inte ser skillnaden, som tror all kreativitet bara är lek. Och liksom avslappning.

Sen ska vi inte tala om alla konstnärsmyter, jessus.

Ritade igår (Taken with Instagram)

Kreativt hobbyklottrande.
23.09.2012 kl. 20:06

5 inch and up i Stbl

Jag har skrivit juttu för Studentbladet. (Taken with Instagram)

Annat kul igår: Gick på after work till Studentbladets redaktion och petade på senaste numret med Sandra Hagelstam på pärmen.


sandra

Jag har skrivit artikeln om Sandra, hon var så cool, jätteroligt att få prata med henne. Jag gillar hennes blogg massor, hon har en helt egen stil och härliga outfits. Säkert därför Nelly handplockade henne till att göra en egen klädkollektion.

@idamirjam jee (Taken with Instagram)

Chefredaktör Ida prövade sin mammas gamla glasögonbågar och blev ännu sötare.Sen blev det sent och vi ramlade ner i något alternativt universum där ett styroxhuvud fick barn med printern. Iz funny.
22.09.2012 kl. 20:23

Gårdagens: Acne och Maxmara

Första dagen i stövlar den här hösten. (Taken with Instagram)

Jag hade boots för första gången den här hösten. Mina Acne pistols är så sköna att ha på, stör inte alls att övergå till höstskor. Lite ska jag ändå kämpa, några gånger använda skor med öppen tå innan snön drar ner ridån för alla skoroligheter.
22.09.2012 kl. 20:06

Parkeringsdagen

parkki flickorna

De härliga trädgårdsexperterna Hanna och Henrika erövrade en bit av Mannerheimvägen igår med en blombil. Det var en del av eventet Parkeringsdagen. Jag hade hjälpt till med att måla bilens sidor. Det kom några parkeringsvakter förbi när vi bar ut saker, men vi mutade dem med äpplen och fick fortsätta (och arrangörerna hade förstås skaffat ordentliga officiella lov så vi var cool).

parkki flamma

Myndigheterna på plats (Taken with Instagram)

parkki tut

Ika parkerar (Taken with Instagram)

parkki bloms
22.09.2012 kl. 15:34

Parkeringsprojektet

Vad kan det vara? (Taken with Instagram)

Jag höll igår på med ett hemligt projekt. Kan nu avslöja att jag målat en grej för en parkeringshappening imorgon - gatan ska återtas från bilarna och fyllas med blommor och återanvända kläder och annat. Få se hur vår installation lyckas, det blev lite för bråttom igår.
20.09.2012 kl. 16:18

Meze Point

Meze point (Taken with Instagram)

En av restaurangerna jag alltid går till är Meze Point på Mikaelsgatan, så det är egentligen ingen point med det här inlägget eftesom jag skulle recensera de ställen jag har svårt att minnas. Men om någon annan missat poängen så kommer här några poänger:

Plus: pålitligt bra libanesisk mat, oftast öppet, alltid plats, vettiga priser och fungerande service.
Minus: maten är bara pålitligt bra, inte super. Man blir aldrig överraskad.
19.09.2012 kl. 20:07

Vita väggar

Vita färgprover. (Taken with Instagram)

Jag ska måla om hallen hemma hos mig. Gula väggar, gula lampskärmar och inga fönster var en dålig idé. Hallen har varit gula rummet, ett rum dit alla färger går för att gulna. Väggarna måste bli vita eller en neutral grå. Jag plockade upp några av Tikkurlas färgprover igår - man får stora prover som de här idag, det tycker jag är fint.

Orangevit och blåvit. (Taken with Instagram)

Funderar på en blåvit, som kontrast till den gräddvita "Kalla" jag har i tamburen. Fascinerande hur stor skillnad det kan vara på olika vita. När man lägger dem bredvid varandra ser man en färgskillnad, ändå är de alla vita.
18.09.2012 kl. 11:33

Habitare

Hann igår en stund till Habitare, mässan med inredning och desing. Var inte särskilt imponerande i år, men några roliga detaljer fångade min kamera ändå.

habitare 1habitare 2habitare 3habitare 4habitare 5habitare 6
17.09.2012 kl. 11:04

Dagens: Thelma och Alexa

På väg till Habitare (Taken with Instagram)

Ramlade ner i ett djupt deadlinehål den här veckan, men lyckades kravla mig ur det i tid för att just och just hinna se Habitare. Lägger upp bilder senare. Satte på mig mina nya Katie-strumpisar av Woolford. Mycket snygga om jag får säga själv!
16.09.2012 kl. 19:30

Snälla flickor tar det lugnt

Jag har den senaste tiden funderat över frasen ta det lugnt. Som jag tidigare sett som ett gott råd, välvilja, ett tecken på att jag kanske borde ta det lite lugnare.

Men nu undrar jag. Är det bra att ta det lugnt och hoppas att saker ordnar sig? Och som Tankar från Tallmo kommenterade på det här inlägget, tro på att den rätta kommer emot när det är dags.

Eller borde vi sluta upp med att vara så himla lugna?

Jag har märkt att man måste ta tag i chanser för att de inte ska glida förbi. Ringa den där killen som kanske är den rätta. Dubbelkolla att allting är okej med köksplanerna. Tjata tjata för att få jobbsaker ordnade.

Ett ta det lugnt kan kännas riktigt otäckt. Får ibland det rådet när jag är ivrig och taggad och då undrar jag vad det är med folk. Är det jag som gnäller för mycket, eller finns här ett subtilt förtryck? Snälla flickor ska ta det lugnt och vänta och inte hetsa upp sig?

Jag vill leva med lust och passion, inte försiktigt krypande.

Gallträsket. Doften av äppel. Höst.  (Taken with Instagram)

En lugn kväll vid Gallträsk
15.09.2012 kl. 12:26

Foton för Forum

Är stylist idag #jee (Taken with Instagram)

Idag tog vi foton för Forums oktobernummer. Artikeln handlar om mode så jag fick agera stylist.


Som en äkta stylist har jag roadat med egna accessoarer.  (Taken with Instagram)

På sommaren när jag planerade artikeln fantiserade jag om att svassa omkring på photoshooten i klänning och höga klackar. Och så skulle jag vara så där att laadidaa. I verkligheten blev det förstås jeans och låga skor. Var så mycket att hålla reda på, inte hann jag svassa.

Min mammas porslin. #nervös (Taken with Instagram)

Som en riktig stylist hade jag tagit med mig egna bälten, smycken och props. Tekannan och koppen är min mammas så det var lite nervöst. Jag sa "söndra inte" säkert tusen gånger. De klarade sig.
14.09.2012 kl. 17:08