Första avsnittet av Hangöpodden

Hangöpoddens första avsnitt är en potpurri av strandbesök från sommaren 2014. Vi vadar ut till skären utanför Vedagrundet, promenerar med Claras hundar i Tvärminne, grillar i Gunnarstrand och simmar i regnet mellan Skogsnäset och Hangöby hamn. Clara hittar nakenbilder i en fiskebod, Helenas rumpa blev filmad och vi prövar på kräftor.

Mera bilder från förra sommarens poddinspelningar finns här.

06.06.2015 kl. 12:27

Hej från Hangökontoret

05062015

Jag sitter just nu i min Hangö-office, eller Café Regatta som det också heter, vi har ju inget internet i vår Hangölägenhet. Fixar lite med vår Hangöblogg och drar en cappucino.

Imorgon ska första avsnittet publiceras, och det andra kommer också rätt så snart eftersom vi redan bandat in material till det.

Igår blev Clara intervjuas av Yle Västnyland om vår podd, här går det att läsa artikeln.

Mina storstadsstressade axlar sjönk ner en decimeter när jag kom hit igår kväll och jag sov som en stock. Så skönt att vara i finaste sommarstaden. Och teaterträff är det dessutom här, ska se vad jag hinner kolla in.

05.06.2015 kl. 13:27

Försommarstressen

0406201504062015två

Huhh, har varit så mycket program den senaste veckan att det syntes till slut små serietecknade fartstreck bakom mig. Har fixat i trädgården på stugan, jobbat, gjort kort framträdande på jobbets sommarfest, och jobbat lite till.

Men idag har jag semester! Lyckades ta ut ett par semesterdagar och har nu långt veckoslut. Så nödvändigt.

Jag har lust att introducera ordet försommarstress. Beskriver bäst livet just nu.

Massor med superkul grejer på gång, härligt med sommaren som blommar där ute, men tiden vill ta slut hela tiden.

 

Jag har botat försommarstressen med att tröska igenom SATC-boxen. Är nu i början av säsong 5.

Tänk vad mycket tid det egentligen gått sedan serien spelades in, typ femton år. Carrie har ingen mobiltelefon och ingen e-post i början av serien, det skulle inte vara möjligt idag.

Nåjo, kunde skriva mer om SATC men ska nu fortsätta med att städa och fixa här hemma. Har blivit totalkaos medan jag susat omkring med de där fartstrecken hängande bakom mig.

04.06.2015 kl. 09:57

Så här låter Hangöpodden

Här kommer ett litet smakprov på podcasten jag ska göra i sommar. Jag och Clara hade talat om att podda ifjol, men det gick som det brukar, maj och juni bara skenade iväg och plötsligt var det mitten av juli. Då kom vi på världens bästa idè: banda in fiilisar från sommaren 2014, använda vintern till att klippa ihop det och smida planer för sommaren 2015 och publicera allt sedan. Hela första avsnittet publiceras om en vecka!

 

29.05.2015 kl. 19:02

Hangöpodden är snart här!

25052015

 

Veckoslutet tillbringade jag i Hangö tillsammans med Clara, som deltagit i Litterärt skapande och skrivit en av de kusliga historierna i antologin. Verkligt blooodiga noveller i antologin! Jag måste lägga ner boken på kvällen för det var för kusligt att läsa vid läggdags.

Men det viktigaste programmet under veckoslutet var att förbereda vår podcast som vi äntligen får igång. Vi har med Clara redan i ett par år pratat om att vi borde podda, hon som vet massor om stränderna kring udden har så mycket att berätta.

Jag ska berätta mera så fort vi har det första avsnittet ute, men här på poddbloggen finns lite Hangöbilder och ni kan hålla er uppdaterade med Hangöpodden. Podcasten ska handla om Hangö. Stränder i Hangö, matställen, bästa partyt, och alla lite gömda pärlor som Clara luskat fram.

25.05.2015 kl. 19:05

Fashionistan på vift

 

A photo posted by Helena von Alfthan (@helenava) on

 

Jag var igår på Pre Helsinki launchen, Pre Helsinki är alltså en modefestival som ordnas för att locka den utländska pressen till Helsingfors.

Det lönar sig att kolla in hashtaggen #prehelsinki på Instagram. Så härligt att följa med modefolkets program.

Jag var alldeles till mig igår, ovanligt för en lokalreporter som jag att få mingla med den stora världen.

Lyckligtvis hjälpte snälla Sandra mig med att ta den här bilden. Märks att hon är ett riktigt pro på det här med Instagram, hon fattade att ta bilden på snedden så att vi båda plus Pupulandia-Jenni rymdes på bild.

Ser ni hur mina ögon tindrar? Lol. Jag är alldeles cool om jag gör grejer om kommunalpolitik eller intervjuar ministrar men skicka mig på modemingel och jag darrar av rampfeber och iver.

21.05.2015 kl. 17:48

Restaurangdagen


Nå huhhuh, mycket mindre stress i huvudet nu när jag vilat ordentligt en dag. Det enda jag gjorde igår var att dra mig till närmaste lunchställe som restaurangdagen kunde erbjuda.

Hittade en video från ifjol från den här charmiga pop up-krogen på Rosagatan. Aj så de hade goda saker då. Igår åt jag en krämig soppa och lite gris med kål, det var gott det också.

 

 

17.05.2015 kl. 13:27

Sommarstugestressen

Okej nu skäms jag för att jag skrev så lyriskt om första sommardagen här. Förstås var jag på väg att bli förkyld och borde ha tagit det lite lugnare första dagen tillbaka i stan från sommarstugan. Huj så det är trist med snuva. Den här veckan räddas av att det är Kristi Himmelsfärdsdag idag, vilket betyder att jag kunnat ligga hemma hela dagen med mina näsdukar. Är förstås stressad över hur vi ska klara av det här med sommarstugan under de närmaste veckorna. Gräsmattorna, när ska vi hinna klippa dem? Till exempel. Maj skulle vara en underbar månad om det inte var för stugan.
14.05.2015 kl. 16:27

Första sommardagen

tumblr_no6m738z4H1qedh9lo1_1280

Jag tror det var den första sommardagen idag. Träden har haft knoppar och mössöron ett tag, men idag var det riktiga löv på träden när jag promenerade hem. Och soligt. Och varmt! Hurja 14 grader men kändes som mer. Jag lämnade jackan hemma och fortsatte vidare på ärenden & sushi i bara kavajen. 

11052015

Igår började jag dagen med att plocka den här morsdagsbuketten och duka fram en rejäl morsdagsfrukost. Det var riktigt fint på stugan, och jag lyckades odla en hel del i vår köksträdgård. Fick hjälp av två brorsdöttrar. Den äldsta är fem och kan redan göra riktig nytta om hon får bra instruktioner. Två-åringen går fortfarande grundkursen, jag försöker lära henne att inte trampa i rabatterna. Jag är annars en ganska avslappnad faster, men i trädgården är jag en sträng Tant Grön.

11.05.2015 kl. 19:16

TGI fredag och körsbärsblommornas tid

08052015

Så tog den jobbveckan slut. Vi firade av Julie idag, hon bakade en otroligt god rabarberpaj. Lite snirf på det, jag har tyckt om att jobba ihop med henne. 

08052015två

Överlag är det bra stämning på redaktionen nu. Och jag känner på något konstigt sätt att - min tid är nu. Att mobiloptimera webbartiklar och dela dem i sociala medier är ungefär mitt drömjobb och jag bara slickar mig om munnen av iver.

tumblr_no1f25WKi41qedh9lo1_1280

Nu ska jag satsa på en välförtjänt pastakoma. Blir alldeles skönt med veckoslut. Körsbärsträden hittade jag utanför Tölö fotbollsstadion, de är lite gömda där mellan stadion och en fotbollsplan.

08.05.2015 kl. 18:44

Den gröna vårväskan

05052015

Jag lovade visst visa vad som grönskar under min arm. Det är en väska av Lumi som jag för något år sedan köpte i present till min mamma. Hon kom aldrig riktigt igång med att använda den, medan hon däremot tyckt mycket om en väska jag köpta på Marimekko i julas. 

Just så här är det, när jag inte behöver någon ny väska köper jag väskor åt min mamma! 

I alla fall, eftersom denna gröna skönhet låg bortglömd och oanvänd i hennes skåp har jag lånat den på obestämd tid. Och fattar nu varför den blivit bortglömd. Den är lite större än jag tänkte mig, och har väldigt många och djupa fack. 

05052015två

Kolla så den matchar! Väskans foder är nästan exakt samma färg som min kappa. Lustigt. I alla fall, mynningen är liten och väskan djup, det finns två stora fack plus en massa små fack inne så allt liksom försvinner i djupet. 

Min bruna Lumi är mera praktisk, och bättre storlek, fast jag trodde den skulle bli för liten. Hur är jag så dålig på att gissa storlek? Den bruna väskan är ganska sliten av hård användning och annars också är det skönt med ny väska, så den gröna följer mig nu i min vardag.

Och ett stort plus har den gröna Lumin: den sväljer lätt en vinflaska och några plastglas. Perfekt väska för sommarfester och picknick alltså. 

05.05.2015 kl. 14:52

Sandaler av Terhi Pölkki

040515

Vad tror ni jag gjorde en vecka efter att ha sålt bort skor på skobrunch? Jo köpte nya skor. Som man gör. Jag kunde inte motstå Fashion Stock Sale som ordnades på gamla studenthuset i slutet av april. Billigt mode, finsk design, liksom hur går det att stanna hemma från det. 

Jag kom hem med ett par träskor av Terhi Pölkki. Lästen är utmärkt, otroligt skön. Masserar precis de rätta punkterna under fotsulan.

Jag är lite mera osäker på själva läderbanden. Går försiktigt in dem på korta promenader i närheten. 

Lilltån har kanske lite svårt att rymmas in? Lite glappar det där bak? Jag hoppas lädret småningom anpassar sig efter min fot så de skulle bli riktigt ordentligt bekväma.

04.05.2015 kl. 14:47

Shit

Okej nu har jag i några år av lathet och på grund av tidsbrist länkat till bilder på tumblr istället för att ladda upp bilderna ordentligt via Flickr. Har funkat bra hittills men just nu verkar det vara en massa bilder från typ ifjol som inte syns på bloggen. Shit shit. Gissade att det i något skede skiter sig.

Eller kanske det bara tillfälligt inte syns på denna enda dator?

Nåjo. Det må nu vara. Jag har inte bloggat så på allvar de senaste två åren. Är inte så viktigt att de blir kvar. 

Men jo det häran, kanske måste se på det där med flickr igen. Eller be till KSF-gudarna att de satsar på ordentlig bilduppladdning i själva bloggverktyget.

03.05.2015 kl. 15:06

Hur tiden går och allt det

030515

Efter vappenfestande och välförtjänt vila börjar jag idag beta av en lång to do-lista och kämpar med att använda min dator. Som blivit ett rådd, jag hittar hela tiden nya konstigheter. 

Bland annat har jag sorterat foton från åren 2011-2013. Hittade en massa suddiga och luddiga mobilbilder från den tiden. Och suddiga bilder jag tagit med systemkameran. Suddigheten är tydligast.

Jag blir lite vimmelkantig av att tänka på hur mycket som hänt de senaste fem åren. Eller, kanske det bara är jag som är långsam  när det gäller att svälja förändringar. 

Hur som helst, känns som raketfart. Tänk så stort det egentligen var att bli faster i januari 2010. Var det faktiskt 2011 som vi byggde ett helt nytt hus på landet? Det var ju ett hujsigt stort projekt, hur orkade vi. Och alla nya människor jag lärt känna via blogg/jobb/skrivkurs. 

För att inte tala om hur fort det gått på jobbfronten. När jag för två år sedan började ta reda på vem man kunde tala med om frilans på Yle kunde jag inte tänka mig att den firman skulle sluka mig så hel och hållen.

Huh så det svindlar. Nu ska jag fortsätta knattra på med diverse projekt och föreningskrafs.

03.05.2015 kl. 11:44

Blå Burberry i vårsolen

280415

Vill vi ha en dagens outfit? Ja ja! Det goda med att jag besökte min mor i helgen var att det blev av att ta hem en kappa som jag har ärvt av tant Thelma, Hon var min mormors bästa vän och hade inga egna barn,

Jag har varit lite osäker på om kappan passar mig, så den har hängt i min mammas skåp ett tag. Men efter några dagars användning tycker jag den här Burberry-kappan är utmärkt. Lite sliten, men fin.

Färgen är det bästa med kappan, det är fräscht med en så knallig blå färg. Och så är det skönt med en riktigt stor vindtät vårkappa, nu när det är lite blåsigt och ostadigt väder.

28.04.2015 kl. 16:19

Kategorier

Senaste kommentarer