Amandas Nyckel

På musikhuset. @idamirjam sjunger. Bra! (Taken with Instagram)

Jag var i går till musikhuset och hörde Ida sjunga sin syster Amandas låtar. Det var så rysligt fint och vackert. Tänkvärda ord.

Mindre vackert är min lägenhet som har diverse hål i diverse väggar, och nu måste jag skriva mejl i myndig ton där jag kräver att det fixas som jag vill. Måste dölja mitt snälla hjärta. Då man renoverar gäller det gamla ordspråket *: den som frågar snällt får en spark i huvudet.



*gamla som i hittade på för fem minuter sen.
12.10.2012 kl. 12:43

Per Looks

Här är förresten länken till  veckans tisdagssnack i Morgonöppet. Vi talade mycket om Per Looks, sajten som samlat ihop bilder på Sannfinländska kommunalvalskandidater. Helsingin Sanomat hade en bra artikel om saken igår.

Jag såg också igår valreklamerna på gatan och blev än mer säker på att Sannfinländarna medvetet satsar på en billig stil. Gul skylt och suddiga foton i svarta ramar, det skriker tabloid. Och jag borde veta, har skrivit gradu om skvallertidningar och tabloider och deras layout och hur folk fotas. Men jag satsade på att granska bilder av nordiska kungligheter, de är sötare än kommunalvalskandidater.
11.10.2012 kl. 16:37

Grankullas hemligaste plats

Mitt i Grankulla, mellan Gallträsket och Sahara, finns en hemlig plats med köttätande växter och hål du kan sugas ner i. När jag var liten kändes Träskmossen som något helt utanför den normala tiden och verkligheten. Allt var i naturtillstånd. Och när du hade gått genom hela mossen, hoppat från tuva till tuva, måste du klänga i smala träd för att ta dig över brett dike, sen först var du tillbaka i civilisationen på Gallträsks strand. Idag finns det en bro och gångbräder. Det förtar lite av mystiken.

Befinner mig på mitt favoritställe i världen. Den mystiska Träskmossen. (Taken with Instagram)

Så besviken jag var när de lade gångbrädena. Blev mkt tråkigare. Älskade att hoppa över vattenpölar som barn. (Taken with Instagram)

Köttätande växter var hot shit i lågstadiet. (Taken with Instagram)
10.10.2012 kl. 20:39

Loafers med tofs

Loafers! #födis  (Taken with Instagram)

Jag firade min födelsedag igår, med champagne och äppelpaj. Och presenter förstås. Var med min pappa på Stockmann och lyckades hitta den heliga gralen: loafers med klack! Höstens innegrej. Och de sitter på foten. Tyska tantmärket Marc levererar.
09.10.2012 kl. 15:30

Vem sade att sommaren tagit slut?

Alltså vår trädgård på sommarstugan. Backe mot söder, skyddad från vind, svart djup mylla. Varmaste platsen på ön, jag får ta av mig jackan varje gång jag går in genom porten.

Och skördar, det gör man långt in i oktober. Kom hem med sallad, dill, koriander, persilja, pepparmynta, zucchini,  och världens godaste äppel. Det fanns också vårlök, årets andra skörd men jag var för överväldigad för att orka plocka.

okt apel

okt  dill

okt  zucch

okt lök

okt koriander
07.10.2012 kl. 21:38

Blemma till veckoslutet

Har ni märkt att bloggasinet Blemma igen levererar? Månadens tema är paranormalt, spöken och sånt, huuu. Jag bidrog med en illustration, se nedan.

Annars har jag planerat diverse grejer för min remppa, min egen remppa som ska börja om några veckor när stambytet är klart. Så många små störande detaljer att fixa. Som att lampknappen i köket måste flyttas, och vem gör det, och vem slätar till väggen så den kan målas och bla bla.

http://helenavonalfthan.files.wordpress.com/2012/10/fiskmc3a5s-bw-640.jpg
05.10.2012 kl. 17:50

Cafe Kawa

Jag rekommenderar cafe Kawa (Taken with Instagram)

På Fredriksgatan, mellan Hanken och Kampen finns cafe Kawa som har utmärkta lunchsallader. Jag fick en god espresso också idag. Och bläddrade i en hög med tidningar. Rekommenderas!
04.10.2012 kl. 18:03

Gårdagen i bilder

min dag i bild

Min tumblr gillar jag mer och mer. Just därför att jag har ett botten som inte tillåter texter. Är något väldigt rogivande med att bara uttrycka sig i bild. Här ser ni gårdagens bildström, när jag satt och skrev och emellanåt gick ut för att fota sniglar och mina fina Acne pistols. Att googla bilder på Jim Morrison är också ett måste i deadline-tider. Han påminner mig om att vara modig och våga ta risker och ha kul dessutom.
03.10.2012 kl. 22:45

Storshopparen

Shoppar med mamma #sello #födis (Taken with Instagram)

Idag har jag shoppat Esbo-style, bland annat for jag till Sello med mamma för att välja min födispresent. Vad tror ni jag får, vad?? Vad månne?

På Inaria (Taken with Instagram)

Lämnade in min artikel om mode till Forum idag (som jag inte säger någonting om eftersom jag drabbats av självcriticus maximus) så jag har äntligen några hjärnceller över för att planera tamburskåp. På Inaria får man skåpdörrar med blågrått glas, nice.

Hann också med en sväng till Ikea och kom ut utan ha fått nervsammanbrott eller köpt tekoppar med seriefigurer på, seger!
03.10.2012 kl. 18:56

Lönnsnigel

höstbilder snigel

Börjar vara trött på den evinnerliga Instagram-dimman, så jag gick ut på lunchpausen för att lufta min kamera. Varsågod den bästa bilden. Och smårolig rubrik, en snigel som gömmer sig i sitt skal på ett lönnblad är förstås en lönnsnigel. Hihi.
02.10.2012 kl. 14:26

Petra Pan sover i en rosenhäck

Om filmen Bachelorette i amerikanska Elle.  (Taken with Instagram)

Det här citatet ur Septembernumret av amerikanska Elle har fastnat i mig. Kommer ur en intervju om filmen Bachelorette. Jag har på senaste tiden tänkt mycket på det där med... prinsessor. Hur bekvämt det är att glida in i en prinsessroll. Hur jag länge tyckte det var helt oskyldigt, men på senaste tiden sett det som... ett sätt att gömma sig. Undvika ansvar. Aldrig växa upp. Vara en evig flicka med fingret i en förvånad mun. Vänta sig allting och göra ingenting.

 Alldeles för länge tyckte jag det var något... oädelt i att sträva för att åstadkomma saker. Att det var  finare att bli upptäckt som Anne skrev om här. Jag kan inte fattta det idag, visst är det ju coolt att riktigt satsa på en sak och jobba för att uppnå den?
01.10.2012 kl. 12:53

Köksplanen

Mitt kök förresten. Blir så här. Kaklen vet jag bara inte med. (Taken with Instagram)

Efter att ha haft min köksplan begravd under en massa andra grejer i ett par veckor tog jag idag fram den igen, printade ut allt viktigt, satte allting ordentligt i remppa-mappen. Jag hann bli nervös för att det skulle vara något tokigt med planen, men visst ser det bra ut? Borde bara besluta mig för hur jag ska ha kaklen, ska jag kakla hela väggen som på bilderna eller bara avståndet mellan skåp och bänkskiva.
30.09.2012 kl. 13:46

Egoboost

Måste ju köpa Egoboost!  (Taken with Instagram)

Jag har köpt Egoboost som går att få på Akademen. Tidningen är riktigt bra! Inte alls så hysteriskt hurtig som Blondinbellas blogg och böcker kan vara ibland. Fina artiklar om olika utbildningar och yrken, det här skulle jag ha velat läsa som 19-åring. Jag började genast grunna på hur man kunde göra en finsk Egoboost.
30.09.2012 kl. 11:12

Hemligt projekt

Det hemligaste av alla hemliga projekt har tagit ett stort steg framåt. Jag talar förstås om min re-tupare. Jag måste ha inflyttningsfest när stambytet är klart och allt damm torkats bort. Siktar på början av februari för jag vill inte ordna festen mitt i lillajuls-säsongen.

Den internationella festkommittén samlades på torsdag kväll på hemlig plats dit bara inbjudna fick tillträde. Efter hårt hjärnstormande och några glas läskeblask lyckades vi bestämma tema och planera menyn. Gästlistan är nästan klar. Det enda som saknas är en bra tagline. Allting är förstås topphemligt i det här skedet.

Schhh!

tupare bling

Min riktiga inflyttningsfest i januari 2009 hade ryskt tema med blinier, skumvin och en massa bling.
29.09.2012 kl. 15:22

Min nya vän från 2or+yat

2oryat2

Säg hej till min nya jätteväska från 2or+yat. Den ska jag använda för att släpa mappar och nycklar och måttband och annat jag kan behöva om jag har mycket jobbärenden på stan.

20ryat

På andra sidan ser den ut så här. Köpte väskan i 2or+yat-butiken i Kluuvi, var en del rea på den. Tycker märket är konstigt billigt, kapitalisten i mig vill säga till designern höj priset! Skaffa dustbags! Sälj på Nelly och net-a-porter!

Jag kunde ha gjort det också, han var på plats en dag när jag petade på en annan väska som var jättesöt men alldeles för opraktisk.

2oryat3

Massa fina fickor, det gillar jag. Kan ha pennor och visitkort och sånt i ytttre fickan, praktiskt. Jag köper helst accessoarer som jag vet att jag på riktigt kan använda. Jätteväskan fick sin debut i förrgår och jag klarade bra en lång eftermiddag med min nya vän.
29.09.2012 kl. 12:11