Dagens: brunt på bruntHar hänt ngt med Instagram så jag inte längre lyckas ladda upp bilder på tumblr. Synd, det har varit mitt favoritsätt att få bilder till bloggen. Annars också har de senaste dagarna innehållit en massa tråkiga tråkigheter. Jag har fastnat för det rosa filtret "1977" på Instis för att få lite färg på min vinterbleka tillvaro.

Gårdagens ljuspunkt: jag fick intervjua en till superkreativ mänska för Keksintöuutiset. Älskar att prata med de här typerna som hittat nyckeln till skaparkraft. Mest slår det mig att de alla är så närvarande, så helt och fullt inne i det de gör, så utan tvivel och rädsla.
27.10.2012 kl. 19:06

P.S.

Jag har ett nytt kök. I det stora hela. Skåpen är på plats och bara jag får det kaklat och strömmen kopplad och ajo, golvet ska fixas och tapeten lappas och... nåja. Foton sen om en månad när jag flyttat in, lagat mat, satt saker i skåpen, insett vad som är fel och dåligt, försonat mig med det och hunnit ta jättesnofsiga bilder med systemkamera.
26.10.2012 kl. 19:20

Vitt på vitt

vittovitt

Det här har jag alltså jobbat med. Min gula hall, gula rummet som hade gula väggar och gula lampor och gjorde röda papper orange, har blivit vitt. Jag använde Tikkurilas färg "Kalla", ett slags gräddvit som jag redan tidigare hade i tamburen.

Nu funderar jag på att måla en liten guldrand var takfärgen tar vid. Jag har inte målat med gräddfärgen ända upp, i gamla hus med mycket takhöjd är det snyggt att låta det takvita gå ner en bit på väggen. Men det här att två olika vita möts (ungefär halvvägs över ventilen om det inte annars syns) är kanske lite..... osnyggt.

Hm. Tänker ändå inreda det till arbetsrum med en massa skåp. Hm.
25.10.2012 kl. 20:01

Min intervju med Camilla Norrback

För en månad sedan bloggade jag lite mystiskt om några foton jag stajlat för Forum. Idag kommer tidningen ut, min artikel om mode finns redan på nätet här.Känns extra roligt att jag intervjuade Camilla Norrback, eftersom hon i går fick pris på Elle Style Awards-galan, bästa kollektionen 2012. Tala om tajmning.

norrbackafoto

Jag pratade också med Johannes Savolainen som ska ordna finansiering åt nya finska modeföretag. Och så stajlade jag en photoshoot med honom och Norrbacks kläder. Karl Vilhjalmsson tog bilder.

norrbackatröjan

Jag var som ett litet barn i en karamellbutik, Norrbacks kläder och skor är ljuvliga. Den oranga och svarta jättetröjan - vill ha!

25.10.2012 kl. 16:47

Det här med att måla...

...är inte alls så pjåkigt. Lite ovan är jag med rollers och latex men så där i det stora hela. Är det något jag behärskar. Jag vet vad jag gör. Det är tillfredsställande.
24.10.2012 kl. 21:27

Förövrigt...

... har jag skaffat mig en dålig vana att debattera könspolitik på twitter när jag är som allra tröttast. Intressant eftersom jag inte har några särskilt välformulerade åsikter om jämställdhet och feminism, bara en massa dumma frågor. Men kanske det behövs ibland. En gycklare som ställer riktigt dumma frågor.Dagens utsikt. Måste öppna ett fönster för att inte förgås av ångorna.
23.10.2012 kl. 20:04

Evig höst i min tambur

Evig höst i min tambur

Okej ni fattar väl att jag starkt censurerar allt jag skriver om min remppa? Tråkigheter jag helst vill glömma bort skriver jag inte om på nätet. Gäller livet i stort också. Huga, ska ta en stärkande promenad och sedan planera veckan.

Bildmässigt bjuder jag på guldlöven jag målade idag, varsågod. Jag är förstås mentalt beredd på att någon slarvig byggare söndrar väggen igen så jag får måla om allt. Inte för att det skulle göra så stor skillnad, det här gick lätt och snabbt att måla. Mitt tips till den som vill pröva på dekorationsmålning: välj möjligast enkelt motiv. Och använd schablon om du inte är speciellt bra på att rita.
21.10.2012 kl. 18:52

Galadriels fruktträd

Några guldlöv och jag får flytta in i Lothlorien.
Det blev inte silverblommor, det blev silverträd. De ska få guldlöv, så blir det som något ur Sagan om ringen. Man ska inte titta alltför noggrannt på träden, det blev lite slarvigt. Tamburen är en bra plats för mera kreativt klottrande. Om jag hade målat de här i vardagsrummet skulle jag bli tokig av att stirra på dem, se alla fel och vilja rätta. Tamburen kommer jag bara att snabbt susa igenom.
20.10.2012 kl. 18:03

Hurra idag är det slut

Ojsan, 4-årsdagen för den här bloggen har kommit och farit. Jag började blogga 17 oktober 2008. Men har inte tid att fundera på den saken, idag har vi ett mycket mycket viktigare datum.

Min putkiremppa tar slut idag! Ska gå dit ikväll och kolla. Kanske måla några silverblommor i tamburen.

Det blir säkert glest med uppdaterandet de följande veckorna. För nu börjar min egen remppa, väggar ska målas och kök installeras. Jag har laddat upp med bra böcker. Min lilla fritid vill jag helst tillbringa med Meg Cabot, som skriver precis den sortens fluffiga och fyndiga prosa jag önskar jag själv kunde åstadkomma.

Lite rosa instagram-dimma på det, tjena!

Knausgård får vänta.
Dagens klotter
Höstrosor #grani (Taken with Instagram)
19.10.2012 kl. 14:42

Torrefazione

torre

Alla andra i bloggossfären tycker jag har skrivit om Torrefazzione, det verkar vara någotslags finlandssvenskt inneställe. Jag fattade att gå upp till andra våningen på Alexandersgatan 50 först får någon månad sen när Peppe släpade mig dit. Hon hälsade ljudligt på precis alla som satt i den trånga lokalen medan jag gjorde bort mig med att tala finska med den svenskspråkiga personalen.

Idag var det dags för återbesök, fick riktigt god chorizopasta. Jag är petig med min pasta, så det är högsta beröm. Stort plus för riktigt bra service - personalen letar fram ett lämpligt bord om det är mycket folk, maten hämtas till bordet och du behöver bara köa för att betala. Och så är allting riktigt gott.
18.10.2012 kl. 19:26

Veckans snackisJag pratade igår om valaffischer och leksakskataloger i Morgonöppet med Johan Lindroos. Jag måste ha mangofärgat läppstift oftare, jag ser ju ut som en mänska på den här bilden som Eva tog.

Centern har de snyggaste valaffischerna. Matchar min basker dessutom. #viktigt (Taken with Instagram)

Centern är det enda partiet vars affisch jag gillar. Kolla nu bara hur den matchar mig! Tur jag inte är ytlig och bara väljer enligt image. Jag lovar rösta på den av mina bekanta som är kivogast.
17.10.2012 kl. 11:21

Galet nätshoppande

filippa galna dagar

Jag testade Stockmanns krejsi dagar på nätet, plockade upp ett gult paket från posten igår. Filippa K-tröjan jag beställt passade riktigt bra, jej! Blusen i bakgrunden är från Marimekko och den fick jag till födelsedagen för en vecka sedan
16.10.2012 kl. 11:33

Rustar för rusket med basker

Har hösten till ära köpt basker på Marimekko.  (Taken with Instagram)

Hejsan, så här ser jag ut idag. Jag köpte en randig basker på Marimekko i fredags, det var så otroligt kallt och jag hade inte fattat att ta med en mössa. Jag är en riktig baskermänska, envisades med basker redan i lågstadiet när det var totalt out och konstigt. Jag brydde mig mera om kläder än vad andra mänskor tyckte.
14.10.2012 kl. 17:21

American Bar i Torni

American bar (Taken with Instagram)

Ibland tycker jag om att dricka cocktails, riktigt bra mixade.  American Bar i hotell Torni levererade igår. Prövade på en fräsch drink som hetter Monika Z, och en Dry Martini. Perfektion.

Dry Martini är ett skämt som drink. Egentligen är det en uppsnofsad snaps, består ju bara av booze. Något så dekadent med det. Dessutom har Gilmore Girls gjort mig lite besatt av att få Dry Martini, i de sista säsongerna började alla fredagsmiddagar med en stor kanna av drycken. Särskilt ofta blir det inte av att dricka Dry Martini, det är få barer som kan servera dem så här perfekt, med flera oliver och iskall:

Dry martini (Taken with Instagram)
14.10.2012 kl. 13:45

Dagens: Preppy, preppy joy!

Marinblå falken ftw (Taken with Instagram)

Jag är en höstmänska. Önskar varje höst jag fick börja skolan på nytt i en skotskrutig kjol och glänsande skor. Jag är helt löjligt lycklig över mina loafers, och med marinblå tjocka strumpbyxor är de perfekta. Silverväskan känns alldeles för somrig, men den hängde med idag eftersom jag igår var i byggdammet och flyttade på möbler. Är min lande- och remppaväska.
12.10.2012 kl. 15:02