UppfinnarprisJag har fått pris! Eller inte jag egentligen. Keksintöuutiset som jag skriver för fick pris på Uppfinnardagen. Nej, jag är inte särskilt bekant med Konsta-priset men säker på att det är minst lika viktigt som en Oscar i filmvärlden. Chefred Maunu ville att alla som gör tidningen skulle komma med upp och ta emot det. Ett bonsaiträd!

Lyckan i att ha guldlack

Yey för att jag har haft guldigt nagellack och nätta kläder idag. Ett tillfälligt litet ljus i detta virvlande mörker av målarkläder och datorer som hakar upp sig och byggdamm överallt. Måste på måndagen göra en monsterlista med allt jag måste fixa för att på riktigt kunna flytta hem igen.
08.11.2012 kl. 22:27

TisdagsblusenEvelina tog en fin bild på mig och Karin i tisdags, måste låna den ett slag!  Blusen jag har på mig är från Marimekko, jag fick den i födelsedagspresent. Den är jätteskön, viskos är ett härligt material. Lufitg modell dessutom, jag klarade hela dagen från sex på morgon till midnatt i blusen.

Här är förresten mitt tisdagssnack. Spännande att lyssna så här i efterhand för jag kom inte ihåg vad jag sagt när jag klev ut ur studion. Var  så lättad över att Jonas Englund hade bra erfarenheter av nätbutiken E-kodinkoneet att jag glömde bort alla seriösa ämnen vi diskuterat.
08.11.2012 kl. 11:57

Ratatakalendern

kalender ute

Det senaste året har jag gått omkring med en hemmagjord Ratata-kalender, en vanlig kalender jag pimpat med klistermärken. Igår fick jag äntligen the real deal, Ratatas kalender för 2013!

kalender inne

Den innehåller Ratatabloggares bilder och har riktigt praktiska kalendersidor. Går att köpa här, skaffa ett ex så understöder du utvecklingen av bloggverktyget.

kalender barfota

Igår var det lanseringsfest för kalenderna på Galleri Sinne. Jag pratade en god stund med Riina som jag var på samma skrivarverkstad med i somras. Karin, eldsjälen bakom Ratata och kalendern fixade vin och hotdogs.

kalender evelina

Evelina dök upp med sin sambo Wiktor, de har nyss flyttat och vi talade om lägenheter och flyttande.

kalender pajkvinnan

Pajkvinnan är tillbaka i Finland och jobbar på Hard Rock Cafe. Så jag kommer säkert att se henne, ofta. Hamburgare är mitt mellannamn.
07.11.2012 kl. 15:31

Kökskakel och kylskåpstvekan

Åhå. De har följt mina instruktioner!

Jag var och snackade i Morgonöppet i morse, och for sedan hem för att kolla hur remppan framskrider. Och det var riktigt snyggt kaklat, med den gräddvita sömmen jag bett om.

Nu borde jag besluta hur jag gör med kylskåpet. Behålla det gamla, köpa drömmarnas ljusblå eller det här röda som är på rea?
06.11.2012 kl. 15:28

Min morgon i Instagram

Jee spegel #mammasover

I morgon ska jag igen stiga tidigt upp för att vara med i Morgonöppet. Övade mig idag med att stiga upp klockan sex och titta på hur mitt kök ska kaklas. Mamma kom med, för hon har inte sett remppan på ett tag och jag ville ha ett annat par ögon för att kolla igenom allt som jag ska klaga på. Huomautuslista ska in på torsdag. Vi blev så trötta att vi vilade en stund på min säng.

Jee kakel

Kaklen är fin-fina, och jag kollade med byggarna hur mycket som ryms under spisfläkten och hur långt de ska kakla.

Jee guldrand

Jag försökte fota guldkanten i min vardag, randen jag målade i hallen. Fick inte skarpare foton än så här. Poängen med den är att jag bara orkade tejpa nedre kanten så övre kanten är ojämn. Nå, ska ta ny bild och klaga mera senare.

Hagnäs hall

Sen var klockan bara halv 9 och vi for till Hagnäs hall för kaffe och uppköp. Vi for tillbaka till Esboskogarna med korgen full, ål och strömming och mumsiga ostar.

mums
05.11.2012 kl. 15:45

Marni på maskerad

bloggmekko

Jag har redan hittat en klänning jag kunde låna av min mamma till bloggpriset. Men roar mig ändå med att surfa på Yoox efter nya klänningar. De här alla är av Marni och skulle sitta fint till galan. Lite osäker har jag blivit på det där med maskerad. Ska man vara utklädd? Ha en mask för ansiktet?
04.11.2012 kl. 12:56

Myten om den spännande mannen

Cissi Wallin gjorde radio och twittrade igår om varför kvinnor väljer dåliga män. Och jag blev förskräckt över att twittrandet åkte raka spåret in i den här tanken om att bad boys är spännande och kvinnor borde fatta att välja en snäll tråkmåns istället.

Jag tror inte på det där. För det finns mänskor som är både snälla och spännande. Precis som en del är både elaka och tråkiga. En man behöver inte vara särskilt snygg för att vara en playboy. Och så vidare.

Så nästa gång du sitter på en dejt och intalar dig att han måste ha ett hjärta av guld eftersom han saknar hår på huvudet och inte har råd med en ny kostym: tänk George Costanza i Seinfeld.

Han är inte särskilt snäll. Men älskvärd ändå. Fruktansvärt mänsklig med alla sina svagheter.

03.11.2012 kl. 14:45

Vi ses den 5.12. okej?

Bloggpriset har äntligen utlysts officellt. Dags att planera outfit! Den stora frågan är om jag får köpa något nytt och fint och skinande. För egentligen ska jag inte shoppa. Men en ny klänning skulle vara trevligt. Och så hoppas jag alla roliga mänskor kommer på galan. Finns inga ursäkter att stanna hemma!

Laddar på med mina klädtips från förra hösten och tidigare outfits. Tipsen gäller fortfarande - färg och vintage från Berlin är bästa galaklädseln!http://2.bp.blogspot.com/-Jy8fbTQChK0/Tt47h5OCGsI/AAAAAAAAEkw/WJptjBFe3M4/s1600/gala%2Bfide.jpg

Förra året köpte jag nya skor på Minna Parikka men resten var gammalt.


http://3.bp.blogspot.com/_WRRNV92DtZE/TPfVr1gytiI/AAAAAAAACis/Js1dLV08qgA/s1600/gala%2Boutfide.jpg

För två år sedan hade jag den här klänningen som på riktigt är midnattsblå, men mest ser svart ut på bild. Den är finare i verkligheten än på bild = uselt val till bloggpriset. Färg ska det vara.
01.11.2012 kl. 16:03

Dagens: Ash och Furla

Sista chansen att ha somriga skor.

Tappert, med kalla tår har jag sprungit omkring så här idag. Sommaren är kort, det mesta regnar bort och skor med öppen tå och läderbotten måste användas till sista droppen för sen är det rediga gummisulor som gäller månader i sträck. Eftersom jag är realist har jag försett Furlan med en reflex i form av Lilla My.
01.11.2012 kl. 15:47

Var ska jag köpa mina drömmars kylskåp?

Jag funderar på att köpa ett nytt kylskåp och undrar om jag vågar göra det på nätet. Jag har så ingen aning om vilka nätbutiker som är pålitliga. Någon som har erfarenhet av e-kodinkoneet och Koti-in? De håller mina drömmars kylskåp som pantfånge. Ser framför mig hur de tar mina pengar och springer skrattande iväg.

http://www.smeg-kodinkoneet.com/kauppa/images/smeg/fab32az7.jpeg En skönhet. Come to mama.
31.10.2012 kl. 15:38

Ta för dig

Jag stötte igår på det här blogginlägget om att ta för sig. Borde kvinnor bli bättre på att hålla sig själv framme? Läs läs, jag lyckas inte formulera det bättre.

Jag kommer själv från en familj av idel högljudda bufflar så jag har inga problem med att ta plats och ta för mig. Å andra sidan märkte jag redan i tonåren att det inte var så bra i alla lägen, när jag umgicks med mina mera tystlåtna väninnor försökte jag att stanna upp ibland och fråga dem någonting. Men så är jag andra gånger onödigt försiktig. Märkte efter mitt första tisdagssnack att jag nästan inte pratade alls, fastän jag i studion hela tiden tänkte nu avbryter jag för mycket nu kör jag över dem.

Svårt det där att hitta balansen.
31.10.2012 kl. 15:25

Dagens: varm och god

Varmaste vinterkappan räddar dagen.

Dagens outfit! Iiih! Det var inte igår! Jag har den senaste veckan gömt mig i den här svarta kappan jag köpte på loppis för några år sen, på Emmaus som då fanns i Eira och hade fantastiskt fina saker. Kappan är jättevarm, tror den innehåller alpacka-ull. Och eftersom jag bara betalade 15 euro för den vågar jag gå in i smutshålet (min lägenhet) i den.
31.10.2012 kl. 14:47

Sommarminnen

Hur hann jag med att ha en så rolig sommar? Uppskattade inte sommaren när den var här,  för allt med stambytet hängde som ett mörkt moln över mig. Den här veckan känns det som att vintern kommit. Jag äter d-vitamin och dricker ingefärate.Och är oerhört lättad över att slutet på min remppa redan börjar synas.

chie miharafavvobok2hang r skorhang r jagsjusov hanneleClara beachClara martiniflow fre glas
30.10.2012 kl. 17:11

Dagens drömoutfit

fiilisbild

Här är några saker jag klicketiklickat mig fram till på Yoox. Allt annat Marni utom skorna, som är av See by Chloé. Jag vill så där desperat tänka på något annat än mina renoveringsbekymmer och jobbplaner.
29.10.2012 kl. 22:45

ValkaffeJag har röstat idag, hurra! Jag tycker jag förtjänar en glass varje gång jag röstat, men eftersom det var iskallt idag smakade det bättre med kaffe och choklad på R-kiosken. Sen blev det upphängning av en spegel, och lite allmänt ordnande hemma hos mig.
P.S. Har målat en guldrand. Den är charmig. Rustik. Ingen får kritisera. Men de facto snyggare med randen än utan, hur konstnärlig den än blev.
28.10.2012 kl. 16:50