Zucchini i kruka

Sophies choice - bara en zucchini ryms i krukan men vilken ska jag välja bort?!?

 

Huset jag bor i här på sommarön ligger en bit från trädgården, som är bredvid min brors hus. Så vi har några kryddplantor planterade i kruka på terrassen dit hjortarna inte vågar gå.

I år testar jag att ha zucchini i kruka, satte två plantor i krukan för jag tänkte de inte skulle må bra av flytten. Men båda mår ju nu prima och jag vet inte vilken jag ska riva bort. Ryms inte båda när de blir större.

Annars - regnvädret gör mig sömnig. Sov en zombie-tupplur idag. Mycket behagligt men går inte precis varje dag att sjunka i djupsömn på eftermiddagen. Eller så är det bara semestern som börjar ta effekt. De första två veckorna hosade jag omkring så mycket att det först nu blir någotslags semesterlugn.

Kom också ihåg att kolla min andra blogg som jag delar med Clara - Hangöpodden, där finns nu fina tips på picknickställen!

Publicerad 08.07.2015 kl. 17:15

Regattan i Instagram

Hangö regatta

 

Varen icke oroliga, jag har överlevt regattaveckoslutet. Förlorade en bit av en tand i något skede så började måndagen med ett blixtbesök hos tandläkaren, men nu är jag frisk och fräsch igen. Vet faktiskt inte ur och när tanden sprack, den bestod mest av amalgam och en liten bit av min riktiga tand bara försvann. 

Det var riktigt varmt och skönt i Hangö. Hade redan glömt hur stekande varmt det kan bli i hamnen, hade svårt att fatta att det gick att ha t-shirt och shorts. Har frusit så mycket under de senaste somrarna, ifjol var jag ledig när det var som kallast och sedan när det blev varmt stod jag för det mesta i en iskall radiostudio.

Annars var det bra stämning på regattan. Började fredagen med lite prosecco på Fabriksudden, sedan tog jag och Clara oss till övre terrrassen på HSF genom flitigt köande. Köa in til HSF, köa upp till terrassen, köa till toa, köa till baren - tog två timmar ungefär. Men var bra fiilis uppe så värt det. 

Nästa dag badade vi vid Koppnäsudden, och på kvällen hade vi bokat borde ute på Smultrongrundet. Hangonportti tror jag krogen heter officiellt, man tar alltså en liten färja över till båthamnen och där åt jag goda saker som lammtartar. Lönar sig att boka bord till regattan i god tid, kan vara fullt på krogarna.

Sedan satt vi på klipporna och chillade innan vi tog oss till HSF igen - den här gången stannade vi nere, att två kvällar i rad köa knäppt länge mäktade vi inte med. 

Var en hel del festande på bryggorna och i båtarna, det verkade också kul men vi gjorde bara en snabbvisit på en båt. Mindre kul var att det blivit kvar en hel del skräp från festandet runt stan.

Japp, det var den regattan. Var härligt varmt på söndagen också, men att gå omkring med en vass amalgamkant i munnen och undra var man får tag på tandläkare var mindre kul. Fick åka till Helsingfors redan igår kväll för jag var så osäker på om det skulle gå att få tanden fixad i Hangö, synd, hade gärna stannat någon dag till i Hangö. 

Publicerad 06.07.2015 kl. 17:13

Överevnadsguide för Hangöregattan

Nu blir det dags att ladda upp inför regattan! Vi har fått ihop det kanske mest roliga avsnittet av Hangöpodden. Champagnen sprutar och en del annat också, nå nee, vi lämnade bort de riktigt snuskiga historierna.

Jag och Clara ger många bra tips på vilka veckoslut det lönar sig att komma till Hangö om man vill festa. Och råd om hur man ska klä sig på regattan - förstås följer jag inte alls de råden, brukar snarare klä mig färggrannt och knäppt än satsa på att seglarstil.

Hur som helst, lyssna, be din kompis lyssna och här kommer ännu en bonusbild från partysommaren 2012, när jag blev förtjust i en kaffedrink de hade på Origo, och mera festbilder ska dyka upp i vanlig ordning på poddbloggen.

sjusov 142
Publicerad 02.07.2015 kl. 09:52

Favoritpoddar

I år har jag kommit igång med att lyssna på poddar lite mer regelbundet. Blev av att lyssna mer efter att jag bandade ner en app för att höra på podcasts (podcastar? var finns språkstödet när man behöver det!) från itunes.

Här är några poddar jag gillar:

Magnus och Peppes podcast

- formerly known as "Vad har Peppe lärt sig under veckan som gått". Alltid bra att höra Svenskfinlands stora hopp i LA reda ut feminism och antirasism så jag vet hur jag ska förhålla mig till världen.

Eva och Pöll

- eller min "åka buss i Esbo"-podcast. Att höra två behagliga och rolgia typer snacka sig igenom vardagens små knepigheter gör vilken bussresa som helst genom ett regnvått Esbo till en trevlig tur. 

Den finlandssvenska Mediepodden

- podden som måste göras! Jag tänkte ifjol redan att det absolut borde finnas en mediepodd där Yle och finlandssvenska tidningar skulle mötas. Så gissa vad jag tycker det är bra att Micaela Röman som är chefredaktör för tidningen Östnyland  och Alex Fager, chef för fakta och fiktion på Svenska Yle möts en gång i veckan för att tala media. 

Publicerad 01.07.2015 kl. 16:40

Bunnysommaren

Untitled

 

Möjligtvis mitt mest onödiga reaköp, och med detsamma mest nödvändiga. Jag har varit sugen på att köpa ett par av Minna Parikkas bunnysneackers sååå länge, så när det här glittriga paret fanns på rea slog jag till!

Publicerad 01.07.2015 kl. 10:43

Podcastsommaren

Podd i Kapellhamnen

 

Igår bandade jag och Clara in vår podcast på bästa sätt - lite strandhäng på dagen där vi bandade några festminnen, sedan grillade vi på kvällen i Kapellhamnen och fortsatte banda in festsnack.

Vi var fruktansvärt snobbiga, muahaha. Kanske inte är välkommen mer till hipsterstadsdelarna i Helsingfors efter att vårt partyavsnitt publicerats. 

Mellan varven talade jag och Clara om allvarliga ting, om kriser i livet, förhållanden som gått i kras... konstigt hur det ytligaste av ytliga väcker så många tankar om det viktigaste i livet. Fester hänger väl så mycket ihop med känslolivet.

Bland annat festade jag till det väldigt mycket sommaren 2012 för då måste jag packa ihop mitt hem inför stambytet. Tanken på att flytta in hos min mamma födde en sådan klaustrofobi att jag sedan rojvade som aldrig förr. Dessutom hade jag då frilansat som journalist i exakt ett år och var fortfarande otroligt osäker på journalistjobbet.

Håh, nu fick jag bara in en bild i inlägget för det är något konstigt med min flickr som gör att allt försvinner om jag försöker lägga in fler bilder... men de finns förstås på min instagram (@helenava) och tumblr (länk i sidan.) Och partyavsnittet av Hangöpodden kommer ut senare i veckan, ska bli Hangöregatta och då behövs våra eminenta tips, lol.

Publicerad 30.06.2015 kl. 11:42

Provinssi i gult och lila

Faith No More levererade. Yoga. #östermyra #provinssi15 #faithnomore Dagens klädkod #provinssi15 #teamgoldandpurple #provinsrock #greatmindsthinkalike #östermyraDagens program #oldfashionedpenna #teamgoldandpurple #provinssi15 #östermyra

 

Åkte av och an till Provinssi igår. Helt i misstag och pga great minds think alike var jag och min kompis otroligt välmatchade. #teamgoldandpurple rockade loss i lila och gult! Mycket, massor bra musik, bland annat var Tiisu igen otroligt bra live. Och Faith No More skämde bort oss med några av de bästa låtarna från Angel Dust. Och någotslags yogastil bland blommor?!? Hur som haver, bra festare, men nu har jag fått nog av desinficeringsmedel och lera för hela den här sommaren.

Publicerad 28.06.2015 kl. 15:23

I min väska

Untitled

 

Tog en liten rearunda på stan den här veckan. Eftersom jag köpte en plånbok och matchande - ja vad ska man kalla det, påse, necessär? - på Furla tycker jag det är dags att kolla vad som gömmer sig i min väska!

Förutom Furla-shoppingen syns här solglasögonfodral som jag köpt i någon av de där affärerna som säljer en massa kuliga prylar, och iphonen som fått ett MBMJ-fodral från Stockmann pga jag förstår inte var man ska köpa iphonefodral.

Så har jag förstås också med mig viktigheter som hemnycklar, pennor och dagbok.

Publicerad 27.06.2015 kl. 17:16

Hangöpodden - stora strandlistan

Ja, det finns igen ett nytt avsnitt av Hangöpodden att lyssna på! Den här gången listar vi våra favoritstränder i Hangö. Min nummer fem är Bellevuestranden, gissa vilken är min nummer ett?

 

 

Mera info och kartor på platserna vi talar om finns på poddbloggen.

 

sommar2013 078

 

En bonusbild från Bellevuestranden för två år sedan cirka. Jag hade århundradets krabbis när bilden togs... det var en sommar jag festade till det. Lämpligt nog ska avsnitt tre av podden handla om party, men mer om det senare! Nu får ni lyssna på strandsnack!

Publicerad 26.06.2015 kl. 11:52

Midsommaren

Midsommarblommor

 

Ska vi ta ett steg tillbaka och kolla på mitt midsommarfirande? Tillbringade aftonen hos Clara, hon har hyrt en stuga i Tenala och hade dukat ett fint långbord ute i naturen.

 

Midsommarspread

 

Alltså mums. Jag hetsåt av grönsaksknytena i rispapper.

 

Midsommarburk

 

Hon hade också målat själv en massa gamla glasburkar som fick agera lyktor.

 

Midsommarljus

 

Vet inte om de var vackrare med ljus i eller utan?

 

Missommarväska

 

Satt också ute på klipporna en stund, min väska matchade naturen. Sådan himla tur med vädret, var hemskt på torsdag och lördag men fredag kväll var riktigt fin.

 

Missommarfrysare

 

Jag var förstås alldeles hysteriskt påpälsad för säkerhetsskull. Ifjol frös jag alldeles galet mycket på midsommaren, så tog inga risker i år.

 

Sju blommor

 

Sen var det förstås dags för bastu och så plockade vi sju blommor var och kröp till kojs. Jag kommer inte ihåg en enda dröm, så vet inte vem som är drömmannen nu.

Publicerad 25.06.2015 kl. 16:17

Skönhetstävling utan normer

Miss Catzo

Tog mig igår till DTM för att heja på Catariina som sedan också valdes till Miss Gay Finland. På bild syns Minnas pysselbord där man fick rita på sin egen Catzo-mask, jag fixade tvåfärgat hår och en massa blommor, stjärnor och annat nice.

Tävligen var så mysig och fin, och jag började tänka på hur jag på sätt och vis både älskar och avskyr skönhetstävlingar. Älskar för det är så fiiint, för jag brukade storglo på Miss Suomi-tävlingarna som barn, för att jag gillar glamour och glitter.

Avskyr för det är så trist med de hysteriska skönhetsnormerna, särskilt om vi talar om modebranchen idag.

Senaste modellskola-realityn, vad det nu heter officiellt, mallikoulu? Hur som helst var den serien kul ända tills någon modellmamma skulle påpeka att flickorna måste banta så och så mycket och helst inte ha synliga muskler alls. Supersmala tjejer skulle banta sig ännu smalare.

Direkt efter det här visades förstås den där fitnessrealityn, med unga kvinnor som pumpar järn och lever för gymmet. Jössus alltså.

Men gårdagens tävling var rolig, så himla härliga och karismatiska deltagare i tävlingen! Grattis Catariina!

Publicerad 25.06.2015 kl. 10:09

Midsommarextravaganza

180615

Nå huhhuh. Känner mig milt sagt mör efter fyra morgonsändningar och det fortsätter ännu imorgon med Godmorgon Svenskfinland som har helt andra jinglar och system än Morgonöppet.

Börjar vara riktigt taggad nu när allt är a-okey. Emma Kemppainen från LCMDF har bekräftat att hon kommer och pratar om festivalsommaren (det här ska ske cirka 08:40 imorgon), jag har lyssnat igenom inslagen från de andra regionerna och gått igenom diverse tekniska detaljer.

Sen hörni ska det bli LOMA. Behövs! Blir fiilis att avsluta arbetsvåren med en übersomring midsommarsändning.

Publicerad 18.06.2015 kl. 18:19

Vackraste väskan av Lyckoboda

11062015

Ni har väl märkt Popup Österbotten som pågår på Senatstorget här i Helsingfors? Jag gjorde intervjuer där imorse, och blev urförtjust i väskorna av Lyckoboda. Jag köpte en i shopper-modell. Tittade först på axelremsväskorna men jag hade inte tillräckligt med kontanter med för att köpa dem. Och så var shoppern dessutom snyggast, och den har en ficka med dragked så den går att använda som handväska. Det ska jag pröva på imorgon. 

Publicerad 11.06.2015 kl. 20:38

Rododendronfrossa

 

Ja så är jag igen i stan och jobbar, idag tog jag bilder i rododendronparken i Norra Haga. Jag har aldrig tidigare varit där, och det var nog fint. Mycket folk också. Tog massor med bilder men dem hinner jag gå igenom först imorgon, tänkte fara tidigt till jobbet så jag får ut artikeln på förmiddagen. 

Och här finns artikeln nu!

09062015

 

Den här bilden tog jag igår på jobbets innergård, var ett hujsigt åskväder som drog in över Böle. 

Publicerad 09.06.2015 kl. 16:26