Midsommaren

Midsommarblommor

 

Ska vi ta ett steg tillbaka och kolla på mitt midsommarfirande? Tillbringade aftonen hos Clara, hon har hyrt en stuga i Tenala och hade dukat ett fint långbord ute i naturen.

 

Midsommarspread

 

Alltså mums. Jag hetsåt av grönsaksknytena i rispapper.

 

Midsommarburk

 

Hon hade också målat själv en massa gamla glasburkar som fick agera lyktor.

 

Midsommarljus

 

Vet inte om de var vackrare med ljus i eller utan?

 

Missommarväska

 

Satt också ute på klipporna en stund, min väska matchade naturen. Sådan himla tur med vädret, var hemskt på torsdag och lördag men fredag kväll var riktigt fin.

 

Missommarfrysare

 

Jag var förstås alldeles hysteriskt påpälsad för säkerhetsskull. Ifjol frös jag alldeles galet mycket på midsommaren, så tog inga risker i år.

 

Sju blommor

 

Sen var det förstås dags för bastu och så plockade vi sju blommor var och kröp till kojs. Jag kommer inte ihåg en enda dröm, så vet inte vem som är drömmannen nu.

Publicerad 25.06.2015 kl. 16:17

Skönhetstävling utan normer

Miss Catzo

Tog mig igår till DTM för att heja på Catariina som sedan också valdes till Miss Gay Finland. På bild syns Minnas pysselbord där man fick rita på sin egen Catzo-mask, jag fixade tvåfärgat hår och en massa blommor, stjärnor och annat nice.

Tävligen var så mysig och fin, och jag började tänka på hur jag på sätt och vis både älskar och avskyr skönhetstävlingar. Älskar för det är så fiiint, för jag brukade storglo på Miss Suomi-tävlingarna som barn, för att jag gillar glamour och glitter.

Avskyr för det är så trist med de hysteriska skönhetsnormerna, särskilt om vi talar om modebranchen idag.

Senaste modellskola-realityn, vad det nu heter officiellt, mallikoulu? Hur som helst var den serien kul ända tills någon modellmamma skulle påpeka att flickorna måste banta så och så mycket och helst inte ha synliga muskler alls. Supersmala tjejer skulle banta sig ännu smalare.

Direkt efter det här visades förstås den där fitnessrealityn, med unga kvinnor som pumpar järn och lever för gymmet. Jössus alltså.

Men gårdagens tävling var rolig, så himla härliga och karismatiska deltagare i tävlingen! Grattis Catariina!

Publicerad 25.06.2015 kl. 10:09

Midsommarextravaganza

180615

Nå huhhuh. Känner mig milt sagt mör efter fyra morgonsändningar och det fortsätter ännu imorgon med Godmorgon Svenskfinland som har helt andra jinglar och system än Morgonöppet.

Börjar vara riktigt taggad nu när allt är a-okey. Emma Kemppainen från LCMDF har bekräftat att hon kommer och pratar om festivalsommaren (det här ska ske cirka 08:40 imorgon), jag har lyssnat igenom inslagen från de andra regionerna och gått igenom diverse tekniska detaljer.

Sen hörni ska det bli LOMA. Behövs! Blir fiilis att avsluta arbetsvåren med en übersomring midsommarsändning.

Publicerad 18.06.2015 kl. 18:19

Vackraste väskan av Lyckoboda

11062015

Ni har väl märkt Popup Österbotten som pågår på Senatstorget här i Helsingfors? Jag gjorde intervjuer där imorse, och blev urförtjust i väskorna av Lyckoboda. Jag köpte en i shopper-modell. Tittade först på axelremsväskorna men jag hade inte tillräckligt med kontanter med för att köpa dem. Och så var shoppern dessutom snyggast, och den har en ficka med dragked så den går att använda som handväska. Det ska jag pröva på imorgon. 

Publicerad 11.06.2015 kl. 20:38

Rododendronfrossa

 

Ja så är jag igen i stan och jobbar, idag tog jag bilder i rododendronparken i Norra Haga. Jag har aldrig tidigare varit där, och det var nog fint. Mycket folk också. Tog massor med bilder men dem hinner jag gå igenom först imorgon, tänkte fara tidigt till jobbet så jag får ut artikeln på förmiddagen. 

Och här finns artikeln nu!

09062015

 

Den här bilden tog jag igår på jobbets innergård, var ett hujsigt åskväder som drog in över Böle. 

Publicerad 09.06.2015 kl. 16:26

Första avsnittet av Hangöpodden

Hangöpoddens första avsnitt är en potpurri av strandbesök från sommaren 2014. Vi vadar ut till skären utanför Vedagrundet, promenerar med Claras hundar i Tvärminne, grillar i Gunnarstrand och simmar i regnet mellan Skogsnäset och Hangöby hamn. Clara hittar nakenbilder i en fiskebod, Helenas rumpa blev filmad och vi prövar på kräftor.

Mera bilder från förra sommarens poddinspelningar finns här.

Publicerad 06.06.2015 kl. 12:27

Hej från Hangökontoret

05062015

Jag sitter just nu i min Hangö-office, eller Café Regatta som det också heter, vi har ju inget internet i vår Hangölägenhet. Fixar lite med vår Hangöblogg och drar en cappucino.

Imorgon ska första avsnittet publiceras, och det andra kommer också rätt så snart eftersom vi redan bandat in material till det.

Igår blev Clara intervjuas av Yle Västnyland om vår podd, här går det att läsa artikeln.

Mina storstadsstressade axlar sjönk ner en decimeter när jag kom hit igår kväll och jag sov som en stock. Så skönt att vara i finaste sommarstaden. Och teaterträff är det dessutom här, ska se vad jag hinner kolla in.

Publicerad 05.06.2015 kl. 13:27

Försommarstressen

0406201504062015två

Huhh, har varit så mycket program den senaste veckan att det syntes till slut små serietecknade fartstreck bakom mig. Har fixat i trädgården på stugan, jobbat, gjort kort framträdande på jobbets sommarfest, och jobbat lite till.

Men idag har jag semester! Lyckades ta ut ett par semesterdagar och har nu långt veckoslut. Så nödvändigt.

Jag har lust att introducera ordet försommarstress. Beskriver bäst livet just nu.

Massor med superkul grejer på gång, härligt med sommaren som blommar där ute, men tiden vill ta slut hela tiden.

 

Jag har botat försommarstressen med att tröska igenom SATC-boxen. Är nu i början av säsong 5.

Tänk vad mycket tid det egentligen gått sedan serien spelades in, typ femton år. Carrie har ingen mobiltelefon och ingen e-post i början av serien, det skulle inte vara möjligt idag.

Nåjo, kunde skriva mer om SATC men ska nu fortsätta med att städa och fixa här hemma. Har blivit totalkaos medan jag susat omkring med de där fartstrecken hängande bakom mig.

Publicerad 04.06.2015 kl. 09:57

Så här låter Hangöpodden

Här kommer ett litet smakprov på podcasten jag ska göra i sommar. Jag och Clara hade talat om att podda ifjol, men det gick som det brukar, maj och juni bara skenade iväg och plötsligt var det mitten av juli. Då kom vi på världens bästa idè: banda in fiilisar från sommaren 2014, använda vintern till att klippa ihop det och smida planer för sommaren 2015 och publicera allt sedan. Hela första avsnittet publiceras om en vecka!

 

Publicerad 29.05.2015 kl. 19:02

Hangöpodden är snart här!

25052015

 

Veckoslutet tillbringade jag i Hangö tillsammans med Clara, som deltagit i Litterärt skapande och skrivit en av de kusliga historierna i antologin. Verkligt blooodiga noveller i antologin! Jag måste lägga ner boken på kvällen för det var för kusligt att läsa vid läggdags.

Men det viktigaste programmet under veckoslutet var att förbereda vår podcast som vi äntligen får igång. Vi har med Clara redan i ett par år pratat om att vi borde podda, hon som vet massor om stränderna kring udden har så mycket att berätta.

Jag ska berätta mera så fort vi har det första avsnittet ute, men här på poddbloggen finns lite Hangöbilder och ni kan hålla er uppdaterade med Hangöpodden. Podcasten ska handla om Hangö. Stränder i Hangö, matställen, bästa partyt, och alla lite gömda pärlor som Clara luskat fram.

Publicerad 25.05.2015 kl. 19:05

Fashionistan på vift

 

A photo posted by Helena von Alfthan (@helenava) on

 

Jag var igår på Pre Helsinki launchen, Pre Helsinki är alltså en modefestival som ordnas för att locka den utländska pressen till Helsingfors.

Det lönar sig att kolla in hashtaggen #prehelsinki på Instagram. Så härligt att följa med modefolkets program.

Jag var alldeles till mig igår, ovanligt för en lokalreporter som jag att få mingla med den stora världen.

Lyckligtvis hjälpte snälla Sandra mig med att ta den här bilden. Märks att hon är ett riktigt pro på det här med Instagram, hon fattade att ta bilden på snedden så att vi båda plus Pupulandia-Jenni rymdes på bild.

Ser ni hur mina ögon tindrar? Lol. Jag är alldeles cool om jag gör grejer om kommunalpolitik eller intervjuar ministrar men skicka mig på modemingel och jag darrar av rampfeber och iver.

Publicerad 21.05.2015 kl. 17:48

Restaurangdagen


Nå huhhuh, mycket mindre stress i huvudet nu när jag vilat ordentligt en dag. Det enda jag gjorde igår var att dra mig till närmaste lunchställe som restaurangdagen kunde erbjuda.

Hittade en video från ifjol från den här charmiga pop up-krogen på Rosagatan. Aj så de hade goda saker då. Igår åt jag en krämig soppa och lite gris med kål, det var gott det också.

 

 

Publicerad 17.05.2015 kl. 13:27

Sommarstugestressen

Okej nu skäms jag för att jag skrev så lyriskt om första sommardagen här. Förstås var jag på väg att bli förkyld och borde ha tagit det lite lugnare första dagen tillbaka i stan från sommarstugan. Huj så det är trist med snuva. Den här veckan räddas av att det är Kristi Himmelsfärdsdag idag, vilket betyder att jag kunnat ligga hemma hela dagen med mina näsdukar. Är förstås stressad över hur vi ska klara av det här med sommarstugan under de närmaste veckorna. Gräsmattorna, när ska vi hinna klippa dem? Till exempel. Maj skulle vara en underbar månad om det inte var för stugan.
Publicerad 14.05.2015 kl. 16:27

Första sommardagen

tumblr_no6m738z4H1qedh9lo1_1280

Jag tror det var den första sommardagen idag. Träden har haft knoppar och mössöron ett tag, men idag var det riktiga löv på träden när jag promenerade hem. Och soligt. Och varmt! Hurja 14 grader men kändes som mer. Jag lämnade jackan hemma och fortsatte vidare på ärenden & sushi i bara kavajen. 

11052015

Igår började jag dagen med att plocka den här morsdagsbuketten och duka fram en rejäl morsdagsfrukost. Det var riktigt fint på stugan, och jag lyckades odla en hel del i vår köksträdgård. Fick hjälp av två brorsdöttrar. Den äldsta är fem och kan redan göra riktig nytta om hon får bra instruktioner. Två-åringen går fortfarande grundkursen, jag försöker lära henne att inte trampa i rabatterna. Jag är annars en ganska avslappnad faster, men i trädgården är jag en sträng Tant Grön.

Publicerad 11.05.2015 kl. 19:16

Kategorier

Senaste kommentarer