Vad får märkesväskan kosta?

Untitled

En liten ögonblicksbild från nyhetsdesken där jag suttit och kvällswebbat idag. Jag har en ny väska! Har varit sugen på en bucketbag ett tag redan, Louis Vuitton har haft några fina modeller.

Så långt räcker inte riktigt min budget, men Marc by Marc Jacobs på rea kunde jag satsa på. Stockmann har en del väskor på rea nu. 

Vad är du förresten beredd att betala för en väska? De dyraste jag har köpt har kostat någonting på sexhundra euro. Det har varit tusen euros väskor på 30 procents rea, min lila Mulberry Alexa till exempel.

Mer än så kan jag inte. Egentligen kan jag inte ens betala så mycket nuförtiden. I takt med att märkesväskorna blivit dyrare har jag blivit snålare. Ett par tre hundra går an, sen börjar jag grimasera.

Och obs då kanske jag köper en väska i året, så här i oktober för att det är födelsedagsmånaden. 

Hur mycket ids du betala?

28.10.2015 kl. 21:37

Livet i en blombutik

Untitled
 

Vi hade på fredag en gemensam födelsedagsfest med min mamma. Jag är så glad över att festen blev lyckad, det här med att ordna fest har jag blivit så dålig på. Dålig på att komma igång med att alls ordna något, dålig med att få ihop ett bra koncept med rätt gäster,tid, servering etc.

Men nu höll min vision: jag ville ha mottagning med nibbles och en informell stämning där både släktingar och vänner kan gå omkring och mingla och det funkade. Så mycket trevligare när man kan gå runt omkring än att sitta på en middag fastlåst i ngn bordsplacering. 

Nu lever jag i en blombutik, trots att jag tog med mig hem bara en del av blommorna vi fick!

25.10.2015 kl. 17:59

Grått, gult, prickar, romantik och struktur

Untitled

Fick sådan inspiration av höstfärgerna på väg hem från jobbet igår. Det här collaget Instagrambilder ska ni se som ett moderep, med de viktigaste trenderna för höstskogen som vill se chic ut. Grått kan också vara fint.

21.10.2015 kl. 12:07

Några små glädjeämnen

Untitled

Den perfekta jackan inhandlades på Cos för några veckor sedan. Jag behövde inte så där nödvändigtvis en ny kappa, men kunde inte motstå den här. Härlig 60talskänsla och perfekt mörkblå färg. 

Annars är det mesta grått och trist just nu. Händer ingenting roligt. Ser mest framemot söndagen om en vecka när jag för en gångs skull har tomt i kalendern och kan ta en riktigt rejäl pyjamasdag. 

Untitled


Mitt andra glädjeämne, förutom jackan, är Tiisu-konserten jag var på för en vecka sedan. Jag borde väl vara så vuxen och ansvarsfull att jag inte tycker det är kul att en 20-årig hippie hänger i taket på Tavastia.....? Tydligen inte.

Keikkan började fint med kör från Sibeliusgymnasiet som poserade som på skolfoto, och slutade med att jag köpte LP och fick nimmare. <3 <3 <3 och sånt på det. 

18.10.2015 kl. 19:30

Födelsedagsrosorna

Untitled

Idag är det min födelsedag och jag har fått rosor i mängd trots att jag inte ens ordnat någon fest precis idag. Ska ha fest senare. Det tröstar en ålderskrisande själ. Nu måste jag fara och sova ungefär bums genast för jag ska vara sidekick i Morgonöppet imorgon. Så väckarklockan ringer tidigt. Jag sover för övrigt extra bra före sidekick-turen för den är så rolig. Blir alldeles liksom lugn i själen av tanken på att få göra direktsänd radio.

08.10.2015 kl. 20:33

Vykort från Capri

Jag och mamma har pratat om att göra en lite längre resa till Capri i flera decennier och nu blev det äntligen av. Vi stannade fem nätter på ett hotell som hette La Residenza.

Hotellet var fint och vädret perfekt, riktigt sommarväder. Mindre bra var att min mamma fick en otäck hosta under resan. Men vi hann sitta och lorva på piazzettan med en Aperol spritz som planerat. Och äta massor med gott.

Tidigare har vi varit på korta dagsutfärder till ön, första gången var jag tolv år gammal. Varje gång har vi pratat om att någon gång stanna över natten och tillbringa en kväll på piazzettan - det lilla torget i centrum av Capri.

Här kommer resan i Instagram:

 

 

Dagens utsikt. #hotellrumsbalkongen #varmt #måsteköpashorts #vykortfrånCapri

A photo posted by Helena von Alfthan (@helenava) on

 

Kvällspromenad. #vykortfrånCapri

A photo posted by Helena von Alfthan (@helenava) on

 

Beundrar månen varje kväll från balkongen. #vykortfrånCapri

A photo posted by Helena von Alfthan (@helenava) on

 

Kvarterets katt. Arg över att hamna på bild mitt i morgonbestyren. #vykortfrånCapri

A photo posted by Helena von Alfthan (@helenava) on

 

Idag regnar det men det gör ingenting för vi ska åka hem. Här en vy från gårdagens kvällspromenad. #vykortfrånCapri

A photo posted by Helena von Alfthan (@helenava) on

 

Hej hej faraglioni! Hej goda citron-granita! Hejdå Capri! #vykortfrånCapri

A photo posted by Helena von Alfthan (@helenava) on

02.10.2015 kl. 18:45

Bloggträff på The Cock

IMG_0187 liten

Igår kväll var jag på en bloggträff som Ratata ordnade på The Cock. Jag drack en fördrink som liknade risgrynsgröt både till utseende och smak, men var kall. Låter mystiskt men det var gott, onödigt stor var drinken bara så fick lämna den på hälft.

IMG_0201 liten

Framför mig hade jag de här sköna damerna - Mette och Lotta. 

IMG_0195 liten

Jag beställde en halv höna till huvudrätt. Det var ju alldeles för mycket mat på tallriken, vem äter liksom en halv höna på en gång? Men det var otroligt gott så mycket mat slank in i alla fall.

IMG_0207 liten

När en del hade gått gick jag och sitta i det andra bordet, och prataade bland annat med Emzi. En riktigt kul och mysig kväll!

24.09.2015 kl. 18:16

Hej igen

IMG_0156 liten

Hejsan! Jag har äntligen fått ändan ur vagnen och skaffat en bra systemkamera. Så då passar det fint att blogga lite igen. De här bilderna är från Habitare-mässan där jag testkörde kameran. Ska strax lägga upp några bilder från bloggträffen igår. Jag måste testa om mina gamla objektiv går ihop med den nya kameran, skulle nämligen ha ett som är bra på att ta bilder i dåligt ljus. Det här objektivet som kom med kameran passar inte så bra en mörk höstkväll märkte jag igår.

IMG_0159 liten

Jag har just nu inget vettigt program för att editera bilder på min dator, de här bilderna har jag bara förminskat i ett gratisprogram på nätet. Tycker kameran verkar lovande, bara jag lite övar och skaffar Photoshop kan det bli hur bra bilder som helst.

24.09.2015 kl. 13:37

Bloggpaus

UntitledJag tror det är bäst att jag tar en rejäl bloggpaus. Jag har inte lust att berätta om mitt liv, och inte heller inspiration att skriva mer allmänna inlägg som jag gjorde för några år sedan Då orkade jag recensera vårmodet och skriva om filmer jag gillade. Men nu är det mera eh, har inget att säga.

Allt krångel med bilderna på bloggen har också tärt på lusten. Jag använde länge Flickr för att ladda upp bilder men de hittar hela tiden på nya egenskaper som gör det krångligt för bloggare (det senaste: man måste ändra på koden för att det inte ska bli ramar som gör reklam för Flickr). Att ladda upp bilder på Tumblr var inte heller någon hit, länkarna slutar funka efter ett tag och en massa bilder har försvunnit från bloggen. Ska se om jag under bloggpausen orkar med att fixa det.

Så en rejäl bloggpaus ska det bli! Men jag uppdaterar flitigt på Instagram där jag heter @helenava, och mindre flitigt på Snapchat där jag heter @fagerdam. Ses där!

30.08.2015 kl. 17:51

Strulveckan

Untitled

Just nu är det en riktig strulvecka på jobbet. När jag tog den här bilden igår morse hade jag överlevt ändringar i turlistan och plötsliga sjukdomsfall och var rätt så nöjd med mig själv. Igår på eftermiddagen gick sedan allt åt pipan med alla Yles system och jag messade och ringde hysteriskt med folk på Yle för att kolla hur i hela vida världen jag skulle klara av att köra Morgonöppet med en kratta och en fax som enda hjälpmedel. Men idag på morgonen fungerade allting igen! Sån lättnad. Är dock rätt så mör för tillfället. Ännu en morgonsändning kvar. Kan vara att jag i mitt lummiga tillstånd bokade in en trollkarl och en cirkushäst. Eller så handlar det om flyktingförläggningen i Evitskog. 

20.08.2015 kl. 15:21

En milstolpe på cykelturen

Untitled

Jag har blivit nykär i cyklandet sedan jag fick växlarna fixade på min cykel. Cyklar till jobbet och vill bara fortsätta cykla på när arbetsdagen är slut. Igår brände jag av till Esbo av och an efter jobbet. Det knakade både här och där på mig efter den turen.

På bilden en milstolpe vid Åbovägen i Gröndal. Påminn mig om att jag någon gång ska göra ett reportage om de här gamla milstolparna. Jag tycker de är så oerhört fascinerande. 15 km till Helsingfors och 152 km till Åbo visar väl den här.

18.08.2015 kl. 14:49

Sommarens vildaste fest i podcast


Sommarens sista avsnitt av Hangöpodden finns nu på Soundcloud. Som vanligt blir det en massa lyx och dålighetsleverne. Clara äter hummer, jag försöker luska ut vem som festar på jätteyachten under Hanko Poker Run, vi hittar festsällskap på Tinder och stöter på en fejkad Instagramkändis.

Så handlar det också mycket om mat. Vi recenserar dom restauranger vi hunnit besöka i Hangö den här sommaren.
 

Untitled


Godast? Nja det var nog de här kräftorna vi köpte med mamma På Kroken och åt hemma. Fast dem nämner jag inte i podden, där handlar det mer om ordentliga restaurangbesök. De matbilderna finns här på Hangöpoddens blogg.

11.08.2015 kl. 12:30

The Bling Ring

Igår kom filmen The Bling Ring på tv, jag måste titta trots att den kom lite sent med tanke på dagens morgontur. Skippade slutet eftersom jag sett den förr. Hur som helst, måste se den. Det fanns en tid när jag var besatt av märkeskläder. Ungefär samtidigt som alla andra, där kring 2006-2010 ungefär. Bara måste ha. Och begäret, det beskrivs så bra i filmen. Med så få ord. Se om ni missat. 

10.08.2015 kl. 17:26

Namnsdagstårta, motorbåtar och ätliga blommor

Jag har varit på sommaräventyr medan datorn samlat damm hemma, men nu sitter jag igen vid spakarna och ska skämma bort er med en sommarbildbomb från de senaste veckorna.
 

fyravindars4

 

Vi börjar fredagen den 31.7. som också är Helenadagen, det firades med tårta på De Fyra Vindarnas Hus i Hangö. Jag valde Key Lime Pie och det var otroligt läckert, just den rätta balansen av surt och sött.

 

poker4

 

Förra helgen ordnades Hanko Poker Run för tionde gången, jag vandrade omkring i hamnen och tittade på motorbåtarna som deltar i tävlingen.

 

Untitled

 

På lördagen hade vi en perfekt beachdag på Tullstranden. Varmt, soligt, och vi var i lä från vinden. Perfekt. På avstånd kunde vi se Poker Run-båtarna surra iväg mot Kasnäs.

 

poker2

 

På kvällen den 1.8. var vi några som picknickade i Kappellhamnen för att sedan fortsätta kvällen på Hsf. En vansinnigt kul kväll men nästa dag började jag fundera över vilken machokultur det här motorbåtsevenemanget representerar. Mera om det i sista avsnittet av Hangöpodden som kommer ut alldeles snart.

 

Untitled

 

Vi bandade nämligen det sista på Hangöpodden hemma hos Clara så fort vi överlevt Poker Run-baksmällan. Fem avsnitt allt som allt har vi petat ihop den här sommaren.

 

Untitled

 

Från Hangö åkte jag och mamma direkt till vår sommarstuga. I köksträdgården blommade så många växter att jag plockade en ätlig bukett. Jag tyckte det var mycket vitsigt. Brorsdöttrarna var nyfikna och ville smaka. Känner du igen växterna i buketten?

 

Untitled

 

Jag bara måste ta en bild på årets första smörsopp, så god svamp. I skogarna fanns det massvis med kantareller, kan inte komma ihåg när det skulle ha varit så bra kantarellår på holmen.

 

Untitled

 

På vägen mot stan stannade vi till i Fagerviks cafe för kaffe och pizzasnurra. Så oerhört mysig gård att sitta på.

Sommarvädret verkar fortsätta, men jag kan inte fortsätta semestra för nu har jag en hel vecka Morgonöppet i kalendern. Ska vara prick 6 på jobb imorgon. Har inte lyssnat på Morgonöppet en enda gång under semestern och är lite osäker på vad jag hade för lösenord till datorn på Yle. Men det fixar sig säkert! 

09.08.2015 kl. 12:48

Pausar

Jag har haft ett riktigt kul veckoslut i Hangö, kollat på stora båtar och männen som älskar dem, badat på Tullstranden, firat namnsdag med tårta och bandat det sista för Hangöpodden. Den här veckan skulle jag egentligen börja skärpa mig och frilansjobba... Men nu lovar de värsta sommarvädret och äh jobben får vänta. 
03.08.2015 kl. 16:35