Bunnysommaren

Untitled

 

Möjligtvis mitt mest onödiga reaköp, och med detsamma mest nödvändiga. Jag har varit sugen på att köpa ett par av Minna Parikkas bunnysneackers sååå länge, så när det här glittriga paret fanns på rea slog jag till!

Publicerad 01.07.2015 kl. 10:43

Podcastsommaren

Podd i Kapellhamnen

 

Igår bandade jag och Clara in vår podcast på bästa sätt - lite strandhäng på dagen där vi bandade några festminnen, sedan grillade vi på kvällen i Kapellhamnen och fortsatte banda in festsnack.

Vi var fruktansvärt snobbiga, muahaha. Kanske inte är välkommen mer till hipsterstadsdelarna i Helsingfors efter att vårt partyavsnitt publicerats. 

Mellan varven talade jag och Clara om allvarliga ting, om kriser i livet, förhållanden som gått i kras... konstigt hur det ytligaste av ytliga väcker så många tankar om det viktigaste i livet. Fester hänger väl så mycket ihop med känslolivet.

Bland annat festade jag till det väldigt mycket sommaren 2012 för då måste jag packa ihop mitt hem inför stambytet. Tanken på att flytta in hos min mamma födde en sådan klaustrofobi att jag sedan rojvade som aldrig förr. Dessutom hade jag då frilansat som journalist i exakt ett år och var fortfarande otroligt osäker på journalistjobbet.

Håh, nu fick jag bara in en bild i inlägget för det är något konstigt med min flickr som gör att allt försvinner om jag försöker lägga in fler bilder... men de finns förstås på min instagram (@helenava) och tumblr (länk i sidan.) Och partyavsnittet av Hangöpodden kommer ut senare i veckan, ska bli Hangöregatta och då behövs våra eminenta tips, lol.

Publicerad 30.06.2015 kl. 11:42

Provinssi i gult och lila

Faith No More levererade. Yoga. #östermyra #provinssi15 #faithnomore Dagens klädkod #provinssi15 #teamgoldandpurple #provinsrock #greatmindsthinkalike #östermyraDagens program #oldfashionedpenna #teamgoldandpurple #provinssi15 #östermyra

 

Åkte av och an till Provinssi igår. Helt i misstag och pga great minds think alike var jag och min kompis otroligt välmatchade. #teamgoldandpurple rockade loss i lila och gult! Mycket, massor bra musik, bland annat var Tiisu igen otroligt bra live. Och Faith No More skämde bort oss med några av de bästa låtarna från Angel Dust. Och någotslags yogastil bland blommor?!? Hur som haver, bra festare, men nu har jag fått nog av desinficeringsmedel och lera för hela den här sommaren.

Publicerad 28.06.2015 kl. 15:23

I min väska

Untitled

 

Tog en liten rearunda på stan den här veckan. Eftersom jag köpte en plånbok och matchande - ja vad ska man kalla det, påse, necessär? - på Furla tycker jag det är dags att kolla vad som gömmer sig i min väska!

Förutom Furla-shoppingen syns här solglasögonfodral som jag köpt i någon av de där affärerna som säljer en massa kuliga prylar, och iphonen som fått ett MBMJ-fodral från Stockmann pga jag förstår inte var man ska köpa iphonefodral.

Så har jag förstås också med mig viktigheter som hemnycklar, pennor och dagbok.

Publicerad 27.06.2015 kl. 17:16

Hangöpodden - stora strandlistan

Ja, det finns igen ett nytt avsnitt av Hangöpodden att lyssna på! Den här gången listar vi våra favoritstränder i Hangö. Min nummer fem är Bellevuestranden, gissa vilken är min nummer ett?

 

 

Mera info och kartor på platserna vi talar om finns på poddbloggen.

 

sommar2013 078

 

En bonusbild från Bellevuestranden för två år sedan cirka. Jag hade århundradets krabbis när bilden togs... det var en sommar jag festade till det. Lämpligt nog ska avsnitt tre av podden handla om party, men mer om det senare! Nu får ni lyssna på strandsnack!

Publicerad 26.06.2015 kl. 11:52

Midsommaren

Midsommarblommor

 

Ska vi ta ett steg tillbaka och kolla på mitt midsommarfirande? Tillbringade aftonen hos Clara, hon har hyrt en stuga i Tenala och hade dukat ett fint långbord ute i naturen.

 

Midsommarspread

 

Alltså mums. Jag hetsåt av grönsaksknytena i rispapper.

 

Midsommarburk

 

Hon hade också målat själv en massa gamla glasburkar som fick agera lyktor.

 

Midsommarljus

 

Vet inte om de var vackrare med ljus i eller utan?

 

Missommarväska

 

Satt också ute på klipporna en stund, min väska matchade naturen. Sådan himla tur med vädret, var hemskt på torsdag och lördag men fredag kväll var riktigt fin.

 

Missommarfrysare

 

Jag var förstås alldeles hysteriskt påpälsad för säkerhetsskull. Ifjol frös jag alldeles galet mycket på midsommaren, så tog inga risker i år.

 

Sju blommor

 

Sen var det förstås dags för bastu och så plockade vi sju blommor var och kröp till kojs. Jag kommer inte ihåg en enda dröm, så vet inte vem som är drömmannen nu.

Publicerad 25.06.2015 kl. 16:17

Skönhetstävling utan normer

Miss Catzo

Tog mig igår till DTM för att heja på Catariina som sedan också valdes till Miss Gay Finland. På bild syns Minnas pysselbord där man fick rita på sin egen Catzo-mask, jag fixade tvåfärgat hår och en massa blommor, stjärnor och annat nice.

Tävligen var så mysig och fin, och jag började tänka på hur jag på sätt och vis både älskar och avskyr skönhetstävlingar. Älskar för det är så fiiint, för jag brukade storglo på Miss Suomi-tävlingarna som barn, för att jag gillar glamour och glitter.

Avskyr för det är så trist med de hysteriska skönhetsnormerna, särskilt om vi talar om modebranchen idag.

Senaste modellskola-realityn, vad det nu heter officiellt, mallikoulu? Hur som helst var den serien kul ända tills någon modellmamma skulle påpeka att flickorna måste banta så och så mycket och helst inte ha synliga muskler alls. Supersmala tjejer skulle banta sig ännu smalare.

Direkt efter det här visades förstås den där fitnessrealityn, med unga kvinnor som pumpar järn och lever för gymmet. Jössus alltså.

Men gårdagens tävling var rolig, så himla härliga och karismatiska deltagare i tävlingen! Grattis Catariina!

Publicerad 25.06.2015 kl. 10:09

Midsommarextravaganza

180615

Nå huhhuh. Känner mig milt sagt mör efter fyra morgonsändningar och det fortsätter ännu imorgon med Godmorgon Svenskfinland som har helt andra jinglar och system än Morgonöppet.

Börjar vara riktigt taggad nu när allt är a-okey. Emma Kemppainen från LCMDF har bekräftat att hon kommer och pratar om festivalsommaren (det här ska ske cirka 08:40 imorgon), jag har lyssnat igenom inslagen från de andra regionerna och gått igenom diverse tekniska detaljer.

Sen hörni ska det bli LOMA. Behövs! Blir fiilis att avsluta arbetsvåren med en übersomring midsommarsändning.

Publicerad 18.06.2015 kl. 18:19

Vackraste väskan av Lyckoboda

11062015

Ni har väl märkt Popup Österbotten som pågår på Senatstorget här i Helsingfors? Jag gjorde intervjuer där imorse, och blev urförtjust i väskorna av Lyckoboda. Jag köpte en i shopper-modell. Tittade först på axelremsväskorna men jag hade inte tillräckligt med kontanter med för att köpa dem. Och så var shoppern dessutom snyggast, och den har en ficka med dragked så den går att använda som handväska. Det ska jag pröva på imorgon. 

Publicerad 11.06.2015 kl. 20:38

Rododendronfrossa

 

Ja så är jag igen i stan och jobbar, idag tog jag bilder i rododendronparken i Norra Haga. Jag har aldrig tidigare varit där, och det var nog fint. Mycket folk också. Tog massor med bilder men dem hinner jag gå igenom först imorgon, tänkte fara tidigt till jobbet så jag får ut artikeln på förmiddagen. 

Och här finns artikeln nu!

09062015

 

Den här bilden tog jag igår på jobbets innergård, var ett hujsigt åskväder som drog in över Böle. 

Publicerad 09.06.2015 kl. 16:26

Första avsnittet av Hangöpodden

Hangöpoddens första avsnitt är en potpurri av strandbesök från sommaren 2014. Vi vadar ut till skären utanför Vedagrundet, promenerar med Claras hundar i Tvärminne, grillar i Gunnarstrand och simmar i regnet mellan Skogsnäset och Hangöby hamn. Clara hittar nakenbilder i en fiskebod, Helenas rumpa blev filmad och vi prövar på kräftor.

Mera bilder från förra sommarens poddinspelningar finns här.

Publicerad 06.06.2015 kl. 12:27

Hej från Hangökontoret

05062015

Jag sitter just nu i min Hangö-office, eller Café Regatta som det också heter, vi har ju inget internet i vår Hangölägenhet. Fixar lite med vår Hangöblogg och drar en cappucino.

Imorgon ska första avsnittet publiceras, och det andra kommer också rätt så snart eftersom vi redan bandat in material till det.

Igår blev Clara intervjuas av Yle Västnyland om vår podd, här går det att läsa artikeln.

Mina storstadsstressade axlar sjönk ner en decimeter när jag kom hit igår kväll och jag sov som en stock. Så skönt att vara i finaste sommarstaden. Och teaterträff är det dessutom här, ska se vad jag hinner kolla in.

Publicerad 05.06.2015 kl. 13:27

Försommarstressen

0406201504062015två

Huhh, har varit så mycket program den senaste veckan att det syntes till slut små serietecknade fartstreck bakom mig. Har fixat i trädgården på stugan, jobbat, gjort kort framträdande på jobbets sommarfest, och jobbat lite till.

Men idag har jag semester! Lyckades ta ut ett par semesterdagar och har nu långt veckoslut. Så nödvändigt.

Jag har lust att introducera ordet försommarstress. Beskriver bäst livet just nu.

Massor med superkul grejer på gång, härligt med sommaren som blommar där ute, men tiden vill ta slut hela tiden.

 

Jag har botat försommarstressen med att tröska igenom SATC-boxen. Är nu i början av säsong 5.

Tänk vad mycket tid det egentligen gått sedan serien spelades in, typ femton år. Carrie har ingen mobiltelefon och ingen e-post i början av serien, det skulle inte vara möjligt idag.

Nåjo, kunde skriva mer om SATC men ska nu fortsätta med att städa och fixa här hemma. Har blivit totalkaos medan jag susat omkring med de där fartstrecken hängande bakom mig.

Publicerad 04.06.2015 kl. 09:57

Så här låter Hangöpodden

Här kommer ett litet smakprov på podcasten jag ska göra i sommar. Jag och Clara hade talat om att podda ifjol, men det gick som det brukar, maj och juni bara skenade iväg och plötsligt var det mitten av juli. Då kom vi på världens bästa idè: banda in fiilisar från sommaren 2014, använda vintern till att klippa ihop det och smida planer för sommaren 2015 och publicera allt sedan. Hela första avsnittet publiceras om en vecka!

 

Publicerad 29.05.2015 kl. 19:02